G4Media.ro

O predică scrisă de inteligența artificială – ar putea fi rabinii înlocuiți…

Sursa: Facebook

O predică scrisă de inteligența artificială – ar putea fi rabinii înlocuiți cu roboți? (Jerusalem Post)

Rabinul Josh Franklin, de la Centrul Evreiesc din Hamptons, din New York, și-a surprins congregația la începutul acestei săptămâni, ținând o predică scrisă în întregime de inteligența artificială (AI), scrie The Jerusalem Post.

Rabinul a folosit chatbotul ChatGPT, un program de inteligență artificială cu acces gratuit lansat în luna noiembrie a anului trecut.

După ce a citit predica scrisă de IA, rabinul Franklin a cerut congregației sale să ghicească cine a scris-o. Congregația a crezut că predica a fost scrisă de rabin.

Poate o inteligență artificială să înlocuiască munca unui rabin?

În timp ce rabinul Franklin și-a exprimat convingerea că inteligența artificială nu îi va lua locul de muncă prea curând, AI are potențialul de a desființa sute de milioane de locuri de muncă. Potrivit Zippia, jumătate din toate companiile folosesc în prezent o formă de IA, iar 375 de milioane de locuri de muncă se așteaptă să devină vetuste în următorul deceniu.

Inteligența artificială și Nefesh: O dezbatere talmudică

Rabinul a fost încrezător că, în ciuda predicii excelent scrise, AI nu îi va prelua locul de muncă, deoarece tehnologiei îi lipsește „nefesh” (în ebraică, suflet). Deși tehnologia ar putea fi capabilă să imite emoțiile și să scrie în profunzime despre relațiile umane, nu poate simți și nu are suflet, a argumentat rabinul.

Declarația lui Franklin privind lipsa de ‘nefesh’ a IA este una de dezbatere talmudică, încheie Jerusalem Post.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Remember!!! Omenirea e gata, vremea ei a apus!!

  2. Eu aș începe cu contabilii, totuși, deși taxarea e furt.
    Adică bagi veniturile, bagi cheltuielile și să-ți arate suma pe care o ai de plătit și un buton „Plătește acum” și gata, ne vedem la anu’.
    Dar probabil că e un domeniu prea complicat.

  3. Totul este complicat si stufos si din ce vad nu mergem sa simplificam facem tot felul de legi sub orice logica. O simplificare a legislatiei si o digitalizare ar face minuni.

  4. Am verificat Inteligentza Artificiala ! Inteligentza Artificiala da Eroare !

  5. După viteza cu care înaintează omenirea, in câțiva zeci de ani, actualele religii vor vi inlocuite tot asa cum vechile religii au fost înlocuite cu creștinismul. Religiile se bazează în mare parte pe oamenii care înțeleg foarte puțin lucrurile, emanciparea, evolutia au adus in permanență schimbări în viața oamenilor inclusiv religios.