G4Media.ro

O femeie din Japonia, diagnosticată pentru a doua oară cu coronavirus

Sursa foto: Pixabay.com

O femeie din Japonia, diagnosticată pentru a doua oară cu coronavirus

O femeie din Japonia a fost diagnosticată din nou cu Covid-19, după ce la începutul lunii februarie medicii i-au spus că se vindecase, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Femeia în vârstă de 40 de ani lucrează ca ghid pe un autobuz turistic în Osaka. Ea a fost testată pozitiv miercuri, după ce a prezentat câteva simptome – dureri de gât şi în piept. Primul diagnostic Covid-19 i-a fost pus pe 29 ianuarie şi a fost externată după ce şi-a revenit, pe 1 februarie. Pe 6 februarie a fost testată negativ.

Acesta este primul astfel de caz înregistrat în Japonia, spun autorităţile medicale japoneze.

În China au mai fost descoperite astfel de cazuri.

„Odată infectat, virusul poate rămâne latent şi prezintă simptome minime, apoi poate să apară o acutizare, dacă ajunge în plămâni”, a spus profesorul Philip Tierno de la Universitatea din New York.

În Japonia, numărul cazurilor confirmate este de 186, pe lângă cele 704 de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Şapte decese au fost înregistrate aici.

Au fost luate mai multe măsuri pentru încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, depistat la finalul anului trecut în Wuhan (China).

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 400 de cazuri confirmate.

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Nasol. Te așteptai sa dobândească o oarecare imunitate. Asta înseamnă ca plasma de la cei vindecați nu este atât de utila ca tratament precum combinațiile de Remdesivir, chloroquine + lopinavir/ritonavir…

  2. Se pare ca virusul asta-i frate cu raceala, pentru care nu exista vaccin, asa ca la anul si la multi ani! Daca te prinde cu organismul slabit, te-a ars!… in incinerator!

  3. Ca orice virus care îi datorează omului existența, și chinezaria asta este suficient de instabila încât în salturile ei de la un individ la altul să poată suferi mutații greu de anticipat, care pot deveni extrem de periculoase doar datorită faptului că este înalt contagios. Aspectul ăsta oferă singura explicație pt comportamentul…nevricos al autorităților, în ciuda faptului ca rata mortalității este redusă…
    Cine vine sa contrazică afirmația că acest virus nu a fost creat și apoi scăpat ( voit sau nu) sa ne explice cum poate fi atât de grijuliu/altruist încât să evite copiii, mai ales pe cei până în 9 ani. Și de ce nu are efect letal la toți bătrânii, ci doar la aceia care au nevoie de îngrijiri medicale foarte costisitoare pt casele de asigurări de sănătate?

    • Copii sunt noi si batranii sunt vechi! Inlocuieste acum cuvintele copii si batrani cu orice masina sau masinarie vrei tu!

      O masina noua in competitie cu una veche are sanse de 100% de reusita, pentru ca la o masina veche se pot intampla multe: cauciucurile fiind uzate face foarte usor pana, un filtru de aer imbacsit face ca motorul sa se inece, rugina si impuritatile din rezervor adunate in decursul timpului infunda filtrul de benzina si combustibilul nu ajunge in carburator, daca are caroseria mancata de rugina risca sa se rupa in doua, cureaua de distributie uzata se poate rupe si nu se mai misca masina decat impinsa + multe altele ulei de motor/transmisie, saboti de frana, etc.

      La fel e si cu corpul uman, organismul trecut de o anumita varsta nu mai produce celule noi, anticorpi sau ce alte suruburi si piulite o mai avea pe acolo. Parul albeste si cade, vederea se incetoseaza, ranile se vindeca mai greu, inima nu mai pompeaza sangele cum ar trebui, musculatura se atrofiaza, pielea isi pierde elasticitatea si apar ridurile, rinichii nu-si mai fac treaba, plamanii la fel, apar pierderi de memorie, de auz si chiar lipsa vorbirii apoi moare fara sa fie ajutat de un virus „creat in laborator”! Cand intervine si un virus/bacterie/microb, sansele ca unul sau mai multe organe sa cedeze si moartea sa survina rapid este mult mai mare.

      Copii pana in 9 ani sunt „ticsiti” cu toate proteinele, vitaminele si mineralele necesare functionarii sistemului imunitar si producerii anticorpilor. Dupa aceasta varsta incepe pubertatea, pe langa cresterea corpului, si o parte din acesti macro si micronutrienti, in special zincul si fierul, sunt folositi in dezvoltarea organelor sexuale, lichidelor si materialului reproducator, dar si cresterii parului pe intreg corpul. Foarte multe persoane sunt deficitare la multe vitamine si minerale pentru ca acestea se gasesc in cantitati ideale in alimente pe care unii nu si le permit (stridii, scoici, peste, crab, homar etc.) si in alte alimente pe care altii nu le-ar manca nici morti (ficat, splina, plamani, inima, rinichi, mate, piele de pasare, peste, lapte, catina etc.).

  4. @Patrocle
    Daca intr-o gradinta sau o cresa un copil face varicela, riscul ca toti copiii (care nu au avut asa ceva) sa o faca acum se duce spre 100%. Se intampla frecvent faze d-astea. Daca ai cunostinte cu copii care merg la grădiniță intreaba-le cat de usor răcesc imediat ce da frigul. Intreaba-le de cate ori au avut viroza sau gripa în primul an de gradinita/cresa si ai sa înțelegi lucrurile asa cum sunt in realitate.
    Virușii nu fac diferenta de varsta, decat daca sunt „dresati” in laborator. Ei atacă orice organism slăbit indiferent daca e tânăr sau bătrân. Nu pot sa cred ca in drumul lui din China catre restul lumii, amaratul asta a întâlnit doar copii cu o igienă impecabilă si un sistem imunitar sănătos!