G4Media.ro

Noua Zeelandă va interzice toate tipurile de arme semiautomate și puști de…

Noua Zeelandă va interzice toate tipurile de arme semiautomate și puști de asalt după atacurile din Christchurch

Noua Zeelandă va interzice toate tipurile de arme semiautomate și puști de asalt după atacurile din Christchurch, a anunțat premierul Jacinda Arden, citată de BBC. Anunțul vine la mai puțin de o săptămână după ce 50 de oameni au fost uciși în două moschei într-un atac armat.

Premierul Arden a declarat că se așteaptă ca noua legislație să intre în vigoare pe data de 11 Aprilie. ”Istoria noastră s-a schimbat pentru totdeauna. Acum, se schimbă și legile”, a mai spus ea.

Toate victimele atacului au fost identificate oficial. Australianul Brenton Tarrant, auto-proclamat susținător al teoriei supremației albilor, a fost acuzat de crimă și este de așteptat să fie lansate noi acuzații împotriva sa.

Totuși, poliția a anunțat joi că acuzația de crimă viza o persoană care a fost declarată în mod eronat decedată. Poliția a anunțat că și-a cerut scuze femeii și familiei și că actul de acuzare va fi corectat până ce suspectul va fi prezentat în fața instanței pe data de 5 aprilie.

”La șase zile după acest atac, anunțam interzicerea tuturor armelor semiautomate de tip militar și a puștilor de asalt în Noua Zeelandă”, a declarat Arden într-o conferință de presă. O perioadă de tranziție va fi stabilită astfel încât proprietarii acestor arme să le poată preda autorităților, urmând să fie elaborată o schemă de buy-back.

Atacatorul, înarmat cu arme semi-automate inclusiv un AR-15, și-ar fi modificat armele cu încărcătoare de mare capacitate astfel încât să poată ține mai multe cartușe.

Premierul Noii Zeelande a mai declarat că numeroși proprietari de arme au acționat în acord cu legea și că vasta majoritate a acestora vor înțelege că aceste modificări legislative sunt în interes național.

Excepții de la aplicarea legii vor fi făcute în cazul fermierilor care au nevoie de arme pentru siguranța animalelor. Ministrul de interne, Stuart Nash, prezent la conferința de presă, a precizat că acesta este ”un privilegiu, nu un drept de a purta armă în Noua Zeelandă”.

Noua Zeelandă a încercat dar a eșuat în repetate rânduri să-și reformeze legile privind deținerea armelor de foc, însă momentul pentru o schimbare nu mai poate fi acum evitat. Proprietarii de arme vor fi obligați să predea armele interzise și vor primi în schimb compensații.

O provocare majoră pentru autorități este că nimeni  nu cunoaște câte arme de asalt și câte arme semi-automate de tip militar sunt pe piață. Înregistrarea armelor și a proprietarilor lor ar urma să aibă loc în perioada următoare.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Trebuie sa mai interzica vreo 200000 de substante chinice cum ar fi fertilizatoare gen azotat de amoniu si eventual cuiele ruginite, cutitele de bucatarie, drujbele, autocamioanele….

  2. Și uite cum din pricina a 50 de mahomedani și um descreierat suferă milioane de oameni care respecta legea…

  3. Ciudat ca onor site-ul G4 care e degrabă acuzator de “extrema dreapta” și in general ce nu e de stânga, nu a scris un cuvințel despre emisarul religiei păcii care a incendiat un autobuz plin cu copii in Italia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.