G4Media.ro

Numărul cazurilor noi din SUA, la cel mai scăzut nivel din ultimele…

sursa foto: G4media

Numărul cazurilor noi din SUA, la cel mai scăzut nivel din ultimele 5 luni / Bilanțul infectărilor zilnice scade rapid

Rata de infectare cu noul coronavirus în Statele Unite a ajuns luni la cel mai scăzut nivel în aproape cinci luni, iar bilanţul scade rapid, informează DPA, citată de Agerpres.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 51.204 de cazuri, numărul total al infectărilor de pe teritoriul ţării ajungând la 28.605.669, potrivit celui mai recent bilanţ raportat de Universitatea John Hopkins. Este al doilea cel mai scăzut bilanţ înregistrat din 8 octombrie, reprezentând mai puţin de un sfert din numărul noilor infectări raportate în urmă cu o lună.

Rata deceselor a scăzut semnificativ în timpul weekendului. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.097 de decese, bilanţul total al morţilor în Statele Unite ajungând la 513.091.

Numărul spitalizărilor continuă de asemenea să scadă. Statele din regiunea Midwest se apropie de bilanţul specific perioadelor de vară, potrivit COVID Tracking Project. Pentru prima dată din 2 noiembrie, spitalizările în Statele Unite din cauza COVID-19 au scăzut sub pragul de 50.000 de persoane, iar internările la terapie intensivă au scăzut sub 10.000.

Numărul celor spitalizaţi cu COVID-19 este acum cel mai mic după 2 noiembrie, cu 47.352 de pacienţi spitalizaţi în prezent pe teritoriul ţării.

Statisticile pentru Florida rămân sumbre. Acest stat a raportat 126 de decese duminică, reprezentând 12% din decesele raportate la nivel naţional. În aceeaşi zi, au fost înregistrate 5.385 de noi cazuri, echivalentul a 9,9% din cazurile raportate la nivel naţional.

Centrele Naţionale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au precizat că cel puţin 2.463 de cazuri cu noile variante au fost raportate în Statele Unite. Cea mai mare parte a acestor cazuri o reprezintă varianta mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, identificată în 44 de state.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a Statelor Unite (FDA) a emis o autorizaţie pentru utilizarea în situaţii de urgenţă pentru un al treilea vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de departamentul pentru vaccinuri al Johnson & Johnson’s, Janssen Biotech. Vaccinul, administrat într-o singură doză, este denumit ”Janssen COVID-19”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Americanii nu exporta nicio singura doza de vaccin produs in State.
    Americanii primesc zeci de milioane de doze, pe luna, din Europa.

    Europa, precum Ceausescu, exporta vaccine si nu lasa nimic europenilor de frica de a nu strica relatiile externe…

  2. Vaccinarea e inca la un procent prea redus ca sa aiba un impact semnificativ asupra scaderii ratei.

    Exact de doua saptamani se observa scaderea dramatica din articol si este rezultatul directivei prezidentiale a lui Biden, intitulata in traducere libera ‘Pune-ti masca pe meclă bă țărane, asculta ce zic medicii’.

    Inainte de directiva asta nici macar in aeroport sau pe avion nu ii puteau convinge sa respecte o regula simpla pe trumptarzii libertaci. 500 de mii de americani morti din cauza politicii geniului stabil.

    • Bre, vezi ca ipoteza ta se bate cap in cap cu mai toate studiile facute in Europa pe baza acestui subiect. In Franta, Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia samd nu s-a vazut nicio limitare a raspandirii virusului, cu toate ca masca este de facto obligatorie inca de anul trecut. Ba, daca te uiti mai bine, atat in Franta, cat si in Spania, si in Marea Britanie samd numarul de cazuri a crescut exponential dupa ce s-a impus purtarea mastii in toate spatiile publice (ceea ce iti arata ca mastile nu ajuta la nimic atat timp cat nu sunt purtate corect; nu sunt FFP2 sau FFP3; nu sunt fabricate cum trebuie; sunt refolosite etc). Daca iei cot la cot statisticile Suediei, o tara in care purtatul mastii nu a fost obligatoriu mai tot anul, si statisticile Spaniei, o tara in care purtatul mastii in spatiile publice este obligatoriu inca de la inceputul verii trecute, ai sa vezi ca sunt cam la fel, la nivel de ritm de infectare (ba chiar Spania intrece Suedia, dar acolo sunt alte cauze socio-economice la mijloc). Asa ca mai usor cu propaganda, anonimule, si pune-ti cele 7 masti avizate de Guvern la bot, una peste alta, pana nu mori de Trump Derangement Syndrome.

    • @Tree fitty

      Ce de prostii debitezi.

      Vezi ce ti-a zis a
      @tarart si vei intelege

    • Esti mult prea dus pe aratura ca sa merite un raspuns la faptele alternative din comentariu, care ignora celelalte masuri luate de Suedia si cultura lor legata de distantarea sociala si in afara conditiilor de pandemie.
      Sau faptul ca intre masurile decise de guvern si respectarea lor in Spania sau UK exista o prapastie imensa.

      Thailanda, Taiwan, Vietnam, Singapore, Coreea de Sud, Noua Zeelanda, Australia.
      S-ar putea sa fii surprins sa afli ca tarile astea exista in realitate, nu le-am inventat eu.
      Toate au un numar infim de decese cauzate de Covid.
      Unele au guverne incompetente si o densitate urbana foarte mare.

      Ce au toate tarile astea in comun?
      Un procent de peste 90% de purtare a mastii de protectie. O populatie obisnuita cu conceptul de comunitate si de a il proteja pe concetateanul tau de patogenii pe care ii transmiti.

      Basic facts. Ca sa citez un serial celebru – ‘science, bitch’. Nu fapte alternative pe care ti le alegi dupa cum iti convine ca sa sustii idei preconcepute.

    • Presimt ca ai si juisat in momentul in care ai putut sa reciti acel citat celebru. Mare autor, mare semnificatie. Cel mai probabil esti pe aceeasi treapta ca cei care il considera pe Bill Nye un om de stiinta veritabil, asa-i? Bre, am fost vara trecuta in Suedia, despre ce distantare sociala imi vorbesti tu mie? Era deschis tot, cluburi, puburi, parcurile arhipline, restaurantele la fel. Oamenii unul langa altul, imbratisari, saruturi, tot tacamul. Nici urma de masca, doar grupul nostru purta si se uitau oamenii la noi ca la martieni.

      Revenind la cele discutate – Noua Zeelanda, condusa de un guvern socialist, in frunte cu o femeie (deci, conform standardelor PC din 2021, clar mai competenta decat un barbat alb), a implementat o politica de total lockdown, in moduri repetate. Totodata, si-a inchis granitele total, permitand accesul strainilor doar pe baza testelor PCR + carantina obligatorie la destinatie. Virusul nu s-a raspandit, bineinteles, dar asta se datoreaza, in general, izolarii geografice a tarii si a faptului ca populatia a trebuit sa treaca prin niste restrictii groaznice; Australia, aceeasi poveste, numai ca mai exista si putina diversitate, in functie de stat. Ai unele care au impus lockdown total pentru cateva cazuri si ai unele in care oamenii se pot bucura inca de drepturile lor fundamentale; Restul tarilor asiatice – inafara de Coreea de Sud, Taiwan si Singapore, unde intradevar exista o cultura puternica a purtarii mastilor si unde igiena personala este considerata sfanta, in rest e prapad. Transmiterea comunitara este uriasa, majoritatea cazurilor sunt neraportate catre autoritati, oamenii trec prin boala in mod natural si ajung sa se imunizeze. Vezi India, unde se preconizeaza ca peste 400 de milioane de cetateni au avut deja Covid (fapt care ar demonstra, pentru a mia oara, ca virusul este unul banal, cu o rata de mortalitate de <1% pentru toate categoriile de varsta care nu au comorbiditati).

      Iar procentul ala de "90%" de purtare a mastii, din burta l-ai scos. Calatoresc frecvent in afara tarii, colegii mei la fel. Doar pe continentul american, dar mai ales cel european, o sa vezi cu adevarat ce inseamna respect fata de restrictii. In Thailanda, majoritatea oamenilor poarta masca sub barbie. In Africa, daca nu ai treaba prin centrul capitalei, nici nu vezi vreo masca purtata. In Vietnam n-au auzit oamenii din mediul rural ce inseamna aia masca. Chiar si aproape de casa, in Balcani, majoritatea oamenilor poarta masca doar de dragul de a o purta, mai mult sub nas si si mai mult sub barbie. Dar nu-i bai, poti sa crezi in continuare ca masca ajuta, ba chiar poti sa ti-o pui si pe a 8a peste celelalte 7, daca te face sa te simti mai bine. Restul oamenilor o sa continue sa nu dea doi bani pe parerile celor avizati de "stiinta adevarata", precum dumneata. Si asa si trebuie.

    • @tarart
      Esti foarte tare amice, ma bucur ca ai ceva argumente si ca nu esti genul care nu a iesit vreodata din Ro.

      Si m-ai prins foarte pe target. Am prins primele luni de pandemie(ianuarie-aprilie) in Thailanda, Vietnam, Malaezia si Singapore in ordinea asta. Asa ca nu vorbesc din fapte inchipuite.
      Inca din ianuarie absolut toti localnicii au inceput sa poarte masti. Asta pe vremea cand guvernul inca le spunea ‘nu va ingrijorati, totul e in regula, lasati mastile pentru spitale’.

      Cine nu purta masti sau le purtau sub barbie? Turistii albi. Atat. Doar ei erau superiori. Turistii indieni sau de alta culoare si-ar fi luat-o urgent daca nu respectau regulile, care la inceput nici nu erau scrise. Toate tarile astea isi aminteau inca bine de experienta cu SARS.

      Uite aici si burta de unde am luat datele cu procentul de purtare a mastii.
      Pe langa experienta personala zilnica din tarile mentionate.

      https://covid19.healthdata.org/singapore?view=mask-use&tab=trend

    • @Tree fitty

      Esti foarte tare. Eu eram in Thailanda pe 30 ianurie 2020 si nu era nimeni cu masca le strada. In rest e curios cum ai calatorit in martie si aprilie cu lockdown-uri peste tot.

      Vezi ca in Europa mai ai si situatia Olandei care nu a purtat masca decat in trenuir si care a avut un numar scazut de cazuri desi este o idee mai mare de Moldova si cu populatie cat Romania.
      Abia in decembrie au ajuns la jumate de cazuri din cw aveam noi zilnic si au implementat ceva restrictii.

      Mai exista si imunitate de turma. Deja suntem la un an de ‘pandemie’ si avem vaccin, tratamente si proceduri, asa ca panicata sau mai exact, anxietatea ta poate fi tratata adecvata, nu pe forumuri.

      Totodata vezi ca si premierul spaniol a declarat ca sigur sunt mai multi bolnavi decat ce le iese la teste asa ca mai usor cu presupusul. Boala e pe terminate

    • @Crop

      Probabil erai in zona plina de turisti albi, fiind evident unul dintre ei si superior localnicilor si regulilor sociale care nu ti se aplica si tie.

      Eram in Chiang Mai in perioada aia, decembrie-ianuarie. Exact pe 30 ianuarie am decolat din Bangkok iar aeroportul era ca in zona de razboi, masca obligatorie pentru toti, unii in costum de scafandru.

      Cum am calatorit? Cu masca si ocolind zonele cu lockdown. Respectand regulile. Pana pe 20 martie cand nu am mai putut calatori niciunde si am stat aproape o luna in lockdown strict.

      Tare m-as fi distrat sa te vad cu figurile astea de ‘master race’ in Singapore, refuzand sa porti masca pentru ca stii tu mai bine decat medicii.
      Sunt recunoscuti pentru blandetea cu care trateaza cazurile de om alb superior legii.

      Bleah.

  3. Articolul asta ar fi perfect ca sa aflam cum scaderea accentuata se datoreaza intr-un fel sau altul toaşului Trump, neavand nimic de-a face cu masurile luate de noua administratie.

    Deci dragi trumptarzi, luminati-ne mintile. Care e cauza reala?
    Chiar sunt curios, inca n-am auzit noile hit-uri ale primaverii in era post portocalie.

  4. Argumentele contra portului mastii sunt expresia cea mai violenta a prostiei si al analfabetismului functional. Si nu in ultimul rand unul din motivele pentru care nu putem reveni mai repede la o viata normala. Caci daca nu pricepi ca purtarea mastii contribuie la limitarea pandemiei, inseamna ca esti un dobitoc fara pereche. Normal ca o masca mai buna (FFP2/FFP3) este mai sigura decat o masca obisnuita si normal, este mai sigur sa porti masca o singura data, mai degraba decat s-o refolosesti. Dar ce are asta cu utilitatea purtatului mastii ?
    Eu mai deunazi l-am vazut pe un alt „tarat” care nu avea masca pe nas si gafaia ca un porc cu capul intr-un frigider la supermarket. Nici in cazul asta masca n-ajuta, dar problema nu este masca ci specimenul care o poarta.
    In general mi-e foarte sila de oamenii care aduna si folosesc informatia numai in scopul de a-si valida ignoranta si ideile tembele.