G4Media.ro

O femeie de 33 de ani, din Timișoara, reținută de DIICOT, acuzată…

O femeie de 33 de ani, din Timișoara, reținută de DIICOT, acuzată că face propagandă teroristă pentru o organizație din Orientul Mijlociu

Polițiștii și procurorii DIICOT, cu sprijinul SRI, au făcut joi dimineața două percheziții domiciliare în Timișoara, la o femeie de 33 de ani, care este suspectă de acțiuni de terorism, mai precis că ar face propagandă teroristă  în favoarea unei organizații din Orientul Mijlociu. Femeia a fost ridicată și dusă la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

„În urma acțiunii din aceasta dimineață, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara – au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei inculpate pentru săvârșirea infracțiunilor de accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, precum şi deținerea de astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare și promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism” – se precizează în comunicatul DIICOT.

Începând cu anul 2019, femeia ar fi cunoscut un proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu. „În acest context, suspecta a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a procesului de radicalizare şi a promovat în mediul virtual, în mod repetat şi cu frecvență ridicată, mesaje de propagandă a ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane, folosind în acest scop diferite aplicaţii de mesagerie şi, de asemenea, prin intermediul sistemelor informatice şi a mijloacelor de comunicare electronică proprii”, informează DIICOT.

Prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile,  suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei  suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, se mai precizează în informarea DIICOT.

În mediul virtual, suspecta şi-a exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă din Orientul Mijlociu şi a manifestat constant opinii radical anti-occidentale, aceasta arătându-și disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.

Pe parcursul procesului de radicalizare, suspecta a făcut obiectul unor sesiuni de pregătire contrainformativă din partea cetățenilor străni cu care a dezvoltat relaţii de colaborare, menite să-i asigure o cât mai bună conspirativitate a activităţilor derulate şi să îngreuneze capacitățile de monitorizare din partea organelor statului. În acest sens, suspecta a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care era învăţată să le schimbe la intervale regulate de timp. De asemenea, la indicaţiile colaboratorilor străini, suspecta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, al căror scop este criptarea comunicaţiilor dintre părţi.

Suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 de cd/dvd-uri.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timiș a fost condusă o persoană, în vederea audierii. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

 

Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. ce naiba se intampla in Timis?

  2. sper sa il mai cheme si pe trolul voluntar rus Catalin Berenghi..daca nu il cheama la DIICOT
    macar la Balaceanca un pic..o sa facem cheta sa il bagam la baietii veseli ca nu se mai poate..
    la el tampenia e proprtionala cu burta
    cu respect Vampy!

  3. Te plătește departamentul de stat SUA? Ești musulman și frustrat ca datorită lui Berenghi nu s-a construit mega-moscheea la București? Ce hram porți?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.