G4Media.ro

Noile reguli pentru alegerea liderului Partidului Conservator britanic/ Marți are loc înscrierea…

sursa foto: Petru Clej

Noile reguli pentru alegerea liderului Partidului Conservator britanic/ Marți are loc înscrierea candidaților. Miercuri și joi au loc primele două tururi de scrutin. Câștigătorul ales de membrii de partid dintre primii doi desemnați de deputați va fi anunțat pe 5 septembrie.

Comitetul 1922 al deputaților Partidului Conservator a anunțat luni seara noile reguli ale desemnării liderului Partidului Conservator în locul prim ministrului Boris Johnson, care a demisionat din funcția de lider joia trecută. Candidații sunt votați de cei 358 de deputați ai grupului parlamentar.

Pentru a candida, un deputat trebuie să obțină sprijinul a minimum 20 de colegi, față de 8 până acum. Înscrierile vor avea loc pe parcursul zilei de marți, iar primul tur va avea loc miercuri, cu un prag de 30 de voturi pentru a continua cursa.

Joi va avea loc al doilea tur de scrutin și ultimul candidat va fi eliminat, tururile de scrutin continuând până la rămânerea în competiție a doi candidați. Comitetul 1922 dorește încheierea votului printre deputați până pe 21 iulie când se încheie sesiunea parlamentară.

Apoi, buletinul de vot cu cele două nume va fi trimis celor aproape 200.000 de membri ai Partidului Conservator care vor vota prin poștă sau electronic. Numele câștigătorului va fi anunțat pe 5 septembrie.

Atunci Boris Johnson va demisiona din funcția de prim ministru, iar noul lider al Partidului Conservator îl va înlocui în funcție, numit de Regina Elisabeta a II-a.

Rishi Sunak, fost ministru al Finanțelor;

Suella Braverman, avocatul șef al Guvernului;

Sajid Javid, fost ministru al Sănătății;

Rechman Chishti, ministru adjunct la Externe responsabil de Commonwealth;

Nadhim Zahawi, ministru al Finanțelor;

Kemi Badenoch, fost ministru adjunct responsabil cu Egalitatea și administrația locală;

Grant Shapps, ministrul Transporturilor;

Liz Truss, ministra de Externe;

Penny Mordaunt, ministra Comerțului;

Jeremy Hunt, fost ministru de Externe și al Sănătății

Tom Tugedhat, deputat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter