G4Media.ro

Număr record de candidaţi înscrişi la concursul de admitere la UMF ”Carol…

Sursa: Facebook

Număr record de candidaţi înscrişi la concursul de admitere la UMF ”Carol Davila”: 3497 de candidați la 1623 de locuri

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti înregistrează un nou record de candidaţi – 3.497 – la concursul de admitere, care va avea loc duminică, transmite Agerpres.  UMF „Carol Davila” a scos la concurs 1.623 de locuri: 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 378 cu taxă.

Pentru cele 718 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.405 candidaţi (faţă de 2.337 candidaţi în 2021), pentru Facultatea de Medicină Dentară – 552 de candidaţi/215 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 115 de candidaţi/120 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (4 sau 3 ani de studiu) – 425 de candidaţi/192 de locuri, dintre care Asistenţă Medicală Generală – 268, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală – 70, Tehnică dentară – 87.

Concursul se va desfăşura în mai multe spaţii din Capitală. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi FMAM organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

„Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record în ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi, 3.497 de absolvenţi de liceu, cu 70 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu 171 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2020, fapt care ne arată un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul Viorel Jinga.

El a precizat că, anul acesta, 24 de olimpici au ales să studieze medicina, ei fiind admişi fără concurs conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Totodată, la concursul de admitere s-au înscris 23 de candidaţi care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Unde-i rost de șpagă! Ce alte motivații, înalt umanitare?

    • Sigur că se duc pentru șpagă, dar concurența de doi pentru un loc mă face să zâmbesc: înainte de 1989 concurența la Medicină era de șapte-opt pentru un loc.

  2. Normal ar fi zece pe loc, ca înainte. Școala noastră de Medicină rămâne o mândrie a României. Cât privește șpaga, e mult mai rară decât în politică și domeniile de care depinde corupția fără frică și promovarea incompetenței într-o nesimțire.

    • Au mai rărit șpaga, nu mai e 90% a scăzut pe la 80% cred și eu după ce au mărit salariile la 4,5 mii de euro pe lună, plus banii de la cabinetele private unde își trimit pacienții să le ia banii!

    • Greu de crezut ca e o mandrie…dar sa fim optimisti. vreau sa cred ca viata grea din ultimii doi ani a dat de gandit tinerilor care acum se „inroreaza” curajos intr-o misiune grea. Vor avea de luptat cu efectele exceselor, lipsei educatiei si calitatii reduse a vietii de pe meleagurile astea.

  3. Amuzant, 2 pe loc acum e competiție record !
    În 1996 au fost peste 5 pe loc , peste 2000 pe 400 de locuri.
    Lascar povestea că au fost 25 pe loc când a dat el.

  4. Cu puțin peste 2 pe loc nu putem vorbi de o concurență mare.Cifrele de școlarizare mi se par mari la medicina , iar ulterior accederea fefinitiva in profesie nu are reglementat un cadru transparent bazat pe previziunile si diagnoza necesarului de medici din sistem, cel puțin pentru sectorul public.astfel încât sa se faca o repartiție unică la nivel național aidoma celei din magistratură în ordinea mediilor sau a punctelor.

  5. Jalnică concurență…. În 86 au fost 13 pe un loc… Evident că și calitatea absolvenților actuali este alta…

  6. Sistemul medical va functiona corect cand medicii vor alege ori la stat ori la privat. Pana atunci este o cacialma.. Calitatea actului medical este axata pe superficialitate, medicii find ocupati sa lucreze in 3-4 locuri. Coruptia in actul medical este bine mersi.

  7. Cei mai pregatiti dintre ei or sa plece. Uitati-va la calitatea profesionala extrem de slaba a celor din spitale! Daca gasesti 2-3 competenti intr-un spital. Majoritatea dintre ei se fac doctori pt ca se plateste bine si pt ca „daca nu curge, pica”.