G4Media.ro

UPDATE Oprescu rămâne în arest / O instanță din Grecia a decis…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE Oprescu rămâne în arest / O instanță din Grecia a decis menținerea lui în arest preventiv încă zece zile, când se judecă apelul

UPDATE 12.39 Curtea de Apel din Grecia a decis, vineri, că Sorin Oprescu rămâne în arest încă zece zile, când se judecă apelul. Avocații au depus deja contestație, transmite corespondentul Antena 3 în Atena.

Știrea inițială

O instanță din Grecia decide vineri dacă Sorin Oprescu, condamnat în România la 10 ani de închisoare, va fi pus în libertate sau procesul de extrădare va fi judecat cu fostul primar în stare de arest. Potrivit corespondentului Antena 3 în Atena, Oprescu a ajuns în jurul orei 8 la Curtea de Apel încătușat alături de altă persoană.

Fostul primar al Capitalei a fost reținut marți la Atena, după ce pe numele a fost emis un mandat european de arestare. La data de 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.

Publicitate electorală

Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Oprescu a fost dat ulterior în urmărire internațională pentru că nu a fost găsit în țară. Potrivit informațiilor G4Media, Oprescu a părăsit România pe la Vama Giurgiu în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței. La acel moment el putea ieși din România fără nici o problemă pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

Completul de la Curtea de Apel București a pronunțat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toți inculpații – foști directori din Primăria București și oameni de afaceri. Toți au fost acuzați de procurori de organizarea unui grup infracțional care atribuia contractele din bani publici contra șpagă.

În același dosar, fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

Fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat și el la 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) a fost condamnat 6 ani și 10 luni închisoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Vedem acum dacă a ales bine țara ! Eu cred că da !
    Mafiotul e uns cu toate alifiile!

  2. Mu13 PSD! LA PUSCARIE!

  3. Trebuie să iasă din pușcărie si să stea acolo la soare indiferent de ce șpăgi o să dea, că infractorul deja si-a cumpărat de mult locuințe de lux si în Grecia, nu doar în România, din salariul modest de bugetar cinstit, așa cum s-au îmbogățit toți penalii ăștia neprihăniți.

  4. Jigodia asta de Oprescu trebuoe sa ramana la puscarie.