G4Media.ro

O călugăriţă din California recunoaşte că a cheltuit banii unei şcoli catolice…

O călugăriţă din California recunoaşte că a cheltuit banii unei şcoli catolice în cazinouri și riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare 

O călugăriţă din California, în prezent pensionară, a acceptat să se recunoască vinovată de fraudă cu fonduri federale şi spălare de bani, după ce a fost acuzată că a furat peste 835.000 de dolari din contul unei şcoli pentru plata unor cheltuieli personale, inclusiv pentru finanţarea unor călătorii în stabilimente dedicate jocurilor de noroc, a anunţat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, informează Reuters, citată de Agerpres.

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal în urma acestor acuzaţii, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii din California.

Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a încheiat în septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Şcolii Catolice St. James, unde lucra în calitate de directoare.

Ea a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv „sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri” şi facturi asociate unor cărţi de credit, în pofida faptului că jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă.

Mary Margaret Kreuper a recunoscut în acordul semnat cu procuratura că a falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii pentru a-şi acoperi comportamentul fraudulos şi că a înşelat administraţia unităţii de învăţământ făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, fosta călugăriţă i-a instruit pe unii dintre angajaţii şcolii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ, a precizat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vai vai vai, 40 de ani pentru o calugarita de 80 de ani???

    Nu poate sa returneze banii + comision sa scape ?
    Fraudori din toata lumea, mutati-va in RO …! Paradisul fraudei

  2. In Romania in 2 ani si jumatate era afara, precum Varanul..

  3. Nea vlasov, asta meritai si tu, dinozaur comunist sinistru! Minim 40 de ani sau, la alegere, plumbul sau sfoara. Nu mai vorbim că răul facut de tine e inzecit față de ce a stricat calugarita asta, dar nici Moldova nu e California, e adevarat.

  4. Aici risca sa ii arate obrazul… si sa ii spuna „rusinica”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.