G4Media.ro

O parte a averii oligarhului Plahotniuc rămâne sub sechestru: case, mașini și…

O parte a averii oligarhului Plahotniuc rămâne sub sechestru: case, mașini și conturi din Elveția, Franța și România

Curtea Constituțională a declarat luni drept inadmisibile solicitările avocatului lui Vlad Plahotniuc, care a cerut judecătorilor CC să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări ale legii, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al 52 de bunurilor sechestrate de către oamenii legii lui Plahotniuc.

Avocatul a susținut că aceste sechestre încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate.

Mișcarea lui Plahtoniuc prin intermediul avocatului său vine după ce Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a sechestrat 52 de bunuri, ce ar aparține lui Vlad Plahotniuc, în baza delegațiilor procurorilor, în cadrul cauzelor penale denumit generic dosarul „frauda bancară”.

Mai precis acestea sunt 11 automobile, 11 imobile, o încăpere nelocativă, 5 capitaluri sociale, 17 construcții locative și nelocative, dar și 4 conturi bancare. Din numărul total de bunuri, sechestrate de ARBI, 41 au fost identificate pe teritoriul Republicii, iar alte 11 în afara țării – în Elveția (7), Franța (1) și în România (3). Valoarea acestora se ridică la 486 de milioane de lei moldovenești, circa 24 de milioane de euro.

 

ARBI precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale va fi finalizat odată cu adoptarea de către instanța de judecată a deciziei de confiscare. Pasul final al procesului de recuperare sau vânzarea obiectelor confiscate este realizat de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

Foto: Vlad Plahotniuc ține un discurs electoral. Sursa/Facebook Vlad Plahotniuc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. SARACII POLITICIENI CUM SE CHINUIRA EI SA ACUMULEZE….si acu’ vine ,pe bune ,nu c-an rominica si le confisca,urmeaza sa-l localizeze si pe hot,numa’ in romanica ploua cu achitari,blaga,dorin primaru etc