G4Media.ro

Nouă morți în ciocnirile cu forțele israeliene din Jenin (medici palestinieni)

sursa foto: Captură video

Nouă morți în ciocnirile cu forțele israeliene din Jenin (medici palestinieni)

Forțele israeliene au ucis nouă palestinieni, inclusiv o femeie în vârstă, și au rănit alți 12 în confruntări cu bărbați înarmați joi în orașul Jenin din Cisiordania ocupată, au declarat martori și medici, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Armata israeliană a confirmat că o operațiune este în curs de desfășurare în Jenin, dar nu a oferit alte detalii.

Grupările armate palestiniene Hamas și Jihadul Islamic au declarat că luptătorii lor se confruntă cu trupele care au intrat în tabăra de refugiați din Jenin, un bastion al militanților unde astfel de incursiuni sunt rare.

La intrarea pe aleile înguste ale taberei, tinerii din zonă au aruncat cu pietre în vehiculele armatei. S-au auzit împușcături, precum și explozii ale unor bombe artizanale aruncate de militanți.

Jenin este un oraș din nordul Cisiordaniei de Vest, unde Israelul a intensificat raidurile în ultimul an ca răspuns la o serie de atacuri. Reînceperea violențelor a blocat discuțiile sponsorizate de SUA privind crearea unui stat palestinian.

Potrivit Ministerului palestinian al Sănătății, cei nouă morți sunt opt bărbați și o femeie în vârstă. Nu au fost disponibile imediat alte detalii privind identitatea acestora.

Un oficial al Jihadului Islamic a declarat pentru Reuters că grupul i-a avertizat pe mediatorii acordurilor anterioare de armistițiu cu Israelul că ciocnirile din Jenin ar putea declanșa noi violențe în alte părți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...