G4Media.ro

O „eroare de borderou” ar fi stat la baza notării cu 3…

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

O „eroare de borderou” ar fi stat la baza notării cu 3 a tezei unei eleve din Galaţi, la Evaluarea Naţională / După contestație, nota a fost 8,25

O eroare de borderou ar fi stat la baza notării cu 3 a tezei unei eleve din Galaţi, la Evaluarea Naţională, în urma contestaţiei aceasta obţinând nota 8,25, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, Daniela Marchitan, relatează Agerpres.

„Am primit o sesizare de la Comisia judeţeană de evaluare a judeţului Galaţi care ne-au sesizat o diferenţă foarte mare de punctaj, de la nota 3 la nota 8,25. După ce am primit în cursul zilei de ieri (marţi – n.red.) lucrările din centrul zonal de contestaţii, am început cercetările. Comisia judeţeană a mers în centrul nostru de corectare, am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat şi celelalte lucrări din centru şi am descoperit că la lucrarea cu numărul 2.012 a fost trecută nota lucrării cu numărul 2013. Practic cele două note au fost trecute inversat pe lucrări”, a declarat Daniela Marchitan.

Inspectorul general susţine s-au făcut demersurile pentru notarea corectă a elevilor.

„Am sesizat comisia naţională de Evaluare Naţională, am explicat ceea ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori evaluatori şi aşteptăm rezoluţia comisiei naţionale pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie şi de a pune corect cele două medii copiilor. Pentru că interesul este pentru elevi în primul şi primul rând”, a precizat Marchitan.

Conform metodologiei de organizare a examenului de Evaluare Naţională, cei doi profesori riscă acum să nu mai aibă posibilitatea de a participa în comisiile de corectură la examenul de Evaluare Naţională.

De la an la an a scăzut interesul profesorilor de a participa la corectura lucrărilor de la examenelor naţionale, din cauza presiunii şi a timpului scurt pe care aceştia îl au la dispoziţie pentru a nota lucrările.

„În ultimii ani, profesorii refuză din ce în ce mai mult să participe în comisiile de corectură a tezelor la examenele naţionale. Presiunea este foarte mare, iar timpul pe care îl au alocat evaluării acestor lucrări este foarte scurt. A fost foarte greu să găsim atâţia profesori evaluatori şi în acest an. Oboseala care s-a acumulat şi-a spus cuvântul în acest caz”, a fost de părere inspectorul general.

În urma examenului de Evaluare Naţională din luna iunie, o elevă din judeţul Galaţi a depus contestaţie privind teza la Matematică după ce lucrarea acesteia a fost notată cu 3. Ulterior, după reevaluare, teza elevei a primit nota 8,25, aceasta fiind una dintre cele mai mari diferenţe de notare pentru aceiaşi teză la nivel naţional.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Cu ce? Cu meditațiile poate, că pe la școala nu s-a mai trecut.

  2. Al dracu borderou!

    • Ăsta e trucul, se practică de ceva vreme, inversezi nota unei loaze cu un copil bun, fiindcă știi că ăla bun depune contestație. Apoi corectezi, dar doar greșeala contestată.

  3. Adica celui cu „8.25” din greseala ii pun 3? Mai are voie apoi la contestatie? Daca nu, se lasa cu procese

    • [..] la lucrarea cu numărul 2012 a fost trecută nota lucrării cu numărul 2013. Practic cele două note au fost trecute inversat pe lucrări [..]
      Nu prea ma pricep la desen, dar incerc :
      I-au pus 3 .. a facut contestatie .. i-au pus nota corecta, 8.25
      In rest e varza „declaratia” .. au trecut gresit de pe lucrare pe borderou .. de pe borderou in calculator .. dreaq stie.

  4. moral şi mai ales psihic cei doi copii au fost agresați.ai ales copilul de 8.25 văzând un trei aiuritor. cum a putut rezista la întrebările şi presiunea părinților eleva cu nota peste 8 ar trebui să se întrebe profesorii-corectorii. sincer aş cere iertare în genunchi in fața elevei şi a părinților ei şi aş returna intreit toată suma de bani primită pentru „corecturi”!!

  5. Ce te faci daca apare o astfel de „eroare de borderou” la contestatie, si in loc sa iti creasca nota, ti-o scade? Nu mai poti face contestatie la contestatie, asa ca daca ai ghinion ca cineva sa iti fi trecut aiurea nota, aia ramane finala si tu ramai cu ochii in soare.
    Minunat sistem!

  6. pai nu plangeau profesorii ca ii dor ochii ca nu pot corect lucrarile pe calculator, ca ei trebuie sa printeze borderouri ca altfel nu pot lucra?!

    acum vedem ca nici pe borderou nu sunt in stare.

  7. Sunt două borderouri întotdeauna. Unul pentru Corector 1 și unul pentru Corector 2. Se confruntă corectările la comisie pentru a nu exista diferențe de notare mai mari de un punct pe subiecte și la nota generală. Care este probabilitatea ca ambi corectori să facă aceeași greșeală? Cel mai probabil corectorii au schimbat și copiat borderourile între ei pentru a nu mai corecta jumătate din lucrări.

  8. Sunt comisii care ii grabesc pe profesori cu corectura, ca sa se „scape” mai repede.
    De aici pot proveni multe erori de corectare si de completare a borderoului final