G4Media.ro

Numărul trupelor de pe flancul estic al NATO se apropie de 10.000

Sursa foto: Twitter / Ministerio Defensa

Numărul trupelor de pe flancul estic al NATO se apropie de 10.000

NATO și-a consolidat prezența în porțiunea estică a alianței, numărul trupelor ajungând acolo aproape de 10.000, pe fondul războiului Rusiei din Ucraina, transmite agenția turcă Anadolu, citată de Rador. Alianța a dat detalii despre numărul soldaților de pe flancul estic, parte a misiunii de apărare și descurajare pe termen lung, care va fi pe agenda reuniunii de trei zile de la Madrid.

În total sunt 9.641 de trupe – în creștere de la 4.000 – repartizate în opt grupe de luptă multinaționale din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia, conform NATO.

Germania a detașat cele mai multe trupe dintre cele peste 20 de țări care au făcut-o, trimițând 1.315 de militari în Lituania și Slovacia. E urmată de SUA, care au 1.165 de soldați în Polonia, Bulgaria, Ungaria și România, și Regatul Unit, cu 1.122 trupe în Estonia și Polonia.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat luni că alianța „va transforma Forța de Reacție NATO și ne vom mări numărul forțelor de înaltă pregătire cu mult peste 300.000”.

Traducere Rador: Andrei Suba / Sursa foto: Twitter / Ministerio Defensa

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cam puțini dacă ne gândim ca 200.000 ruși au fost mobilizați doar pentru Ucraina! Am avea nevoie pentru siguranța 500.000 soldați la flancul estic plus sisteme de protecție anti-rachete si sisteme de artilerie cu rază mai lungă decât ale rușilor. Tancurile au văzut si ei ca sunt 0 in fata Javellinelor, singurul atu rămâne artileria si rachetele. Dacă acestea sunt anihilate este pace pe flancul estic.