G4Media.ro

Primarul comunei Mogoșoaia din vecinătatea Capitalei vrea să exproprieze 328 de hectare…

Sursa Foto: Primaria Mogoșoaia

Primarul comunei Mogoșoaia din vecinătatea Capitalei vrea să exproprieze 328 de hectare cu 1,7 euro/mp pentru a construi Sectorul 0 / Proprietar: Este un abuz! Prețul ajunge și la 60 euro/mp

276 de persoane care dețin împreună nu mai puțin de 328 de hectare pe raza localității Mogoșoaia din județul Ilfov au fost notificați de Primărie că vor fi expropriați. Motivul? Aceasta intenționează să dezvolte pe terenurile lor „un proiect de planificare urbană de rejustare teritorială”. Cu alte cuvinte, vrea să construiască de la 0 un oraș, denumit „Sectorul 0”.

Până acum doar șapte proprietari s-au prezentat pentru a depune documentele. Restul sunt nemulțumiți și contestă decizia din cauza prețului mic oferit pe mp. În timp ce oamenii spun că au primit notificări din partea Primăriei din care au aflat că vor primi 1,7 euro/mp, aceasta spune într-un răspuns pentru G4Media.ro că de fapt le-a oferit o sumă cu 10 % mai mare, respectiv 1.88 euro/mp.

„În anul 2006 am cumpărat 5.000 mp în localitatea Mogoșoaia cu 100.000 de euro. Adică am dat 20 euro/mp. Problema este că în prezent, acest teren este gaj la banca deoarece între timp am făcut un credit și mi-am cumpărat o casă. Acum mă întreb, dacă primăria îmi ia acest teren, eu ce gaj aduc în loc? Pentru că nu am ce să pun în loc, voi fi dat afară din casă? Primaria mi-a propus un alt teren aflat la o distanță de 10 km de al meu, care nu are nicio valoare. Unde am eu terenul, mp ajunge și la 60 euro mp.”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre proprietari.

Alți proprietari consultați de G4Media.ro spun că Primăria le-a mai propus o variantă la fel de nemulțumitoare și anume renunțarea la 39% din suprafața deținută și oferirea restului de 61% în altă parte a localității.

„Ne-au fost transmise notificări de a deveni proprietari-participanți cu renunțarea la 39% din suprafața deținută în prezent și cu mutarea în altă parte a comunei fară a ni se da garanții exacte cu privire la amplasament și utilitățile promise. Sau în caz de refuz, ca o forma de șantaj, vom fi expropiați la un preț sfidator de 1,70 euro/mp in conditiile in care pretul pamantului în comuna Mogosoaia este de cel puțin de 10 (zece) ori mai mare.”, a declarat pentru G4Media.ro un proprietar care deține un teren de 3.000 mp.

Sursa Foto: Jurnaldeilfov.ro

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, primarul comunei Mogoșoaia Paul Mihai Nicu Precup (PNL) susține că prețul pe mp oferit pentru expropriere a rezultat în urma expertizelor întocmite și actualizate de Camerele Notarilor Publici în concordanță cu tranzacționările care au avut loc anul trecut. Totodată, edilul susține că proprietarii își supraevaluează terenurile făcând „confuzii pe mai multe paliere”.

„Nu pot răspunde pentru cei care consideră că terenurile lor valorează de zeci de ori mai mult, însă dacă ar fi să presupun, probabil că motivul pentru care unii proprietari consideră că terenurile lor sunt de zeci de ori mai valoroase este că fac confuzii pe mai multe paliere.

Un prim palier pe care fac confuzie este că cel în care ar trebui să deosebească terenurile intravilane de cele agricole extravilane și implicit drepturile proprietăților aferente terenurilor extravilane versus intravilane. (…) Un alt palier în care fac confuzii este cel al transformării terenului extravilan în teren intravilan, iar încă un palier este cel în care trebuie deosebit între trenul intravilan viabilizat și teren intravilan neviabilizat.” a declarat pentru G4Media.ro, primarul comunei Mogoșoaia Paul Mihai Nicu Precup.

Întrebat cum va proceda cu proprietarii care nu sunt de acord cu exproprierea, edilul a precizat că aceștia nu nu vor avea încotro.

„Se va proceda conform Legii 255/2010. În general exproprierea este un proces în care proprietarul nu are opțiunea în a fi sau nu de acord ci poate cel mult contesta valoarea despăgubirii, în caz contrar nu s-ar mai putea realiza niciun proiect pentru care este necesară exproprierea pentru cauză de utilitate publică.”

Vezi aici masterplanul primăriei Mogoșoaia pentru Sectorul Zero

Despre proiectul Sector 0 (Sursa: Expresul de Buftea)

 • Are 1339 hectare, mai mult decat actuala întindere locuită a comunei Mogosoaia
  în acest moment toată suprafața e formată din terenuri private
 • Acestea vor fi rearanjate și o parte va intra în proprietatea primăriei
 • 39% e procentul pe care trebuie să-l cedeze gratis primăriei toți proprietarii terenurilor din zonă. Ai 1000 mp acolo? Primăria iți ia 390 mp.
 • Jumătate au cedat deja, printre ei primarul, membri PNL locali, dar și ai partidului, de mai sus.
  conform declarației de avere primarul Precup are 10 hectare acolo, achiziționate anii trecuți, când nu se știa despre proiect.
 • Tot în trecut, primarul a înregistrat la OSIM, pe numele lui, marca „Sector 0”, ca și „Zumbaala”, zona de distracții acvatice din Parcul Mogoșoaia.
 • Nu există PUG și nici PUZ aprobat de Consiliul Local
 • Primăria va lua un credit de 30 000 000 lei pentru a plăti exproprierile
  1.8 eur/mp este valoarea de expropriere pentru cei care nu vor să cedeze gratuit cei 39%
  600 hectare urmează a fi expropriate, mulți din prorpietari acționând deja în instanță Consiliul Local.

Notă: Dragoș Porojnicu este reporter și la Știrile TVR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

58 comentarii

 1. Mai votați fraierilor…… PNL și UDMR….. nu mai zic ….ciuma rosie. Na…..că ați primit ce ati votat.

  • Tocmai din această cauză o să votăm AUR, că pe cei de la USR le-am văzut ce le poate pielea, privatizarea sănătății, 500 de morți pe zi, bătălia pe Ciolan cu PNL.

  • DACA NU TE CHEAMA CLANUL budeanu…. SA-TI CUMPERE PRIMARIA LUI firea TERENURILE SI TU SA FACI MILIOANE DE IEURO…

  • Deci pe forum exista un Eugen PSD-ist (cu care m-am certat si eu in trecut), un Eugen USR-ist si un Eugen AUR-ist. Anexați-va si voi cifre romane după prenume, sa va diferențiati între voi, ca sa nu se certe lumea cu Eugenul greșit. Sportul asta cu “bringing up shit from the past” este foarte practicat pe aici.

  • Link spre expertizele întocmite și actualizate de Camerele Notarilor Publici? Ele trebuie auditate. Altfel vorbim vorbe.

  • De fapt dacă mă gândesc mai bine tot PSD votez. M-am răzgândit!

  • Diana, nu te-ai certat cu mine, eu doar am scos în evidență cât de nocivă ești și faptul că ai maxim un neuron. Nu există niciun Eugen pesedist, userist sau aurist, există un singur Eugen, adică eu care am criticat și PSD-ul și PNL-ul și USR-ul, mai mult USR-ul pentru că ei mi se par departe de ceea ce au promis și de alura falsă pe care și-au însușit-o de salvatori ai României. Adică, de la PSD și PNL știm la ce să ne așteptăm, știm că sunt ticăloși și hoți, știm că ne fură de 31 de ani, dar USR-iștii mi se pare mult mai periculoși. Sper să nu mai ajungă vreodată la guvernare. Din această cauză ți se pare că există 3 persoane cu numele Eugen. Bine, mai există o persoană care scrie în numele meu, dar foarte rar și care mă parodiază, nu își dă cu părerea despre subiecte.

  • Sunt anti politic…
   Un asa zis primar care este anonim si gol..
   Care este adus în Mogoșoaia de 2 persoane..nu am sa dau nume…dar el a câștigat cu cartofi, ceapă, cafea și plicuri de bani … jumtate din primărie au fost duși la seral🤣🤣
   Un primar care el în loc sa vorbească plătește..da plătește…!!!
   Un primar care oameni latră la comandă, Un primar bețiv..da chiar bețiv si jocuri de noroc… Un primar care as scoate o carte dacă as vorbi…e normal să aibe oameni la comandă, e normal sa fie lingusit alfel oameni rămân goi ori o iau iar după fiare vechi. Mda..ma abțin..

  • Eugen, nici unicul tău neuron aroganțel nu este f. obiectiv! 😂 Mai ai de lucru! Dar nici neuro.bytes din atenția mea nu veți mai primi, dragilor! Voi stiti doar Ad Hominem! Nimic altceva!

 2. Toti cumpara terenuri si asteapta sa creasca pretul ca oricum nu fac nimic pe ele, sa le ia impozit anual daca nu produc nimic pe ele sau sa le expropieze.
  La fel cladiri care cad pe noi ca proprietarii nu vor sa faca nimic cu ele.
  Foarte bine ca vine primaria si face ceva!

  • Nu te contrazic, dar parca e cusut cu ata alba proiectul asta si exproprierea asta. Si nu prea inteleg de unde va avea bani primaria Mogosoaia sa construiasca o noua localitate? Pai un proiect de acest gen implica investitii de miliarde de euro, fara exagerare. De unde are primaria Mogosoaia astfel de bani? Sau mai bine zis, cine-i da acesti bani?

  • Taci din gura daca nu cunosti situatia. Distinsul primar este o scursura. Inteleg ca esti penelist, dar las-o asa.

  • Sa fim seriosi…
   E o „afacere” gen terenul de la Romexpo. Cineva il da aproape gratis unui investitor. Cine castiga? Investitorul, plus unii smecheri care isi vor primi cota prin diferite paradisuri fiscale. Fraierii? Statul roman, in cazul Romexpo, cetatenii proprietari in cazul Mogosoaia.

  • uslamistul de serviciu se baga si el in seama :))

  • Eeee, dar alta era povestea dacă avea terenul pe colo vreun parlahoț. Brusc atingea 150 euro pe metrul pătrat.

  • „Jumătate au cedat deja, printre ei primarul, membri PNL locali, dar și ai partidului, de mai sus” – asta nu-ti miroase a smen?

  • Ieri a fost certificatul verde, azi e confiscarea proprietatii, maine va fi viata. Asa se intampla cand lasi usa deschisa abuzurilor.

 3. Ca unul care nu se pricepe, de cand a devenit proiect de utilitate publica construirea unei noi localitati? Pe ce baza? Pot intelege proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, electrica, combustibili etc., dar constructia de imobile (cartiere noi) nu vad de ce ar fi de utilitate publica. Pe ce se bazeaza aceasta utilitate publica? Sunt undeva definiti termenii prin care un proiect poate fi considerat de utilitate publica? Nu de alta, dar asa orice primar care are chef sa isi faca rost de teren ieftin vine cu un „proiect” de „oras nou” si nimeni nu poate comenta nimic, toti se supun, ca asa vrea primarul.

  • Exact așa. Proiectul nu este de utilitate publică, nu poate face exproprieri.
   Să dea în judecată Primăria și să-i ceară și despăgubiri pentru stresul cauzat.

  • Este un ABUZ incredibil! Nu este vorba de expropiere pentru interes public! Este un mare interes PRIVAT in opinia mea.

 4. Astia sunt comunistii reesapati in diferite partide, unele isi spun de dreapta!

  • Asa e dar multi in cel de stanga sau in cel patriot ( patriotard )

   Oricum romanul primeste ce voteaza ..

 5. Il vor cumpara si apoi il vor vinde unui ”dezvoltator imobiliar” care apoi va cere 2000 euro/mp construit sau 100 euro/mp de teren…. cred ca e o gluma de 1 Aprilie, dar care a fost publicata din greseala mai devreme

 6. Am observat si pe facebook. Cei care vin din zona PNL Mogosoaia sunt printre cei mai obraznici, mincinosi si agresivi. Asa ca nu ma surprinde atitudinea primarului.

 7. Clar e o manarie a primarului toate povestea, evident ca si oamenii au dreptate. Insa am indoieli ca oamenii au dreptate in privinta pretului. Daca e adevarat ca terenurile sunt extravilane, atunci pretul e mai apropiat de ce zice primarul, sa nu exageram.

  • Pretul nu poate fi dictat de primar. Mai ales in cazul oamenilor care au cumparat terenul mult mai scump decat vrea primarul asta sa ofere. Cand tu cu banii tai cumperi un teren cu un anumit pret, ma indoiesc ca poti fi obligat sa il dai la stat pe nimic. Asta se numeste nationalizare si intre perioada in care se practica asta si prezent a fost o „revolutie”.

  • Daca e adevarat ca terenurile sunt extravilane, atunci nu se poate construi un cartier. Iar daca o hotarâre a Consiliului Local trece terenul în intravilan (si aproba PUZ, fonduri pentru utilitati, etc.) atunci nu mai sunt extravilane. Ce ti-e neclar? N-ai aflat de nici un proprietar care a dat spaga la Consiliu ca sa-si bage proprietatea în intravilan? Mergi pe DN1 un pic mai la nord de Metro Ploiesti, o iei la dreapta pe DJ 155 si vezi indicatorul de început al localitatii Paulesti. Mergi vreo 5 km prin padure si gasesti primele case. Pe la jumatatea drumului gasesti http://www.magnoliavillage.ro. Primarul din Mogosoaia e un pic mai ambitios…

 8. De ce nu faceti referendum de demitere al primarului? E clar ca primarul are alta agenda si nu cred ca a spus in campanie electorala ca vrea sa faca asa ceva. Ca o paranteza, doar comunistii mai procedau asa… Amploarea proiectului absolut fantezist care probabil nu va fi niciodata pus in practica arata doar un primar care vrea sa profite de o aplicare dubioasa a legii in interes propriu.

  • Daca nu ai realizat lucruri mari in veata ta, nu inseamna ca altii nu o pot face. La noi nimic nu e posibil, totul e greu, e fantezist, insa balim la documentare cu alti oameni care din rahat, bici.
   Te iubesc.

 9. Cum sa expropriezi terenurile ca sa faci un „sector”, chiar poate face un primar orice „pentru ca poate”???
  PNL, PSD si PMP au votat pentru exproprieri, USR impotriva, si inteleg ca sunt probleme cu legalitatea exproprierilor:
  https://buletin.de/bucuresti/de-fapt-a-lipsit-un-vot-exproprierile-de-la-mogosoaia-au-trecut-de-consiliul-local-cu-mai-putine-voturi-decat-spune-legea/
  https://ziare.com/politica/stiri-politice/teren-extravilan-mogosoaia-scandal-proiect-imobiliar-1689429
  Mafiotul asta de primar PNL si-a „tras” doar in ultimii ani cam 150.000 mp de teren la Mogosoaia, conform propriei declaratii de avere. Oare o sa-i fie expropriate si lui toate terenurile, la pretul asta ridicol?
  Vad ca doar la bijuterii, tablouri etc are bagati vreo 400.000 de euroi, ca orice USL-ist „sarac” si „cinstit”…
  https://primaria.mogosoaia.ro/wp-content/uploads/declaratii/2021/declaratii_de_avere_2021/declaratii_de_avere_alesi_locali/DECLARATIE%20DE%20AVERE_PRECUP%20PAUL%20MIHAI%20NICU_Redacted.pdf

 10. urmeaza 10 ani de procese timp in care exproprierea uslamistilor merge linistita mai departe, iar la final, fraiericii, daca ajung la judecata la buftea, un cuib de spagari, s-ar putea sa dea bani de la ei, nu sa ia de la primarie in plus :)) in general oamenii in ilfov sunt multumiti de hotii lor asa ca nu mai e nimic de zis in plus decat ca USL traieste pentru ca romanii asta isi doresc!

 11. Pentru cei care nu cunosc situatia:de mai multi ani in zona au cumparat terenuri direct sau prin interpusi diversi politicieni in special de la PNL, familia dlui primar, diversi consilieri care au si votat in favoarea proiectului – clar un conflict de interese! Discutam de sute de ha nu de cateva mii de mp.. Ideea e ca dupa ce donezi terenul primesti 61% din suprafata in alta parte. Evident ca cine trebuie o sa primeasca intr-o zona mai buna (ex. pe langa padure), este o decizie la discretia lor! -prin urmare terenul va avea o forma mult mai buna (nu forma de spaghetti ca acum) si deci un pret pe masura. Este doar un mega tun imobiliar pus la cale de mai multi ani si cu sustinere politica masiva (vedeti inclusiv proiectul de infrastructura al lui Nicusor si artera care o sa lege Bucuresti cu A0 si care va trece taman pe acolo…). Cat despre buget: don primar a imprumutat primaria cu vreo 30 mil ron de la banca (nu ii plac fondurile europene, acolo e nevoie de transparenta…) pentru aceste despagubiri, practic a amanetat primaria Mogosoaia pentru urmatorii ani, in felul s-a asigurat ca vor fi saraci si in viitor! Daca ii iese „lucrarea” cu terenurile si-a rezolvat oricum treaba financiara pentru cateva generatii…

  • Cred ca DNA-ul asteapta un semn….dosarul e gros…

  • Prostul asta de primar se crede destept si uite asa i se pare inteligenta solutia oferita.

   Nu poti sa oferi teren in alta parte, la fel cum nu poti sa iei 1 milion de euro de la un om si sa ii oferi la schimb 23 ruble.

   Mai ales ca sunt oameni care au cumparat terenuri de pe piata libera la preturi mult mai mari decat vrea sa le ofere primaria acum.

 12. Aceasta „proiect” pus la cale de un grup bine organizat din jurul Primarului nu face altceva decat sa dreneze bugetul comunei Mogosoaia cu largul concurs al autoritatilor statului Roman: Consiliul Judetean (presedintele un liberal cu condamnare …pentru coruptie- Thurma), Guvernul Romaniei samd.
  Din fericire decizia de expropriere nu a intrunit numarul de voturi in Consiliul Local-nota bene USR si PSD sunt imptriva + un membru PMP. Celalalt consilier PMP -un turnator cu patalama de la CNSAS – a pupat mana stapanului- asa cum a facut toata viata!
  Sunt plangeri la ANI -Agentia Nationala de Integritate-deoarece toti „baietii destepti” din poveste au interese directe in aceasta afacere. In plus sunt multi proprietari de teren care au deschis procese pentru anularea deciziilor.
  Acest Primar ar trebui sa fie un studiu de caz- nu a atras fonduri europene-fiindca citez „trebuie sa fim bucurosi” ca nu trebuie sa le dam lor socoteala. Curtea de Conturi, DNA-ul ar avea de munca un an si inca n-ar face curatenie pe deplin. Un individ parca desprins dintr-un film prost-in jurul caruia roiesc o gramada de indivizi „de partid”- Statul este absent aici- doar MAFIE IMOBILIARA!

 13. Aici ar trebui sesizat DNA si DIICOT ca acolo e si coruptie si grup infractional organizat. Dar multi sunt bagati acolo, din pacate nu cred ca nu se va intampla nimic.

 14. Cea mai buna dovada ca proprietatea in Romania este o iluzie. Cererea si oferta nu mai exista, primaria stabileste pretul asa cum isi doreste. Metodele astea le-am vazut in trecut la bolsevicii care luau cu japca tot ce avea omul mai acatarii prin ograda. Colectivizarea pentru cine nu stie. Porcul asta de primar are parandaratul sau, acum face CAP si pe urma se umple de bani.

 15. Asta este administrație locală cu premeditare.

 16. DNA DOARME???????????????????????

  • Bineînțeles că doarme, altfel nu se putea întâmpla nici ceea ce este acum în sistemul energetic românesc!

 17. pai nu se expropiaza asa cum vrea primarul. in instanta, cu dovada (cum facuta gigi bre, si-a facut singur dovada), ca un teren s-a vindut recent cu 200 euro pe mp; judecatorul nu are ce face si va aproba ca la gigi ca nu e descriminare in ivoarele dreptului,

 18. Se fac exproprieri de zeci de ani, in toată tara, conform legii.
  Asta se întâmpla și aici, și mai mult de atât, este una din putinele exproprieri unde proprietarul încă mai poate rămâne cu 61% din suprafața dar pe grila notariala superioară.
  Ați fost vreodată in zona pentru a vedea ce înseamnă aceste terenuri pe care proprietarii expropriați spun ca valorează cât un intravilan in Orașul Mogosoaia? Niște pârloage, mai puțin cele însămânțate/cultivate, unde nu ai putea construi vreodată ceva coerent, decât loturi de case cu drum de acces lat de 3 metri unde nu pot circula 2 auto simultan, sau unde rahatul ți se ia cu vidanja pentru ca “dezvoltatorul”, nu are in vedere așa ceva.
  Cei mai fraieri au fost cei care au ales exproprierea in locul celor 61%.
  Iar grila notariala nu poate fi auditată sau contestata. Este baza oricăror operațiuni de Vanzare/cumpărare/donație etc pe care le facem la notar.
  Observ ca lumea vorbește mult fără sa știe exacte este acolo.

  • Legal, se fac exproprieri EXCLUSIV în interes public: autostrăzi, baze militare, spitale, centrale nucleare, aeroporturi și altele asemenea. NU se fac exproprieri în interesul privat al rechinilor imobiliari, iar proprietarii să primească alt teren mai mic, lângă o groapă de gunoi neecologizată, unde nu li se va acorda aviz de mediu pentru nicio activitate în următorii 20.000 de ani (douăzecidemii de ani).
   De zeci de ani, trec în fiecare zi prin zona cu pricina și nu e nicio pârloagă! Terenurile sunt lucrate în arendă de cooperativa agricolă cu sediul în comuna învecinată, recte Odăi! Toată zona are un pământ extraordinar de fertil și este prevăzută cu canale de irigații vizibile din satelit! Dezvoltatorul vostru corupt să-și facă ghetoruri pe moșia părinților lui, nu în zone agricole de mare valoare, ca să nu ajungem să ne procurăm alimentele numai din import! Pământul arabil este de interes strategic și nu trebuie scos din circuit pentru tunuri imobiliare.
   Grila notarială este un reper fix, față de care notarii își calculează propriile onorarii pentru tranzacțiile imobiliare pe care le înregistrează și nu are nicio legătură cu valoarea de piață, care fluctuează în raport cu cererea și cu oferta. Legea prevede că exproprierile se fac în funcție de valoarea bunurilor și nu de listuțele vreunei asociații profesionale.
   Observ că colportați argumente false și răuvoitoare. Sper să suportați urgent rigorile legii pentru implicarea în acest jaf, înainte să vă puteți bucura de vreun câștig necuvenit!

 19. Domnul primar este depășit financiar. Nu cunoaște pretul zonei. L-aș întreba în ‘ perimetrul 0″ a prevăzut si niscai bulevarde cu 2 benzi pe sens? Sau macar o centura a comunei ce va deveni curând oraș?!. Asta asa sa nu mai meargă autotrenurile si camioanele de mare tonaj pe sub ferestrele caselor .

 20. Sa exproprieze daca vor, dar oferind pretul pietei!

 21. Inca un „dastept” care se crede mai inteligent decat l-a facut muma natura! Se pare ca obiceiul de a fura din buzunarul altuia este o stare defapt si la pnl si la pzd! de mama de bataie cu vatrauil iar trebui individului!!!!

 22. Pai dacă e așa mă duc și eu la j.e.g.u.l.asta de la Mogoșoaia și îi cer să îmi vândă teren cu 2 € metru patrat că tot spune el de proprietari că își supraevaluează prețul terenului.
  Să vedem cum o dă la întors !

 23. Primiti ce ati votat.
  Un stat abuziv cu tendinte comuniste.

 24. Le ajunge 2 € pe m² , ce tot atât, unii au acces la informații pe unde trec autostrăzi, centuri , șosele, se construiesc nu știu ce etc ei cumpăra terenul respectiv și vor vinde la preturi de centrul orașului. Asa ca mai scutiți ma cu rechinii ăștia.

 25. Daca se muta centrul Bucurestiului la Romexpo, Mogosoaia devine un fel de „ultracentral”! Buna afacere!

 26. Nu o sa se exproprieze nimic la 2e, nu stiu ce atata istericale. Se da in judecata primaria, se judeca nspe ani, apoi se plateste pretul corect ca si in cazul altor exproprieri.

 27. Pretul pietei e ala pe care l-a oferit primaria, poate cel mult inca 10-15%.
  Asta e valoarea de teren extravilan arabil acolo, cine spune ca a cumparat teren (sau a vandut) in zonele A, B, C etc la preturi de peste 3 euro, e un mic mincinos. Nu exista asemenea tranzactii pe extravilan, cel putin.
  Nu confundati extravilan cu intravilan arabil.
  Ati cumparat teren cu 1-3 euro, doar in speranta ca va veti face „dezvoltatori imobiliari”, trantiti cate 2 randuri de 20 de case pe 2 „spaghete ” de teren, le denumiti „Irish Villa”, fara nicio legatura cu ceva Irish, dupa care trebuie sa vina primaria sa va dea zapada la o parte, pe un drum de servitute de 2 metri, sau sa se planga noii locatari proaspat imprumutati ai bancilor ca nu pot iesi cu masina din „cartierul rezidential” ca e noroi pana la genunchi, ca dezvoltatorul nu a avut bani si de cai de acces onorabile.
  Cam asta e „taranul dezvoltator de Mogosoaia”, care s-a trezit are un teren lung si ingust(de 20.000 de metri, ce-i drept) si se crede un investitor strategic pe zona.
  Lasati primaria sa-si faca treaba, si nu mai urlati atat, ca nu aveti rezolvare, trebuia sa acceptati parteneriatul cu ea, si sa aveti putina rabdare, cu siguranta ati fi castigat mai mult decat 1,8 euro/mp. Insa din pacate romanul nu prea investeste in viitor, el vrea aici si acum, ca un mic violator compulsiv.
  Vedeti ca va vin banii in 90 de zile, tineti bine de ei, ca sa va cumparati peste 6 luni teren intravilan, proaspat cadstrat, tot in Mogosoaia, dar cu 20 de euro/mp, reconfigurat de primarie, si deh, mult mai putin.
  Daca nu, spargeti-i in Carrefour, la pufuleti, Frutti Fresh si mici, ca altceva nu va vad in stare.

  • Toata panamaua imi aminteste de anii cand se faceau exproprierile pentru Autostrada 1 la Arad . Au fost ”frati ” romani de-ai nostri banateni care au incasat pt 1 hectar peste 1 milion de euro !! BANI PEȘIN VĂRSATI LA CEC . Asa ca …asta-i situatia !!

 28. Am aruncat un ochi pe declarația de avere a primăretelui de Mogoșoaia.
  Cum reușește nene fiul minor al „edilului” să facă tranzacții imobiliare de sute de mii de euro? Schimburi, donații, cumpărări… Și în același timp să își ridice și alocația de stat pentru copii?
  Cum reușiți băi oameni buni să votați așa ceva? Voi nu căscați ochii înainte să mergeți la urne? Informații desprea averea ăstora se găsesc la două click-uri distanță și vouă vă este lene să căutați. Vă meritați soarta fraților!

 29. O mare furaciune a unui grup infracțional organizat avand ca vârf de acțiune pe primarul PNL ales „democratic”. Ca peste tot in Romania.

 30. Asta este o actiune de tip mafiot! Sa urmariti interesele primarului, in viitor, in Sectorul 0.

 31. Construirea unui oras ce va intra ulterior in proprietatea unor persoane fizice sau juridice prin vanzarea acelor locuinte nu reprezinta o baza pentru expropriere publica. Primarul bate campii cu gratie. Un analfabet.