G4Media.ro

O afacere de tip mafiot. Cazul sutelor de hectare expropriate lângă Mogoșoaia,…

O afacere de tip mafiot. Cazul sutelor de hectare expropriate lângă Mogoșoaia, un test pentru funcționarea DNA

Doi consilieri locali de la PNL și PMP au amenințat o consilieră USR din Mogoșoaia că o vor ”băga în scaunul cu rotile” din cauză că a furnizat presei informații despre o afacere imobiliară suspectă estimată la 1 miliard de euro.

Acțiunea lor, de tip mafiot, nu face decât să atragă atenția încă o dată asupra intereselor și mizelor uriașe din jurul așa numitului ”Sector Zero”.

Este vorba despre un nou oraș, cu peste 80 de mii de locuitori, pe care administrația locală din Mogoșoaia, condusă de PNL, vrea să-l construiască chiar de la zero la marginea Capitalei, pe o suprafață de peste 1300 de hectare.

Pentru a începe construcția, Primăria trebuie să devină mai întâi proprietarul acelor terenuri. În consecință, a pregătit încă din decembrie 2020 terenul exproprierii celor câteva sute de proprietari din zonă. După un an, în decembrie 2021, primarul liberal Mihai Nicu Precup a trimis primele notificări, proprietarii în cauză având obligația să predea terenul până în august 2022.

Numeroși proprietari s-au scandalizat însă din cauza condițiilor propuse de primăria Mogoșoaia: fie cedează 39% din terenul arabil către administrația locală, urmând ca pentru restul de 61% să primească o compensație în altă parte, fie vor încasa despăgubiri de 1, 70 euro/mp. Prețul este considerat mult sub piață, în realitate ar fi de cel puțin zece ori mai mare.

În mod cel puțin suspect, alți proprietari, întâmplător colegi de partid ai primarului PNL, numele grele de la centru, între care Alina Gorghiu, Daniel Dăianu, Ionel Scrioșteanu și fiul primarului dețin și ei suprafețe de teren în zonă. Cu toții au fost însă de acord cu exproprierea în condiții aparent dezavantajoase pentru ei. (Detalii aici)

Din capul locului trebuie spus însă că mega-proiectul imobiliar al primarului liberal din Mogoșoaia are o mare problemă: baza legală pentru exproprieri.

Sursa Foto: Primăria Mogoșoaia

Exproprierile se pot face, potrivit legii, pentru așa numita ”cauză de utilitate publică”, care poate fi de interes local, județean sau național. Cum justifică primăria că ia cu japca proprietățile oamenilor? Construiește cumva o autostradă, vreun mare spital județean, vreun parc de agrement pentru locuitorii din Mogoșoaia? Are nevoie presantă de acele terenuri pentru construcția vreunui aeroport sau ridicarea unor locuințe sociale?

Nimic din toate astea. Primăria Mogoșoaia vrea pur și simplu să se transforme într-un dezvoltator imobiliar, să facă o afacere construind un nou oraș cu zeci de mii de locuitori. Nici măcar asta n-ar fi o problemă dacă administrația locală ar cumpăra terenurile la prețul pieței de la proprietari și ar reuși ulterior să facă parteneriate profitabile cu firme private care să ridice acolo Sectorul Zero.

Numai că dacă ar proceda așa, primăria Mogoșoaia ar  intra direct în faliment. Ar trebui să scoată de la buget zeci dacă nu sute de milioane de euro ca să cumpere acele trenuri, bani de care în mod evident nu dispune. În consecintă, primarul liberal a început o veritabilă naționalizare, ca în anii 40, forțând toate legile în vigoare.

Pe rolul instanțelor, există în prezent cel puțin 40 de procese care atacă HCL-urile care stau la baza actelor de expropriere.

Parcă proprietatea privată era un moft pentru Ion Iliescu și PSD-ul anilor 90, nu pentru liberali. PNL-ul a făcut mereu un titlu de glorie din lupta pentru cauza proprietarilor mari și mici, nu împotriva lor.

De aici încolo apar însă marile semne de întrebare din jurul acestei afaceri de partid. Cine a cumpărat terenurile adiacente Sectorului Zero, a căror valoare vor crește înzecit dacă proiectul va fi dus la bun sfârșit?

Sunt interpuși ai decidenților din Mogoșoaia, ai primarului sau ai celor care amenință adversarii proiectului că-i vor ”băga în scaunul cu rotile”? Sunt politicieni influenți de la vârful PNL implicați în afacere? Au fost cooptați judecători și procurori pentru a asigura liniștea în jurul afacerii Sectorul Zero? Nu cumva avem de-a face cu un caz clasic de conflict de interese?

Ce vedem la Mogoșoaia este a doua mare afacere imobiliară după Romexpo. Construirea unui oraș de la zero, cu peste 80 de mii de locuitori, va fi în primul rând un business major pentru firmele de construcții care se vor asocia cu primăria, dar mai ales pentru cei care au cumpărat deja terenurile din imediata vecinătate a suprafețelor vizate de expropriere.

Acolo se va construi infrastructura viitorului Sector Zero. Valoarea de piața a acelor terenuri urmează să crească exponențial. Pe aceste terenuri adiacente vor apărea centre comerciale, magazine, benzinării, școli, grădinițe. Cine și când s-a împroprietărit pe terenurile din proximitatea proiectului?

La toate întrebările de mai sus poate răspunde DNA. Avem indicii rezonabile că ne aflăm în fața unei  afaceri de corupție. Instituția se poate autosesiza oricând, numai pe baza materialelor publicate deja de câteva publicații independente, între care Buletin de București, Recorder.ro și G4Media.ro.

Interesele uriașe din jurul afacerii de la Mogoșoaia, estimată repet la cel puțin 1 miliard de euro, explică încă o dată dorința liberalilor de a controla justiția și de a se asigura că nu se vor trezi cu procurorii la ușă după un tun imobiliar gen Romexpo sau Sectorul Zero.

Acesta este doar unul din exemplele, la vedere, din care putem înțelege mai bine de ce liberalii vor să păstreze totuși secția specială, sub altă formă, pe post de buzdugan politic utilizat împotriva magistraților incomozi.

DNA va trebuie să se uite la un moment dat și la aceste mari afaceri de partid, altfel se va scufunda încet în irelevantă. Deocamdată nu o face, ocupată cu cauze minore.

Comportamentul de tip mafiot al liberalilor din Mogoșoaia, care au trecut la amenințări, este însă și un efect al slăbirii instituțiilor anti-corupție. Când procurorii bat în retragere, mafioții prind curaj. Așa se întâmplă când puterea transmite pe toate căile activului de partid că s-a dat liber la furat, că i-a asigurat impunitatea și că a pus justiția cu botul pe labe.

Când se ajunge aici, la anihilarea cvasi-totală a justiției, nici măcar sfânta proprietate privată nu mai este garantată.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

83 comentarii

 1. PNL este mafia imobiliară. PNL-Orban a apărat PUZ-urile ilegale din București. PNL a tras tunul Romexpo, acum trage tunul Mogoșoaia.

  Nu contează, veți vota PNL din nou, fiindcă vreți să ajungeți și voi paraziți de stat, ca PNLiștii.

  • SI PSD STA PE MARGINE SI SALIVEAZA… 🙂 🙂

  • Think-tankurile liberale din RO trebuia să sară-n sus ca niște drone, fiind suspiciuni de violare a principiului proprietății, sacru într-un regim constituțional, dar multă presă se preface că ignoră chestiunea.

  • De fapt puzzle-ul care trebuie descalcit de catre DNA nu e aplasarea terenului ci banii care sunt castigati de unii si pierduti de altii.
   E totusi un teren in camp unde nu se va construi nimic pentru ca nu suntem in stare.
   Milioanele sunt in alta parte.

  • Aici, in articol se insufla idea de tun, dar nu e vina nimanui ca romanul, cand cumpara un teren, declara pretul minim, asa au ajuns aia la pretul de sub 2$ pe mp…cand expropriezi, e nevoie de justificarea pretului oferit, pentru asta ceri de la Camera Notarilor informatia, daca unii au platit 20 de euro pe mp, dar au declarat 1, nu e vina noastra, statistica nu minte. Desi suntem in Mogosoaia, terenurile sunt extravilane, agricolo. Accesul la teren e pe langa calea ferata sau din stada principala, dar treci pe langa o fosta gropapa de gunoi si un cartier de cautatori de fier vechi, eu nu stiu cum unii au cumparat teren acolo, cu 20 de euro. Au facut asta cei care au dat tepe bancilor, pe supraevaluare.
   Articolul e tendentios, proiectul e de vreo 5 ani, inainte ca USR sa insemne ceva pe plan local.
   Prin 2018 era prognozat un parteneriat public privat pentru un spital mare, de aia a ramas ideea de campus universitar, numai ca Firea si Tudorache se intreceau in machete de spitale, de aia e necunoscut proiectul. Pe masterplanul de transport e prevazuta Autostrada A0 si un drum de legatura spre Otopeni.
   Dar unii nu vad esenta, articolul face parte din strategia de reincalzire a ciorbei anticoruptie, in rest e plin de supozitii, zero informatii

  • Dorele, la ce dobânda crezi ca se imprumuta Primaria pentru cele 6 milioane de euro si de la ce banca? Cine ar trebui sa suporte rata lunară a imprumutului?
   Nu e treaba consilierilor locali, nu? Ei doar trebuie sa ridice mâna (sa voteze da) ca la scoala. In rest e treaba primarului.

  • Proști, proști, dar răi !
   Si hoți !

  • 😂😂 Dar cine sunt „think-tankurile liberale din RO” ??? Clanul Cămătarilor? Clanul Spoitorilor? Clanul Cordunenilor? 😂😂😂

  • Ce nu știți voi e că primarul Mihăiță e tovarăș de pahare cu un alt locuitor de va(r)ză al Mogoșoaiei, Lucian Romașcanu – PSDist d’ăla sub acoperire, actual ministru al culturii, care nu se dă înapoi de la nimic, nici de la minore, nici de la amuțirea presei, nici de la Kapitalism.

   Asta e o afacere trans-partinică plănuită de mulți ani. Romașcanu (fiul fostului prim-procuror de Buzău care la 89 i-a pus pe ăia la Centrul de Cultură Buzău să se împuște între ei după care i-a arestat ca „teroriști”) este un paravan al fostei securități care încă face combinații iar primarul PNList (Precup putea fi orice, oricum e orice) execută și gustă și el.

  • Haha… imi plac poveștile astea. Zici ca-s seriale la protv.
   Banii sunt ai lor, noi doar meritam sa platim taxa pentru orice

  • Din România scapă cine poate. Trebuie să fugim cat mai departe de hoții ăștia care ne mănâncă viețile. Dubla măsură a devenit regulă, in fața hoțiilor nu ne apără nimeni, miliția și securitatea sunt parte la fiecare combinatie de fapt cu ei se face furtul. România este stat mafiot. Tu române dacă furi o paine de foame pentru familia ta iei 5 ani.

  • Furtul e ilegal.
   Avem Protecție Sociala.
   Nu exagera
   Lămâiè

 2. tovarasul predoiu, ministrul justitiei TOCMAI A AFIRMAT PUBLIC CA LA DNA AU FOST DERAPAJE SI CA SE OFERA SA-I AJUTE. SA MEARAGA PE CALEA CEA „BUNA” A PARTIDULUI ?

  HOTI CASTELOR SUNT PROTEJATI IN romania!
  TUNUL SE VA DA.

 3. Sper sa faca cineva o paralela intre acest proiect si mega proiectul lui Daniel Florea de la Sectorul 5. E documentat de Recorder: „noul ceausescu”.
  Ce s-a intamplat cu proiectul nimeni nu stie dar banii au fost „plimbați”.
  Inteleg ca si aici e cu un mega imprumut bancar

  • interesant.
   ce garantii insa prezinta aceste primarii la banca pentru in „mega-împrumut”??

   sa inteleg ca bancile din Romania acorda lejer, fara niciun control, imprumuturi fabuloase?

   Romania ca Eldorado? îmbogațirea instant a unora si saracirea multora.

 4. Testul pentru funcționarea DNA-ului a fost dat de frauda alegerilor de la Sectorul 1, unde procurorii DNA au participat la acea fraudă.

  • Reprezentantul PMP la acele alegeri putea mai mult.
   Emiți doar frică ieugene.
   Rezultatul e dat de catre majoritate si nu de o sectie sau doua in care au fost zapacite 3 voturi

  • Esti un postac infect si minti mai rau ca o gazeta imperiala.

  • 😂😂 Du-te jenucule și sparge semințe.😂😂

 5. De ce credeati ca s-a reunit mafia politica a ultimilor 32 de ani – PSD-PNL-UDMR – la chemarea lui Iohannis?
  De grija romanilor? Glumiti!
  Ca sa fure: si prin PNRR, si prin PNDL3, si de la Romexpo, si de la Mogosoaia, si de la Iasiul lui Chirica, si de la Clujul lui Boc, si, si, si,…
  Mai tineti minte ce spunea actualul vicepresedinte PNL, Iulian Dumitrescu, prins cu incercarea mafiota de trafic de influenta in biroul lui Drula? „Membrii USR sunt nenorociti”, „cine i-a pus in Guvern sunt nebuni” pentru că „mai bine lucrezi cu PSD-istii”.
  PS. Ce scandal ar fi fost pe televiziunile de partid (Latrina3, RTV, B1, iRealitatea, Digi24 etc) daca ar fi facut vreun userist ce au facut in ultima vreme PNL, PSD, AUR. Acum, de la Gadea la Ciutacu si pana la Prelipceanu e liniste totala, „omerta” functioneaza cu banii publici pompati de PNL si PSD in trompetele de presa.

  • Madam woaka, tu esti incurabilă….tu preiei retorica de pe site de la progreseii…ceva contribuție proprie nu ai?`daca asta a pus în titlu o trimitere la DNA inseamna ca are dreptate?..va cocoțati, ca lipitorile, pe imbrancelile si amenințările primite de amarata aia de la Mogoșoaia

  • Bo-ubitza/La.butza trista e „decat” un pro.stac USL, nu trebuie bagat in seama.

 6. Vechea clasa politica fura. Da, stim, nimic nou sub soare. Stiu toti romanii, dar tot pe ei ii voteaza. Asa ca … sa tot fure.

 7. Dl Tapalaga, poti sa pui o harta clara, cu zona aflata in discutie??? Ca sa pot si eu sa te urmaresc?? Pentru ca nu inteleg despre ce vorbesti!!! Care este zona aia de 1300 de ha??? Chiar sunt curios daca mesajul asta e citit de cineva!
  Merci

 8. Demisia USR !!!

  • Votantul pnlsd are nevoie de liniste. Nu vrea dureri de cap.
   Se multumeste cu putin si viata merge inainte.
   Conducatorii lor stiu ce au de facut. E o chestie ce tine de Contabilitate. Moartea pasiunii cum ar spune Cîțu.

 9. vreau sa stiu care e zona la care va referiti; unde sunt plasate cele 1300 ha pe harta. merci

  • Consilierii Locali sunt acolo ca sa va serveasca (interesele).
   Ziaristii traiesc din donații… sau bacsis

 10. Asta e într-adevăr țara lui Papură Vodă… Păi crede cineva, că hoții( PSD) au bătut palma bandiții (PNL) și borfașii( UDMR) doar așa de florile mărului, de grija românașilor, atunci ne înșelăm amarnic…ASTA E VREMEA IMPOSTORILOR!!!

 11. Cat timp doar va plangeti pe aici si nu iesiti in strada, nu se va schimba nimic

 12. Daca ar fi sa ma iau dupa unii nu mai construim nimic in tara asta. Ca se fura domnilor.
  Ungaria vad ca da terenuri gratis pentru investitii. Si merge treaba.

  • Aveti dificultati in a intelege un articol de doar cateva zeci de randuri?

   Primaria Mogosoaia vrea sa investeasca prin NATIONALIZAREA FORTATA A SUTE DE HECTARE ce apartin unor persoane private. Platind un pret de minim zece ori mai mic decat pretul pietii.

   Ce treaba are asta cu „investitiile”?

  • De unde scoateti domnule preturile astea?
   Cat vreti pe un hectar de teren agricol?

  • @gabriel.
   Proprietarii cer cat vor ei, nu exista limite. Si desigur vor cere mult, avand in vedere rentabilitatea in perspectiva (a terenurilor).
   O alta solutie ar fi ca primaria sa nu cumpere terenurile, ci sa plateasca chirie acelor proprietari / suprafata construita pe terenul lor.

  • Domnule ce imi spuneti dvs este ca si cum eu as avea un teren parloaga dar cer pe el pretul pe care l-ar avea dupa ce noul proprietar ar construi acolo o vila cu gradini suspendate.
   Daca se respecta legea cu privire la expropieri totul e ok.
   Vedeti sa nu cadeti intr-o capcana.
   Daca se plateau preturi in perspectiva atunci era o excrocherie.

  • @gabriel.
   Stimabile, nu merge asa. Hotararea Consiliului local prin care s-a decis exproprierea trebuie atacata in instanta. Nu poti sa-ti bati joc de oameni in halul asta, oferind un pret de nimic pe terenuri cumparate cu ani in urma cu 20-30 €/m2. Sunt persoane care au luat imprumuturi la banci ca sa-si cumpere locuinta si au garantat cu aceste terenuri. Ce fac oamenii aia, care au avut teren de 50.000 € si se trezesc acum 2500, pierd locuinta?
   Cetatenii vor iesi in strada sa-si apere proprietatea. Unde suntem, din nou in comunism ? Nu poti sa-ti bati joc de oameni pt ca primaria n-are bani sa cumpere terenul respectiv.
   Daca tot pomeniti de Ungaria si, adaug eu, de alte state din vest, poate stiti cum se fac exproprierile prin partile alea.
   Poate stiti si dece mai exista cladiri gata sa se darame in marile orase din vest; proprietarii nu le vand decat in momentul in care primesc un pret care le convine ( bine, exista si limite la acest” moment”) si uneori pretul este mai mare decat constructia noua.

  • Domnule,
   Aici e de discutat.
   Ca au luat credite de la banci prin 2006-2007 in bula aia imobiliara cand toti credeau ca devin milionari peste noapte este altceva.
   Eu vorbesc simplu despre legea expropierii si pretul unui teren agricol.
   Corectitudine si atat..

 13. – Haideţi fraţilor pă ei! După Romexpo le luăm şi ăstora pământul de sub picioare! Haideţi fraţilor să ne facem sectorul nostru dă esenţiali şi speciali! Ori suntem ciocoi – ori nu mai suntem?!

 14. Cum adica „Sectorul Zero”?

  • Si autostrada A0.
   E si asta o arta sa ai activitate.
   Tot timpul trebuie sa ai ceva de facut. Unora le aduce bani (in ptivat) altora nu.

 15. Galagia pluserista se reinventeaza, acum ca au alunecat spre 10% 😂

  • corect, frate gigi
   Nu se mai.poate fura in liniste in tara asta din cauza galagiei pluseristilor incomozi
   Noroc cu fratii nostri de la PSD PNL UDMR si AUR care stiu sa se impuna cu forta sa le inchida gura

 16. În 8 luni de guvernare, Drulă și-a mărit averea cu 500%. Vă dați seama ce putea face în 4 ani de guvernare?

  • @Eugen,
   Ceva dovezi sau mergeți pe principiul:”o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr…”, dicton împrumutat de tătuca Dughin de la „farul” său călăuzitor, adică de la dr.Goebbels…?

  • Prostane, intră pe goagăl și dai căutare la 2 cuvinte cheie, „drula avere”. Este atât de ușor în ziua de astăzi să nu fi PRO-st. Cât timp ți-a luat să îmi răspunzi mie aici, te lămureai deja.

  • @Eugen
   Daca citeai articolul alora de la romaniatv.net vedeai ca desi au pornit ei artagosi la inceput se dezumfla la sfirsit cind Drula explica de unde a luat banii ( a vindut actiuni detinute la zipline, ca in 2021 le-a crescut valoarea companiei la 2.5 miliarde USD ). Actiunile exista in declaratiile de avere a lui Drula anterior anului 2021. Iar romaniatv.net nu voia un proces pierdut din start, asa ca la sfirsit explica frumos cum sta treaba, dar se bazeaza pe abilitatea cititorilor de a nu trece de titlu si primul paragraf ca sa mai inflameze spiritele si sa dea impresia ca „toti sint la fel” sau ca Drula a facut cine stie ce smenuri ca si ministru.

 17. Fake, și mănânci și rahat..A explicat omul că a vândut niste acțiuni.

 18. Gata, s-a activat vuvuzela userista din „presa independenta”, pai, maestre, unde-i fapta de corupție când majoritatea din consiliu a decis asta?

  Tovarășa Clotilde ca vrea sa cumpere din bani publici cladirea Ciclop nu se mai numeste tun imobiliar?

  Ce ne mai place dubla masura.

  • Nu va mai satura dreaku de furat jig odiilor bolsevice !

  • Coruptia e atunci cand incepi un proiect, incasezi comisioanele si apoi il abandonezi. Legea permite.
   Florea Daniel fost primar la Sector 5 a brevetat asta

  • Majoritatea din consiliu poate decide maine ca terenul si casa ta trebuie demolate, ca asa vrea muschiul lor. Vor ei sa preia terenul si sa faca niste blocuri. Si te despagubesc cam cu 10% din cat ai bagat tu in teren si casa

   Ti se pare normal?

   Nu orice voteaza un consiliu e legal, doar pentru ca au cumparat unii 9 mardeiasi numiti consilieri.

  • @silicon_v hai sa nu batem campii, ar trebui ca cetatenii sa fie nemulțumiți, singuri care sunt impotriva sunt useristiii.

  • George, vorbim despre un teren – în cîmp, neîngradit, necultivat si niște țărani proprietari

  • Georgica ai vazut partea aia cu 40 de procese intentate de proprietari? Tie asta iti spune ca ‘cetatenii’ sunt ok?
   Bag sama ca esti din categoria aia care crede ca Nu inseamna da-i inainte.
   Daca nu am fi intr-un stat mafiot le-ar da banii proprietarilor la valoarea de piata sau un pic peste si si-ar vedea de constructii. Oricum castiga mai mult pe termen lung. Dar nu, mai bine cu japca iar aplaudaci pentru metodele astea ‘liberale’ vad ca nu lipsesc.

 19. Evident, mesajul/raspunsul meu catre fondatorul organului de presa care ne gazduieste a fost eliminat. Ce bine ca orice Dorel isi poate exprima fara limite gandurile neuronului din dotare! Traiasca presa „libera”!

 20. Daianu, Curaj, Gheorghiu, Voinescu, Boda, Holeab, Vintila Diana.

 21. Gata, a decretat Tăpăligă că e mafie, DNA trebuie să se conformeze.

  • Famiglia DNA, ca doar nu sunt independenti

  • Sute de oameni carora li se nationalizeaza forta terenurile si sunt despagubiti cu 10% din pretul de piata? Ca sa faca niste smecheri un cartier urias de blocuri?

   Cum se numeste asta, daca nu mafie? Ai nevoie de un desen?

 22. Legenda spune că pe locul lui RESTRICTED AREA se plănuieşte ridicarea unei piramide cu un ochi în vârf, unde o să se facă sediul Marii Loji a Interesului Național „Mănăstirea Secu” de unde se va face bişniță cu terenuri, posturi la stat, maşini din Germania şi fetițe trimise în Germania.

 23. Prin tarile mai civilizate, la trecerea din extravilan in intravilanul construibil, primaria isi ia partea de pana la 40-50% dar restul pamantului ramane in proprietatea celui care l-a avut. Nicidecum sa-l primeasca in alta parte. Si asta numai daca sunt si ei de acord.
  Aici dupa cum se vede e o afacere in stil mafiot in toata regula. Cei de rand vor primi terenuri in alta parte, ceilalti (ai „nostri”)vor primi in acel perimetru. Diferenta intre perimetru si in alta parte e de cel putin 200 Euro pentru un metru patrat. Adica 2 Milioane de euro pentru un hectar.
  Gigi Becali cred ca e invidios!!!

 24. Bineînțeles că e o afacere de partid mafiotă,trebuie să fi ori prost ori pesedit plătit gras să te faci că nu înțelegi sau pur și simplu o jigodie de cea mai joasă speță ,și văd că sunt destui aici care mănâncă rahat, culmea că se activează „vuvuzele” useriste … Ba ești prost?

 25. Asa vor lua mafiotii toata tara asta , bucata cu bucata .

  Romanii cinstiti vor pleca in strainatate , scarbiti de mafia cu metastaza in toate institutiile.

  O sa ramana doar marii baronii cu terenurile si cladirile.

  Si niste muncitori din Sri Lanka…

  • Ma mir ca i-au intrebat pe țaranii aia. De obicei incepeau constructia direct pe teren, vedeau ei mai tarziu de autorizatii, acte, cadastru. Un teren fara gard e terenul oricui. Ce plm, cine sa-i verifice?

 26. Mai tineti minte cum am stat cu totii ( sigur- mai putin cei luminați) cu sufletul la gură: poate Iohanis îi întoarce lui Zdreanță neacceptată demisia lui Kovesi? Mai țineți minte? Jaaaaaap azi DNA-ul o cochilie golită de pe atunci.

 27. Suntem in UE, suntem in Nato. Sa ne explice cineva cum de tolereaza europenii coruptia asta bolsevica? Nu cumva sunt perfect de acord cu ea si nu le pasa decat de forta de lucru ieftina?
  Suntem in UE din 2007 si vad ca am ajuns tot la valorile feseniste din anii ’90.

 28. Bai Tapalaga gresesti profund , nu PNL-ul este implicat la Mogosoaia , in mod sigur papusarul este AUR , si in spatele lui pe cale de consecinta este Rusia , ce dracu nici atat nu vezi .

 29. Justitia este principalul vinovat pentru starea actuala a Romaniei. Aceasta s-a pus singura in pasivitate, incurajand mafia. Ce modificari legislative s-au operat astfel incat DNA-ul sa devina irelevant? Niciuna! Dar, e mai usor sa primesti un salariu imens, urmat de o pensie pe masura, simuland ca esti eficient, decat sa derulezi anchete serioase, pe acte si fapte care prejudiciaza grav societatea, acestea necesitand efort intelectual, stiinta de carte, simplist spus, „batai dr cap”.

 30. Romania lucrului bine făcut.

  • Sa-l coopteze si pe Nastase sa stranga niste bani pentru un Dracula Park intr-un colț. In cont la CEC

 31. D-le Tapalaga,
  Articolul nu este tocmai corect.
  Procedura propusa de Primar este (cu mici exceptii) la fel cu procedura din Germania, care functioneaza cu succes de foarte multi ani.
  Majoritatea proprietarilor nu sunt expropriati, cu conditia ca sa cedeze o parte din utilitati pentru drumuri si utilitati publice.
  SUNT EXPROPRIATI doar proprietarii care nu sunt de acord sa cedeze din teren.
  Va rog sa studiat legislatia din Germania privind modalitatea de introducere a terenurilor in intravilan si sa reveniti cu un articol. 🙂
  Daca aveti nelamuriri, aveti adresa mea de email.

  • Tu inca nu ai inteles ca nu vor sa faca nimic?
   Vor Doar sa sifoneze niste fonduri, sa palmeze niste multi bani.
   Mai exista doar precedente esuate si bani lipsa despre care nimeni nu vorbeste

  • „Majoritatea proprietarilor nu sunt expropriati, cu conditia ca sa cedeze o parte din utilitati pentru drumuri si utilitati publice.”

   Si vi se pare acelasi lucru? Vi se pare ca acelor oameni li se cere o zona de utilitati si drumuri? Alooo, acelor oameni li se ia terenul cu totul! 100%! Pentru ca sa faca niste smecheri niste blocuri. Si li se da 10% din pretul de piata.

   Mai mult: decizia de patrimoniu trebuie luate cu 2/3 din voturi. Si sunt 15 consilieri. Aia vor sa ia decizia cu 9 voturi, ca au rotunjit ei la calcul. 2/3 din 15 face 9.

   Ilegalitatiuriase, politicieni implicati pana la coate, mafie, mardeiasi care ameninta in stil mafiot. Asta e acolo

   Chiar nu intelegeti ca situatiile nu au nimic in comun?

  • @Ionescu.
   Stimabile, n-ati inteles despre ce este vorba. Se construiesc locuinte, un adevarat oras. Proprietarii terenurilor nu pot fi expropriati, ei vand terenul daca au chef si la ce pret doresc ei, pot sa ceara si 100 €/ m2, si prosti ar fi sa n-o faca. Sau pot sa cedeze terenul si sa primeasca cota parte din chiriile care se vor lua pe acele locuinte.

 32. Hai ca au dat la Digi24 imagini cu bruscarea doamnei de la USR!
  FRATE! demență la PMP și PNL!

  • Mirel Palada ar fi invidios.
   Deja nu mai e in prim-plan cu Goțiu.
   Oricum Justitia nu face nimic. Legea permite!

 33. Trebuie facuta distinctie intre proprietatea publica si cea privata, administratiile ar trebui sa se ocupe de administrarea bunurilor publice, acele bunuri care sunt folosite de intreaga colectivitate si sunt prea scumpe ca sa poata fi cumparate(construite) de un grup relativ mic de indivizi (ex. de bunuri publice: scoli, spitale, tomografe, elicoptere pt situatii de urgenta, iluminat public…) .

 34. La Constanta Mazare a fost mai smecher
  A dat teren si eventual case la toti consilierii sa aprobe
  Vezi cartierul „la consilieri” din cta

 35. Stat mafiot.
  Pana acum, comparam mafia cu o caracatita. In stadiul actual, caracatita pare un animal dragalas, cu doar cateva brate de care le-ai putea elibera.
  Ce se intampla acum in Romania, depaseste orice inchipuire! Amestecul toxic USL patrunde peste tot, sufoca tot…

 36. Românii au acum exact ce și-au dorit în cabina de vot: sunt conduși de un președinte „neamț” și de guvernele lui. Conduși pe ultimul drum.

 37. Amenințare verbala in stil mafiot,nu mai este nevoie de a dovedi agresiunea fizica,este suficient pentru ani grei de pușcărie!

 38. un articol precar documentat.