G4Media.ro

O navă rusă a navigat alături de o fregată chinezească în apropierea…

sursa foto: Iranian Army office / AFP - ilustrație generică

O navă rusă a navigat alături de o fregată chinezească în apropierea unor insule disputate cu Japonia în Marea Chinei de Est

O navă a Marinei ruse s-a alăturat unei nave de război din China, navigând în apropierea unor insule din Marea Chinei de Est, luni dimineață, a anunțat postul public de televiziune japonez NHK, citând oficiali guvernamentali, relatează Bloomberg.

Japonia și-a exprimat anterior „îngrijorarea profundă” față de Beijing cu privire la faptul că una dintre navele sale de război a trecut luni în apropierea insulelor nelocuite – cunoscute sub numele de Senkaku în Japonia și Diaoyu în China – care se află în centrul unei dispute teritoriale între Japonia și China.

În luna mai, avioane de război rusești și chinezești au efectuat un exercițiu comun în apropierea spațiului aerian al aliaților SUA, Japonia și Coreea de Sud, într-o demonstrație de putere a partenerilor de lungă durată care a avut loc în momentul în care președintele Biden a încheiat o călătorie în Asia pentru a căuta sprijin în legătură cu invazia lui Putin în Ucraina.

Conform AFP, incursiunile pazei de coastă chineze în apropierea insulelor nelocuite Senkaku au loc frecvent. O prezenţă a unei nave militare în „zona adiacentă” – o porţiune de circa 22 de km din imediata vecinătate a apelor teritoriale nipone – nu a mai avut însă loc din 2018.

Relaţiile între Tokyo şi Moscova s-au deteriorat după lansarea invaziei ruse în Ucraina, în contextul alinierii Japoniei la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu mai comentează nici unul dintre cācații de serviciu ai lui Petrov & comp?🤣🤣