G4Media.ro

O migrantă irakiană a fost găsită moartă la frontiera dintre Polonia şi…

O migrantă irakiană a fost găsită moartă la frontiera dintre Polonia şi Belarus

Corpul neînsufleţit al unei migrante irakiene a fost găsit duminică la frontiera între Polonia şi Belarus, au afirmat autorităţile belaruse, pe fondul tensiunilor crescânde privind migraţia, relatează AFP.

Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană, în Lituania, Letonia şi Polonia. UE vede în aceasta o formă de represalii din partea regimului de la Minsk faţă de sancţiunile europene.

„Corpul unei femei aparent neslave a fost descoperit la un metru de frontieră”, a indicat un responsabil al grănicerilor belaruşi, Evgheni Omes, citat de agenţia de stat Belta.

Potrivit lu, „semne evidente” sugerează că corpul femeii a fost „târât” dinspre partea poloneză a frontierei.

Soţul acesteia ar fi spus că grănicerii polonezi i-au condus împotriva voinţei lor, cu picioarele goale şi sub ameninţări, spre graniţa belarusă.

Potrivit Belta, femeia a fost găsită fără suflare alături de trei copii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, în viaţă, pe un segment al frontierei polono-belaruse.

O anchetă a fost deschisă de partea belarusă şi reprezentanţi ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) au fost invitaţi să se deplaseze la faţa locului, conform aceleiaşi surse.

În faţa recentului aflux de migranţi şi pe fondul tensiunilor cu Belarus, Polonia a introdus de la începutul lunii septembrie stare de urgenţă pe o durată de 30 de zile la frontiera sa.

Polonia a detaşat de asemenea 2.000 de soldaţi la faţa locului şi a început construirea unui gard de sârmă ghimpată pentru a stăvili imigraţia ilegală.

La începutul lunii august, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ordonase o ancheta asupra morţii unui irakian la frontiera cu Lituania, care fusese bătut violent, potrivit Minskului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Grupul PPE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ca sa justifice atacarea Poloniei, Hitler a simulat un atac polonez asupra Germaniei.
    Vechi obiceiuri reciclate de noii dictatori.

  2. Mizeria asta de Lukasenko vrea sa dea vina pe polonezi pentru imigranții care mor la granita? „Hoțul striga hotii”! Un dictator mizerabil ajunge sa se foloseasca de ONU pentru a ancheta niste morti pe care tot el le provoacă.

  3. Care e problema?

    • Problema e că polonezii-și vor atrage asupra lor critici de la toți neaveniții gen USERE4 MEDIA, oamenii alfabetului, nimicurile de la UE. Ar trebui să-i kase să intre și să-i deporteze instantaneu spre locul de baștină cu avionul. Pentru asta cred că ar plăti orice european cu cap.

  4. Cel mai probabil a fost omorâtă de unul din frații ei din religia „păcii”. Ăștia dacă nu fac măcar un omor pe lună intră în sevraj.