G4Media.ro

EXCLUSIV Alina Gorghiu, Daniel Dăianu, Ionel Scrioșteanu și fiul primarului dețin terenuri…

EXCLUSIV Alina Gorghiu, Daniel Dăianu, Ionel Scrioșteanu și fiul primarului dețin terenuri în Mogoșoaia și sunt de acord cu exproprierile controversate: Cedează primăriei 39% din terenul arabil, iar diferența de 61% o primesc în intravilan

Scandalul din ultimele zile privind exproprierile controversate a celor câteva sute de hectare de teren arabil din comuna Mogoșoaia a scos la iveală și câteva nume grele ale proprietarilor care sunt de acord cu propunerea primăriei de a ceda 39% din suprafața arabilă pe care o dețin pentru a primi restul de 61% în intravilan.

Mecanismul convertirii terenului arabil în intravilan

Potrivit convenției bilaterale dintre primărie și proprietar consultată de G4media.ro, proprietarul cedează în primă fază 39% din suprafața arabilă deținută după care împuternicește primăria  ca pentru cei 61% rămași să facă câte „alipiri/dezlipiri/partajări și schimburi de teren” vrea pentru a-i putea fi relocați într-o zonă intravilană. Cu alte cuvinte, vorbim despre o cedarea integrală a terenului arabil în baza angajamentului din partea primariei că proprietarul va primi 61% în intravilan.

Printre proprietarii de acord cu această propunere se numără: Alina Gorghiu – senatoare PNL și fost președinte PNL, Daniel Dăianu – președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL).

Alina Ștefania Gorghiu împreună cu Cristian-Dan Iancu și Primăria Mogoșoaia dețin 17.000 mp.

Mihai Gorghiu împreună cu soția (Doina) și cu alte două persoane dețin 17.500 mp. Mihai și Doina Gorghiu sunt părinții Alinei Gorghiu.

Daniel Dăianu deține 9,975 mp.

Ionel Scrioșteanu împreună cu soția și alte 4 persoane dețin  34.525 mp

Tudor Mihai Cristian Precup  (fiul minor al Primarului Mogoșoaiei) și Primăria Mogoșoaia dețin 10.000 mp

Potrivit ultimelor date transmise de Primăria Mogoșoaia, zona vizată de exproprierile prezente are în componență 626 de proprietari unici privati vizati din care 350 si-au exprimat acordul si au cedat 39%, iar 276 au refuzat sa isi dea acordul, fiind astfel proprietari expropriabili. Tuturor celor 626 de proprietari, Primăria le-a propus două variante: fie cedează 39% din teren și primesc 61% în altă parte, fie acceptă să fie despăgubiți cu 1,7 eurp/mp.

 • Până la această oră, în afară de Primarul Mogoșoaiei, nici unul dintre politicieni menționați mai sus nu au răspuns apelurilor și mesajelor reporterului G4Media.ro pentru a afla care este motivul cedării a 39 % din suprafețele terenurilor pe care le dețin. Vom publica răspunsurile în măsura în care le vom primi.

„Senzațional este că primarul detine teren în comuna în care este primar? Nu inteleg de ce este o „acuză”. Am declarat la toate ședințele cu proprietarii și cu consilierii, și oricui m-a întrebat faptul ca familia mea deține teren in Mogosoaia inclusiv în zona respectiva și că noi suntem primii care cedam acelasi procent de 39% în favoarea comunitatii, tocmai pentru a arata încrederea în proiect și pentru a transparentiza faptul că tratamentul este egal pentru toata lumea. Nu este si nu a fost niciodata nici un secret.”, a declarat pentru G4Media.ro, Paul Precup – primarul Mogoșoaiei.

Spre deosebire de cei 350 de proprietari care au fost de acord cu relocarea, 276 dintre ei care dețin 328 de hectare sunt total împotriva și acuză primăria că face un abuz.

„Primăria mi-a propus prima oara sa dau 39 % cu titlu gratuit. Nu am fost de acord. După o lună si ceva am primit înca o hartie că vom fi expropriati cu 1,7 euro pe mp. Nu sunt de acord. Nu am cum. Terenurile au fost vândute de diverși proprietari cu 25, 35 de euro mp. Eu nu sunt de acord sa dau niciun metru de pământ.”, a declarat Flori Boariu, proprietara unui teren de 37.300 mp.

Acesta este și motivul pentru care pe rolul mai multor instanțe de judecată au fost deschise împotriva Primăriei Mogoșoaiei peste 40 de dosare.

„În lista celor care sunt de acord cu proiectul și au cedat 39% sunt atât consilieri locali, primarul, cât și alti politicieni cu nume: Alina Gorghiu, Daniel Daianu, Ionel Scrioșteanu care conform declaratiilor de avere au teren acolo. Cetățenilor li s-a propus sa cedeze 39% din teren si sa fie relocati 61%.

Cei 61% li se promit a fi introdusi in intravilan, dar este doar o promisiune. In plus, mare parte din zona Sectorului 0 este inundabilă. În octombrie, imediat dupa plecarea lui Cătalin Drula de la Ministerul Transporturilor, a aparut pe site-ul acestora o propunere de OUG care avea ca scop eliminarea PUZ-ului din procedura de expropriere pe care se bazeaza primaria Mogosoaia. Daca acel OUG ar fi fost in vigoare, in Romania s-ar fi legalizat o „nationalizare ca pe vremea comuniștilor” ascunsă sub motivarea PNRR.”, a declarat pentru G4Media.ro, Alexandru Iacob consilier local USR.

Coincidență sau nu, important de precizat este că hotărârea Primăriei Mogoșoaia privind exproprierea a fost votată de toți consilierii PNL (8) și de doi consilieri PMP. Problema este că pentru ca o astfel de hotărâre să fie considerată validă ar fi trebuit să fie votată de o majoritate calificată formată din voturile a 11 consilieri și nu din 10, susține Alexandru Iacoban, consilier USR, care invocă un răspuns primit de la Ministerul Dezvoltării consultat și de G4Media.ro.

„Acum depinde cine face calculul. Daca face domnul Iacoban cu colegii dânsului de la comunicare din Ministerul Dezvoltarii, unde daca 2/3 din 15 e reprezentat de 11 si 2/3 din 9 e reprezentat de 7, putem considera ca au semnat chiar vreo 75% dintre proprietari. Poate chiar 80%. Trebuie consultati colegii din Ministerul Dezvoltarii. Depinde matematica carei planete folosim. Glumesc, desigur, pentru a ilustra ridicolul la care a ajuns USR-ul în încercarea lor generalizată de a bloca proiecte.”,  a declarat pentru G4Media.ro, Paul Precup, primarul comunei Mogoșoaia.

Pe sutele de hectare expropriate, Primăria Mogoșoaia intenționează să construiască de la 0 un oraș denumit „Sectorul 0”, în care speră că va atrage nu mai puțin de  80.000 de locuitori. Asta în condițiile în care, potrivit ultimului recensământ, Mogoșoaia nu are nici 8.000 de locuitori.

Citește și

Scandalul exproprierilor pentru Cartierul 0 din Mogoșoaia: Consilierii USR susțin că Hotărârea de Consiliu care stă la baza exproprierii celor 328 de hectare cu 1,7 euro/mp este ilegală / Val de procese împotriva Primăriei

Primarul comunei Mogoșoaia din vecinătatea Capitalei vrea să exproprieze 328 de hectare cu 1,7 euro/mp pentru a construi Sectorul 0 / Proprietar: Este un abuz! Prețul ajunge și la 60 euro/mp

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

46 comentarii

 1. Aide bre ca n-a dat in cap la nimeni, ce ia din banii lu matale sau ia de la gura lu copii tai? e teren de la primarie deci are de unde, unii mai in fata altii mai la margine asa.

  • Unde e G.Alina e ceva de scurmat.

  • Acest subiect este interpretat complet prost și mă așteptam din partea G4 să-și facă puțin temele înainte să calce în picioare toată munca depusa de primărie și viziunea proiectului.
   1. Reajustarea teritorială se practica de zeci de an peste tot in lume. O simplă căutare pe Google (în engleză – land readjustment) și 10 min de studiu a câtorva articole științifice – ce beneficii au adus comunităților, etc., o să rezulte într-o aprobare a proiectului fara comentarii daca cititorul detine un gram de bun simt și câțiva neuroni.

   2. Pentru cei nesimțiți și cinici, care nu cred in articolele de mai sus, verificați proiectele imobiliare de calitate și scumpe din Romania și o să vedeți că se alocă suprafețe mult mai mari de 40% pt spatii verzi și alte elemente urbanistice de utilitate publică. Daca citiți articolele in domeniu o să vedeți că 40% este limita inferioara pentru asemenea proiecte și că 50% este media.

   3. Părinții mei dețin terenuri in zona și au fost invitați de primărie la multe discuții pe subiect (sector 0, cedarea terenurilor,etc), eu știu de cel puțin 6 în ultimii 3 ani. Cine zice că nu a știut ori minte cu nerușinare ori nu a primit scrisorile/telefoanele de la primărie timp de atâția ani (greu de crezut).

   4. Am fost la o asemenea discuție în August 2021, organizată de primar într-o sală de pe lângă palatul Mogoșoaia, la care au participat vreo 30 de inși. După ce a prezentat primarul și alți angajați proiectul (foarte bine detaliat), problema majorități era că 40% e prea mult și că se poate cu mult mai puțin și că nu poate să le ia nimeni terenul daca ei pur și simplu nu vor. Pentru proiecte de o asemenea anvergură nu există așa ceva daca o super majoritate decide că este în favoarea lor și a comunității (gen autostrăzi, cai ferate, etc). Cat despre comentariile cu 40%, primarul a repetat de multe ori în ședința ce zic studiile, dar ce sa vezi că lumea nu crede și probabil nici nu vrea să caute informații. In pauza am incercat să-i zic unuia, care urla că îl face el cu 15%, că așa ceva ar fi un dezastru și că am verificat personal studiile respective și că primarul nu a inventat cifrele… ghici ce, o mare vrăjeală că știe el undeva unde se face și cu 15%…

   4. Aproape €2/mp e puțin dar nu departe de realitate. Acum vreo 3 ani erau câteva terenuri vizavi de gara nu se vindeau nici cu €10/mp (zic asta fiindcă erau reactualizate la câteva luni) și probabil că s-au vândut cu mai puțin de €10. Ceva mai departe, spre balon, se vindea 1.2Ha cu 10 mii de euro. Probabil că cei care au cumparat cu €20-30 mp au luat în apropierea căii ferate dinspre localitate, unde mai sunt câteva case in depărtare, in anul 2008 înainte să se spargă bula imobiliara. Rog pe cei de la G4 sa întrebe când au fost cumpărate și unde sunt mai exact (sector 0 e imens, are peste 1000Ha suprafața, preturile diferă foarte mult).
   Pentru 2021/22 cred că merită mult mai mult de €2/mp și sper ca îi vor primi în instanță.

   5. Cele 40 de procese cred că sunt cam inutile, primăria deja a câștigat vreo 9 pana acum la 3 tribunale diferite. Mi-e greu sa cred că va apărea un judecător care sa-i contrazică pe restul. Nu prea am habar de chestii juridice dar matematica asta simpla cam are sens. Faptul că au câștigat atâtea procese indică că ce face primăria nu-i ilegal și că proiectul e legitim.

   6. Terenurile reajustate sunt amplasate cam în același loc, în niciun caz la mama naibii cum se vehiculează. Sunt zone în care probabil s-au mutat la o distanta mai mare, dar asta fiindcă pe acolo trece o țeavă de gaz imensa sau sunt alte probleme. Oricum, cine a nimerit aiurea peste țeava de gaz nu putea să construiască nimic așa că tot în favoarea lui era să primească un teren construibil la schimb amplasat mai departe de locul inițial. Daca mă înșel și sunt cazuri in care s-au amplasat terenuri aiurea atunci sper că cel care spune asta sa ofere public și dovezi, adică planul cadastral vechi și cel nou.

   7. Accesul în Sector 0 se vă face prin drumul radial (momentan in stadiul de fezabilitate, ca restul țării), noua centura a capitalei și gara Mogoșoaia. Drumul actual în 2 benzi poate că o să fie folosit la început de tot, în niciun caz de cei probabil 80 mii de locuitori pe care ii va avea Mogoșoaia in anul 2050.

   Dacă vreți subiect de mare scandal, întrebati de terenurile cu 2+ proprietari, sunt unele care s-au revândut și de 4 ori.. lucruri care se întâmplau acum multi ani (1990 si început de 2000) cu semnătura unor persoane din primărie și de judecătoria Buftea, despre care am auzit că își beau cafeluta in continuare fără stres. Sper că primăria să despăgubească lumea care și-a luat țeapă fiindcă e părtașă la toată treaba, nu doar vânzătorul.

  • Măi, lucrurile sunt simple. Atâta timp cât veți vota în continuare PNL si PSD , veți fi umiliți, sărăciți, copiii vă vor pleca din țară și nu se vor mai întoarce niciodată să locuiască in Romania si infracționalitatea va crește. În acest timp specialii vor avea pensiile mărite an de an, corupții o vor duce bine, infractorii nu vor fi deranjați. Daca vă place suferința, votați-i în continuare. Fiecare popor are conducătorii pe care ii merită. Dacă stați acasă si nu votați, tot la fel de mult vă meritați soarta. Punct

  • @xulescu depinde unde in Mogosoaia pt ca la o simpla cautare pe google se poate observa ca un mp ajunge chiar si la 200e. O sa-mi spui ca una e sa ceri alta e sa cumperi dar ce crezi… cam asa functioneaza economia de piata, daca nu era cerere nu prea se ajungea la preturile astea. Acum sa nu-mi spui ca lu Alinuta o sa-i dea mai in spate dupa teava de gaze de care spuneai si altora mai fraieri in fata. De fapt, pt cine cunoaste si vrea sa isi aduca aminte, Becali pe acelasi sistem s-a imbogatit, pe schimburi de terenuri cu statul care s-au facut in acelasi mod, in urma unei HG. Acum ca dupa calculele tale s-ar putea sa iesi mai bine, ai si cateva „cunostinte” prin primarie ce ti-au promis ca o sa iti dea pamant mai in fata, nu inseamna ca nu or sa fie tepuiti pe acolo. Toate argumentele tale de mai sus nu arata decat ca primarul moare de vre-o 3 ani sa faca combinatia asta si ca cu toate ca lumea nu prea e de acord(pt ca daca era de acord ii dadea drumu la treaba pana acum) el si-a pus in gand sa f o faca peste vointa oamenilor.

  • Mai eroare, și când am votat usr, cu ce ne-am ales? Cu „fatal error” ???

  • @bat un cui

   La preturi mă refeream la cele din perimetrul Sector 0, nu lângă palatul Mogoșoaia unde poate și sar de €200mp. Eu doar am dat niste exemple de preturi din trecut, ce am văzut la vânzare pe imobiliare.ro acum câțiva ani. Acum lucrurile stau altfel, s-au mai scumpit fiindcă mai trecem printr-o bula imobiliara și au crescut prețurile și acolo. E ok sa se facă o medie a prețurilor de vânzare din ultimii 3 ani sa se stabilesca trendul pieței și să fie despăgubiți la prețul corect. Repet, €2mp e foarte puțin dar și €30 e prea mult..

   Cat despre amplasamentul terenurilor, m-am uitat peste planurile cadastrale vechi și cele noi și NU am observat aberații. Daca sunt cazuri unde se întâmplă exagerarile despre care se vorbește, vreau sa vad cadastru vechi și cel nou. Se publica planurile respective sa vadă toată planeta și după așteptam comentariu primăriei. Suna rezonabil ce zic?

   Întrebările principale pe care lumea și proprietari trebuie sa le pună sunt:
   1. Trebuie dezvoltata zona sau ținută teren arabil? Vrem case/blocuri sau sa plantam grâu în continuare? Eu zic că grâu se poate planta și la 50km de București, mai bine că lumea să aibă un drum cat mai scurt până la munca/centru capitalei. Pentru proprietari întrebare e evidenta, indiferent de cat de bogați sunt, toată lumea dorește cat mai mult profit.

   2. Daca vrem case/blocuri, atunci cum ar trebui sa se construiască? Oamenii au nevoie de anumite condiții urbanistice că sa se simtă bine, bloc langa bloc fara un copac e un dezastru urban, te apuca depresiile după câteva săptămâni de locuit în așa loc. Toate zonele astea s-au dezvoltat cu un 15% cedat pt drumuri in mare. Probabil că sa arate cat de cat și să poți să respiri, ar fi nevoie de un 20-25%. Daca vrei sa faci ceva cu adevărat plăcut cred că mai trebuie sa mai adaugi un 10-15% pentru trotuare ceva mai late, piste pt bicicliști, etc. Deci ajungem aproape de cei 40% pe care ii cere primăria.

   3. Daca suntem de acord că trebuie să cedam un 40% că sa iasă ceva mișto, cum facem asta? Majoritatea terenurilor din zona sunt ca niste fâșii, 20m lățime pe 500m lungime. Asta e ok daca vrei sa pui grâu, și din asta atâta așa , e mult mai simplu sa lucrezi pe lungime decât să faci zigzaguri.

   Daca vrei sa construiești case și blocuri aparent cea mai buna forma geometrică e una pătrată, adoptată de Barcelona/New York și alte orașe mari construite in ultimii 100 ani. Asta a făcut și primăria, daca a mers la ei și au avut succes, hai sa facem și noi.

   Eu cred că e mai bine că primăria să se ocupe de tot aranjamentul asta decât să lași pe fiecare proprietar in parte sa se gândească c și cum. Iese cu scandal între vecini și nu se mai face nimic. In cazul asta, primăria s-a ocupat de reajustarea și cu asta ne întoarcem la problema discutata mai devreme (cum arată terenu și unde e amplasat. Din nou, cred că sunt foarte ok puse, dar vreau sa vad și cazuri unde nu-s ok și dc nu-s ok – teava de gaze, zona inundabila, sau doar o teapa ieftina.. nu cred că ar sabota tot proiectul și munca pe ani pentru niste mărunțiș).

   4. Pentru rezidenții din Mogoșoaia, e un lucru pozitiv sau negativ sa se dezvolte zona la amploarea ‘Sector 0’? Eu cred că da fiindcă cu cât mai multă lume se aduna într-o zonă restrânsă cu atât ai mai multa competiție pe servicii, ergo calitate mai buna. Că sa nu mai zicem că implicit valoare caselor existente din Mogoșoaia va creste.

 2. PNL = PSD = Mafie!
  De cand smenurile imobiliare ale primarilor si acolitilor lor sunt de interes national/local ca sa fie expropriate terenuri la preturi ridicole?

  • sunt șocat de lăcomia ăstora: deci ei vor sa ia de la niște agricultori, pământul, venitul lor principal, singurul si ce presupune munca (grea). E pur si simplu grețos!

  • SA FACI MILIOANE DIN PIX. DIN PIXUL PRIMARULUI.
   NU-I SA CA-I MINUNAT ?

  • Nu le dau direct bani, ca bate la ochi, ci le dau un teren la schimb in intravilan, undeva unde e mult peste nimicul cu care au cumparat ei hectare pe acel camp.

 3. E cea mai „liberală” inginerie din UE și, de aceea, mai toată presa, inclusiv online-ul civic, se abține de la a comenta cum e cu proprietatea într-o democrație. Aceeași tăcere și în ce privește referendumul de ieri din Serbia privind reducerea rolului parlamentului în numirea șefilor din justiție.

 4. USR „tratori” de neam, partid din 2016. Ei sunt de vina pentru tot raul din 89 pana acum. Romanii sunt prea chiori sa observe adevaratii tradatori de au ajuns fix pe stilul comunist sa expropieze oameni fortat. Votati in continuare tot aceleasi partide.

  • romanii o sa voteze PSD si PNL (mai nou AUR) pana-n panzele albe. Doar sa n-o sa voteze pe unii mai cinstiti sau cu cativa ani de scoala mai mult decat ei.

 5. Pai asta era si combinația. Chiar ei au făcut-o :)) au cumparat cu 3 euro arabil , vand cu 60 intravilan. E țara lor iar noi suntem sclavi in devenire. De proști e clar că mai rau ca noi nu există.

 6. Cate mai face si desface Alinutza cu guritza ei stramba!

 7. Ar fi interesant de cautat in baza carei legi se face schimbul de teren…

  • IN BAZA LEGILOR PE CARE TOT EI SI LE-AU FACUT !

  • DE 30 DE ANI FAC ASA.
   CEI CARE AU ACCES LA INFORMATIE SAU INFLUENTEAZA HOTARIRILE DE RECLASARE ALE TERENURILOR , DE SCHIMB DE TERENURI CASTIGA MULTE, MULTE MILIOANE DE EURO.
   E FOARTE SIMPLU. NU TREBUIE SA FI academician. ESTE ASEMENEA LUI becali.

 8. Bună afacere, dai teren arabil și primești intravilan. Mai puțin, dar dacă-l vinzi iei o căruță de bani.

 9. Pai de ce n-ar fi de acord? Pare o afacere buna pentru ei. E ca si cum cineva ar vinde ceapa in piata cu 50 de bani legatura si ai da vina pe cumparatori.

  Cel tras de maneca ar trebui sa fie primarul care a facut propunerea aia defavorabila statului, nu beneficiarii…

 10. Din 300siceva de oameni, nu s-a gasit un gospodar sa-i dea primarului un cocktail?

 11. Ha…PNL de la PENALI
  Cum s-au nimerit ei acolo cu niste terenuri…
  Cand ii vedeti pe astia pe strada, in tara sau strainatate, sa ii scuipati si sa-i injurati…eventual sa le dati niste pumni in bot

 12. Asta da inginerie financiara/funciara. Cum de s-a nimerit ca tocmai Gorghiu si parintii ei sa detina teren acolo? Si tocmai acest teren trece in intravilan. Pai daca l-a cumparat cu 3 Euro si il vinde cu 60 (cum zicea unul p-aci) castigul e, la 61% teren ramas in proprietate, cam de 2 Milioane de Euro (doar la familia liberalei). Un mizilic. Asa se fac banii in Romania!!! Important e sa ai informatia, ca acel teren va trece in intravilan. Poate chiar si DNA-ul s-ar putea sesiza nitel aici. E ca acel caz cu actiunile lui Dinu Patriciu de mai demult. Acolo DNA-ul s-a sesizat.

 13. normal, ca doar asa se fac afacerile.
  iar, ca politicieni, adica „alesi”, beneficiaza si de impunitate.
  win-win.

 14. Iar este USR de vina!

 15. E vreo surpriză? Traseul noilor autostrăzi – un singur exemplu- A8, se schimbă după cum au interesul politicienii. Nu proiectanții, nu inginerii. Mafia terenurilor știe cel mai bine pe unde trece autostrada, pe unde sunt nodurile rutiere importante. Pe unde au cumpărat mafioții terenurile pe acolo se construiește. Nimic nu-i întâmplător în țara hoților…

 16. Planul primarului nu este numai de trecere în intravilan a terenurilor agricole, ci și de „reconfigurare” a parcelelor, adică Gorghiu, Dăianu și restul membrilor de partid se mută de lângă groapa de gunoi în zone mai bune, iar fraierii care aveau terenuri valoroase au de ales între un lot mai mic printre gunoaie sau un preț de 30-50 de ori mai mic pentru toată suprafața, prin expropriere! Asta este șmecheria! Iar instituțiile al căror scop este să apere drepturile cetățenilor nu funcționează! Avocatul Popoului nu răspunde deloc sau răspunde obraznic, Consiliul Județean refuză să elibereze acte necesare în instanță, DNA cercetează până se prescrie, ANI a luat la cunoștință de incompatibilitățile celor care au votat în consiliul local, dar nu face nimic. Între timp, avocații primarului introduc în cauzele aflate pe rol o mulțime de intervenienți din categoria localnicilor asistați social, ca să blocheze justiția, și așa speriată de speță, pentru că multe judecătoare fac cereri nefondate de abținere sau conexează aiurea dosare, doar ca să scape de ele. Avem un stat eșuat!

 17. Primarul se apuca de construit un oras nou, in conditiile in care in Mogosoaia n-a terminat de asfaltat, de pus canalizare, de facut gradinite… E pus pe furat, n-are el chef de treburi serioase…

  • nimeni nu intreaba cu ce bani a cumparat terenul fiul minor al primarului?
   cu banii de ciunga?
   aaa, poate ca minorul are sau a avut bunici generosi, vreo matusa milionara si de ziua lu i-au facut un cadou un teren nu un trenulet.
   ca terenul e mai la moda!

 18. Sa va uitati la Buftea , la exproprierii pt Centura A0 Nord Lotul 1 cine sunt „apropitarii” doar rodul intamplarii : Nastase Ioana mama primarului , Margareta sora , cumnata , sotia , samd! Povestea e veche dar explica de ce avem atatea mii si mii de chilometrii de autostrada! Ordinul de zi pe unitate : schimbati ma traseul sa treaca pe la mine!

 19. Ati sezizat smecheria?

  Pretul pe mp oferit de expropriator e de 1,7 euro, iar justificarea primarului a fost aia ca terenurile expropriate sunt in EXTRAvilan (adica au in special destinatie agricola, neconstruibile, adica nu sunt ceea ce odata se denumiea cu expresia „vatra” localitatii).

  Gorghiu, Daianu si Scrioșteanu prefera propunerea de a renunta la 39% din terenul lor afectat de expropriere si sa primeasca 61% in intravilan. Adica, daca li s-ar fi expropriat terenul intreg (extravilan, cum zice primarul), ar fi insemnata sa primeasca:
  – Gorghiu = 1,7 E/mp x 17000 mp = 28.900 E;
  – Daianu = 1,7E/mp x 9975 mp = 16957,5E;
  – Scriosteanu = 1,7 E/mp x 34525 mp = 58692,5 E.
  Ori, daca accepta sa cedeze 39% din teren in mod gratuit si sa primeasca 61% in intravilan, adica acolo unde e posibil ca pretul pe mp de teren sa fie si de 60 euro/mp, ar insemna ca:
  – Gorghiu sa primeasca un teren intravilan in suprafata de 10370 mp cu o valoare de 622.200 euro;
  – Daianu sa primeasca un teren intravilan de 6084,75 mp cu o valoare de 365.085 euro;
  – Scriosteanu sa primeasca un teren intravilan de 21060,25 mp cu o valoare de 1263615 euro.

  Aceasta smecherie ridicola este facuta pentru anumiti „beneficiari”, pentru ca primaria nu a demonstrat ca detine in mod real si clar suficiente terenuri in intravilan, de valoare economica similara care sa asigure satisfacerea procentului de 61% aferent fiecarui teren afectat de expropriere. Adica Primaria trebuie sa dovedeasca ca detine in terenuri intravilane de valori similare care sa asigure constituirea unei suprafete de 200,08 hectare pentru toti expropriatii, reprezentand 61% din suprafata de 328 hectare pe care primarul o vrea expropriata … dar daca exproprierea ar fi vizat suprafata de 1339 hectare pe care o avea in vedere initial primarul (mai mare decat suprafata localitatii Mogosoaia!)?

  • Primii veniți (Gorghiu, Daianu, primarul), primii serviți. Restul proștilor rămân cu buza umflată!

 20. Vai ce coincidenta…. mai multi membri PNL au terenuri in aceeasi zona si urmeaza sa primeasca miliarde ca despagubire.
  Nici nu au facut toata ingineria asta cu ani in urma , plan mafiot

 21. Dacă primăria are 200 ha intravilan (alea care le dă la schimb) de ce mai are nevoie de 300 extravilan? De ce nu construiește pe alea 200 deja in proprietate?
  O fi Mogoșoaia vreun hub tehnologic unde se preconizează că deschide Amazon vreun depozit cu 5000 de angajați? Sau poate face Intel vreo fabrică de cipuri.

 22. In zona exista terenuri bune si mai putin bune. Daca esti cine trebuie sa fii (membru al societatii alese, apropiata primarului) si ai terenuri fragmentate, in forme neregulate in zona proasta, inundabila, groapa de gunoi ai excelenta oportunitate de a te trezi cu un teren adunat, rectangular, in zona buna si neinundabila.
  Daca esti oricare sarantoc, cu teren eventual mostenit, cu acte de proprietate de peste 80 de ani, confiscat de comunisti, retrocedat ulterior dupa indelungi procese, ai sansa de a te trezi cu el redus cu 39%, fragmentat, eventual in forma atat de neregulata incat n-ai ce alege de el, pe o noua pozitionare in zona inundabila sau neconstruibila. E un fel de schimb in care prostii cedeaza un teren bun pentru unul prost, iar desteptii primesc un teren bun in locul celui prist pecare-l detineau. A, si sa nu uit, si terenul acesta vai de steaua lui pe care-l obtii se poate supune oricand fara drept de apel, unei noi exproprieri, daca asa doreste Maria Sa (asa este scris in conventia de cedare catre primarie)
  Ideea este ca toate demersurile de”sistematizare” pe care chipurile primaria doreste sa le faca pot fi facute si legal si transparent, numai ca se evita cu indarjire calea legala pentru ca ea nu ar permite transferul terenurilor valoroase catre baietii destepti.

 23. Nu-i imposibil ca Daianu să fie creierul operațiunii!
  Prietenii știu de ce!

 24. Lucrurile sunt indeobste cunoscute.Este foarte important sa detii teren acolo unde se face o investitie majora.Avantajele se vor vedea in timp.

 25. Ce schimb echitabil! Doar ăștia pot primi pe 39 % teren arabil, 61% în intravilan. Nici măcar invers. Ce măgărie!

 26. Adică dai un leu și primești 100 de lei. Frumoasă inginerie!

 27. Unde e ceva care miroase urât, bâzâie și Alina pe-acolo!

 28. schema clasica de imbogatire a unui individ sau grup mai special.
  mai toti miliardarii si milionarii de carton, Popoviciu, mos Tiriacu, Bittner, grupul monegasc, fugarul Savulescu, si lista e foarte lunga, au cumparat ieftin ajutati de structurile statului, au schimbat mlastine cu terenuri cu mare potential unde se preconiza sa se construiasca depozite, centre comerciale sau trebuia sa treaca vreo sosea. clasic.
  paduri, terenuri, imobile. fara numar.schema s-a repetat peste tot in tara.
  unii au cerut tot timpul un procent, o participatiune. Adrian Nastase, multifundiar, multimilionar din afacerile cu terenuri, imobile. farmaciile si alte afaceri sunt doar o „acoperire”.
  daca cineva ar fi de investigat serios toate afacerile imobiliare Elenei troiene ar fi avut surprize de proportii.
  dar nu! procurorii „e” ocupati cu furtul curentului, cu urmarirea in justitie a babutelor care vand la suprapret patrunjelul sau au uitat sa-si plateasca facturile.
  noua generatie Dinu Paturica nu se lasa mai prejos.

 29. Io totusi m-as intreba:
  – dansii, actualii proprietari, folosesc terenurile agricole? Si daca DA, merita sa isi strice oarecum aranjamentul pentru ceva mai…??? Daca NU folosesc terenurile acum – oare cum se poate???
  – dansii sunt proprietari de cand? Asa un mic istoric pe cateva terenuri atent selectate caci in detalii se ascunde diavolul…

  Fie accept tradarea dar sa o stiu in ce consta si cum circula ea…
  PP ca doar cu putzintica rabdare vor avea visele implinite daca NU chiar acum in ceva timp – este o chestiune de cativa ani, cel mult…