G4Media.ro

O linie electrică de înaltă tensiune către centrala nucleară de la Cernobîl…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tim Porter

O linie electrică de înaltă tensiune către centrala nucleară de la Cernobîl a fost avariată de forțele ruse, la scurt timp după restabilirea alimentării cu energie electrică

O linie electrică de înaltă tensiune către centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina a fost avariată de forțele ruse la scurt timp după restabilirea alimentării cu energie electrică a instalației, a declarat luni operatorul de rețea Ukrenergo, într-un comunicat, transmite Reuters.

Nu a spus dacă toată sursa de alimentare externă a centralei a fost pierdută în urma avariei, dar a cerut accesul în zonă pentru a efectua reparații.

Ukrenergo nu a prezentat dovezi ale pagubelor sau acțiunilor forțelor ruse, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent amploarea pagubei sau cauza acesteia.

Forțele ruse au ocupat uzina la scurt timp după ce au invadat Ucraina pe 24 februarie.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tim Porter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. chemați-i pe Sașa, Grișa și Ion!
    youtube.com/watch?v=2lScBsvk6Lo

  2. „Deontologie”: Cu caractere bolduite, se reia cuvant cu cuvant ce scrie mare in titlu, pentru cei care „nu obosesc” si citesc si ceva din articol.
    Apoi cu caractere normale se precizeaza: ” Ukrenergo nu a prezentat dovezi ale pagubelor sau acțiunilor forțelor ruse, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent amploarea pagubei sau cauza acesteia.”