G4Media.ro

O femeie de 62 de ani din Bacău, victimă a escrocilor sentimentali…

FOTO: pexels.com

O femeie de 62 de ani din Bacău, victimă a escrocilor sentimentali / A fost înşelată cu peste 80.000 de lei prin metoda „Generalul american” / Credea că trimite banii unui bărbat cu care urma să aibă o relaţie

O femeie în vârstă de 62 de ani din judeţul Bacău a rămas, în doar două săptămâni, fără suma de 80.900 de lei, bani pe care i-a trimis, credea ea, unui bărbat cu care urma să aibă o relaţie, anunță News.ro.

Sumele au fost trecute prin conturile unei românce, care acum este cercetată penal, iar banii au ajuns, în cele din urmă în conturi din Nigeria. Metoda, cunoscută sub denumirea „Generalul american”, se bazează pe presupuse relaţii amoroase legate online, în cadrul cărora bărbaţi care pretind că sunt soldaţi ai SUA şi se află în diverse zone, solicită sume de bani împrumut unor femei care cred că vor avea o relaţie cu ei.

În doar două săptămâni, o femeie în vârstă de 62 de ani din Moineşti, judeţul Bacău, a trimis, în patru tranşe, suma totală de 80.900 de lei unor persoane, crezând că trimite banii unui bărbat cu care urmează a avea o relaţie sentimentală. Băcăuanca a fost, de fapt, victima escrocilor sentimentali, iar metoda prin care a fost înşelată este cunoscută sub denumirea „Generalul american”.  Înşelătoria este simplă: victimele sunt contactate pe internet, de către necunoscuţi care se recomandă drept bărbaţi cu funcţii importante în armata americană, aflaţi în diverse zone din lume. Cu timpul, ei cer împrumut sume de bani viitoarelor lor iubite, invocând varii pretexte.

În cazul femeii din Moineşti, aceasta a trimis banii în conturile bancare ale unei alte românce, din judeţul Giurgiu, iar femeia a transmis sumele mai departe, complicilor săi, în conturi din Nigeria. Femeia din Giurgiu, care are 37 de ani, este acum cercetată penal

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 02-16 mai a.c., bănuita  ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis, suma,  sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi tragerea la răspundere penală”, transmite, sâmbătă, Poliţia judeţeană Bacău, care instrumentează acest dosar.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au făcut, la locuinţa femeii din judeţul Giurgiu, o percheziţie în timpul căreia au identificat şi ridicat mijloace materiale de probă.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra acestei forme de înşelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de prietenie şi îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă”, precizează anchetatorii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Da’ avea bani tipa, nu gluma!!

 2. Bine i-a făcut ‘generalul’ …. la 64 de ani îi trebuia adrenalină, aventuri 🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  În loc să dea banii la nepoți….. vai de steaua ei 🤢

  • Da ma, ii trebuia. Nu va inteleg pe voi astia care stiu ei mai bine cum ar trebui sa-si traiasca altii viata..
   La 64 de ani abia iesise la pensie, ce voiai sa faca? Sa dea banii la nepoti si sa se duca la azil poate, nu?

 3. mai merge metoda lover daddy in 2022? din astea faceam eu acum 15 ani, dar pe sume derizorii de la pensionare amarate…

 4. Ați nimerit bine poza. Fix ca o femeie de peste 60 de ani arata tanti din fotografia reprezentativă

 5. Metoda generalul american, metoda parlamentarului român, metoda primarului român, metoda ministrului român, etc ciorditori prin metode . Mai rămânea ca ”neprihănita” să fi fost răpită și plasată pe o centură prin vest ..așa să-și trăiască viața mai spectaculos. Care nepoți ? ..Care azil ? Se și vedea ”duoamna general” ..