G4Media.ro

Numele lui Elliott Broidy, vechiculat de New York Times într-o nouă afacere…

Numele lui Elliott Broidy, vechiculat de New York Times într-o nouă afacere de lobby pentru un psiholog condamnat care ar fi încercat să-și cumpere grațierea de la președintele Trump

Un miliardar din zona San Francisco a căutat clemența pentru un psiholog condamnat pentru infracțiuni monetare. Donatorul republican Elliott Broidy și un avocat, care ulterior l-a reprezentat pe Jared Kushner ar fi fost implicați în această afacere, dezvăluie The New York Times.

Departamentul de Justiție a investigat încă din această vară rolul lui Broidy și al  unui avocat al ginerelui președintelui Trump, Jared Kushner, într-un plan care ar fi presupus acordarea de mită în schimbul clemenței pentru infracțiuni fiscale, mai scrie The New York Times, citând surse familiare anchetei.

Un judecător federal din Washington ar fi desecretizat, marți, o serie de documente care dezvăluiau existența unei anchetei privind posibilele activități de lobby și luare de mită. Ar fi vorba de eforturile depuse de avocatul domnului Kushner, Abbe Lowell, și de fundraiserul Elliott Broidy.

Un dezvoltator imobiliar miliardar din zona San Francisco, Sanford Diller, le-ar fi solicitat ajutorul pentru a obține grațierea unui psiholog din Berkeley, Hugh L. Baras, care primise o condamnare de 30 de luni de închisoare în urma unei condamnări pentru evaziune fiscală. Diller se angaja la rândul său să achite ”o contribuție substanțială” către un destinatar nespecificat în schimbul obținerii clemenței. Diller a murit însă în 2018 și nu există dovezi că aceaste eforturi ar fi continuat după moartea sa.

Cineva ar fi ajuns totuși la  biroul consilierilor de la Casa Albă pentru a se „asigura” că „petiția de grațiere a ajuns la oficialii vizați”, conform documentelor instanței. Nu e clar însă cine a intrat în contact cu Casa Albă și care a fost răspunsul instituției.

Psihologul Baras nu a obținut clemență.

Nicio mită nu a fost plătită, a spus Reid H. Weingarten, prieten și avocat al domnului Lowell, care a confirmat că clientul său l-a reprezentat pe Baras în eforturile sale nereușite de a evita încarcerarea. Domnul Baras a intrat în închisoare în iunie 2017 și a fost eliberat în august 2019.

Nimeni nu a fost acuzat în anchetă. Niciun oficial guvernamental nu este „în prezent subiect sau țintă al anchetei”, a spus un oficial al Departamentului Justiției.

Un avocat al  lui Elliot Broidy a declarat, citat de NYT, că fundraiserul a jucat doar un mic rol în această chestiune și a spus că acesta nu a făcut nimic rău.

„Domnul Broidy a fost rugat de domnul Diller să-l îndrume către un avocat din D.C. care ar putea ajuta la o petiție de grațiere ”, a declarat avocatul. „Domnul Broidy l-a trimis la Abbe Lowell. Asta nu înseamnă lobby, iar domnul Broidy nu este cercetat și nu a fost acuzat de nimeni de nicio acțiune greșită ”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe nu a răspuns solicitării NYT, iar un purtător de cuvânt al Departamentului Justiției a refuzat să comenteze. Donald Trump a scris pe Twitter că ancheta este „fake news”.

Context

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, transmite publicația americană McClatchy.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România.

La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm. G4Media.ro a scris pe larg despre conexiunile lui Broidy în România cu omul de afaceri Cristian Burci și interesele acestora în obținerea unor importante contracte militare. Reprezentanții lui Broidy au amenințat G4Media.ro cu un proces din cauza articolelor care arătau activitățile acestuia în România.

Citește integral

Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump și a încercat să facă afaceri cu armata română, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în favoarea unui client străin. El poate fi condamnat la 5 ani de închisoare

EXCLUSIV Conexiunea dintre Cristian Burci, Elliot Broidy și contractele militare din România

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. fache niuz a la mass media globalista 🤣
    ba, mai citati si voi surse demne de incredere, sa le dayi de lucru postacilor progresisti 🤪

  2. Stai, ia-ma usor, asta face trafic de influenta cu Marele Alb Trump, caruia insusi Spuneti Domnu Tapalaga ii punea intrebari la Casa Alba?

    Sa faca si el ca alti panglicari, sa zica „n-am comis-o eu, ci un prieten de-al meu, profesor de tenis la Palm Beach”.