G4Media.ro

Numărul vânătorilor care au participat la partide de vânătoare organizate în Bulgaria…

sursa foto: Pexels

Numărul vânătorilor care au participat la partide de vânătoare organizate în Bulgaria a crescut cu 5% în 2023

Ministrul bulgar al Agriculturii şi Alimentaţiei, Kiril Vatev, a declarat miercuri că numărul vânătorilor locali şi străini care au fost implicaţi în turismul de vânătoare organizat în Bulgaria a crescut cu 5% în 2023, iar această activitate a generat venituri de aproape 8,5 milioane de leva, transmite BTA, conform Agerpres.

Kiril Vatev a făcut aceste declaraţii cu ocazia deschiderii celei de a 28-a ediţii a expoziţiei de pescuit şi vânătoare, care are loc până în data de 7 aprilie la centrul expoziţional internaţional de la Plovdiv, sudul Bulgariei.

Vatev a menţionat o serie de date care arată că în 2023 toate parcurile de vânătoare au înregistrat o creştere constantă a numărului de animale sălbatice. Bulgaria este în continuare lider în ceea ce priveşte trofeele de vânătoare, ceea ce promovează turismul şi contribuie la creşterea economică.

Expoziţia de pescuit şi vânătoare de la Plovdiv este un forum important şi atractiv care permite prezentarea celor mai noi soluţii pentru protejarea şi utilizarea responsabilă a resurselor naturale naţionale, a apreciat ministrul bulgar al Agriculturii. Evenimentul este o oportunitate pentru specialiştii din domeniile forestier, vânătorii şi pescuitului din sectoarele public şi privat să discute subiecte importante, să facă schimb de opinii şi de bune practici, a adăugat Vatev.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Asta da stire, bine ca mi-ati zis, acum pot sa dorm linistit…