G4Media.ro

Noi secretari de stat la Sănătăte: Ioana Mihăilă de la USRPLUS și…

sursa foto: Ministerul Sănătății

Noi secretari de stat la Sănătăte: Ioana Mihăilă de la USRPLUS și Vass Levente de la UDMR

Ioana Mihăilă de la USRPLUS a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu publicată în Monitorul Oficial.

De asemenea, UDMR a decis în ședința de luni numirea lui Vass Levente în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.

În același timp, premierul Cîțu l-a eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății pe Ciprian Bogdan, numit în această funcție în noiembrie 2020.

Ioana Mihăilă este medic encrinolog și a candidat din partea USRPLUS la Primăria Oradea la alegerile locale din 2020.

Cum se prezintă Ioana Mihăilă:

Primii ani și vacanțele mi le-am petrecut la țară, într-un sat mic din comuna Lăzăreni. Acolo am învățat să iubesc natura, dar și să apreciez munca: pentru bunicii mei cea mai mare rușine erau o casă și o grădină neîngrijite, iar cel mai mare păcat era lenea.

Studiile preuniversitare le-am făcut în Oradea. Îmi amintesc cu drag de arborii Sequoia din curtea Școlii Generale 14, de Parcul Petőfi, unde ne petreceam după-amiezele de vară, de colegii și de profesorii de la Liceul ”Mihai Eminescu”, și de pasiunea pe care am avut-o pentru științele exacte: fizica și chimia.

În 1999, m-am mutat în Cluj-Napoca, ca proaspătă studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”. În timpul facultății, am activat ca voluntar în organizațiile studențești, derulând alături de colegii mei activități de educație sexuală și sanitară în școlile din județul Cluj.

În vacanțele de vară am muncit prin programul ”Work and Travel” în SUA, experiențe extrem de utile din toate punctele de vedere. După facultate, am rămas în Cluj, unde am făcut rezidențiatul. Clujul a fost pentru mine un mediu excelent pentru dezvoltarea competențelor profesionale, dar și un oraș cu o viață culturală intensă și diversificată. În anii petrecuți în Cluj am văzut cum poate înflori un oraș dacă susține tinerii, organizațiile non-guvernamentale, activitățile culturale și antreprenorii.

Am revenit în Oradea la finalul anului 2010.

În 2011 am înființat împreună cu soțul meu o clinică medicală care s-a dezvoltat constant, atât ca număr de angajați, cât și ca adresabilitate. Pentru că administrarea unei afaceri era pentru noi un domeniu complet necunoscut, am învățat noțiuni de economie, am participat la workshop-uri de antreprenoriat și la cursuri de elaborarea de proiecte, comunicare și marketing. Am depășit cu greu barierele birocratice, am fost descurajați de instabilitatea legislativă, am investit continuu pentru a ne crește șansele în concurența acerbă cu marile companii de servicii medicale. Cu sprijinul și dedicarea unei echipe competente și harnice, am reușit ca în 2019 să obținem la evaluarea ANMCS cel mai mare punctaj din țară pentru spitale neclasificabile.

În 2018, după participarea la protestele projustiție m-am înscris în Platforma România 100, unde am coordonat proiectul ”Caravana Medicală”, prin care am oferit gratuit servicii medicale de specialitate persoanelor din mediul rural. M-am înscris în PLUS din prima zi de existență a partidului, am coordonat campania locală de la alegerile europarlamentare și am fost desemnată prin vot, în urmă cu un an, președintele Filialei Județene PLUS Bihor.

Timp liber am tot mai puțin, dar când pot să fur niște clipe, ador să merg cu bicicleta cu copiii (Maia, fiica mea care are 12 ani și Marius de 7 ani). Îmi place să citesc sau să văd un serial, ori o comedie britanică. (Sursa aici)

Cine este Vass Levente:

Vass Levente este medic primar urolog și medic specialist de Sănătate Publică și Management Sanitar. A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020. În timpul mandatului a încercat transformarea actualului sistem de sănătate într-unul mai echitabil, sustenabil și centrat pe nevoile pacientului. Astfel, inițiativele sale legislative au vizat diminuarea birocrației inutile din sistemul sanitar, creșterea accesibilității populației la programele de prevenție și screening, diminuarea deficitului de medici de familie și descentralizarea sistemului de pregătire a medicilor rezidenți în spitalele județene și municipale.

Înainte de începerea mandatului parlamentar, a lucrat mai mulți ani în administrația sanitară. A fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în perioada 2010-2012 a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Sănătăţii, a fost șeful Compartimentului Urologie-Litotriţie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. De asemenea, timp de 12 ani, a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Dr. Vass Levente este membru fondator și director executiv al Fundației Studium–Prospero din Târgu Mureș, care prin programul său de locuințe de serviciu, susține tinerii medici, farmaciști și artiști care își doresc să înceapă o carieră în țară. Începând de la mijlocul anilor 2000 este organizatorul mai multor întâlniri profesionale și a seriei de conferințe de sănătate publică și management sanitar.

Încă din anii studenției și-a asumat un rol activ în cadrul comunității, ocupând funcția de președinte al Asociației Studenților Maghiari din Târgu Mureș și al Uniunii Organizaţiilor Studenţeşti Maghiare din România. (Sursa aici)

Citește și

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan este primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

Monica-Emanuela Althamer l-a înlocuit pe Horațiu Moldovan în funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății și a eliberat din funcție trei consilieri onorifici

sursa foto: Ministerul Sănătății

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. „derulând alături de colegii mei activități de educație sexuală și sanitară” – frumos zis! Mai întâi educație sexuala și apoi educație sanitara. Mai întâi prezervativul și după aia pasta de dinți. În ton cu problemele promovate de usr/plus.
    Mult succes doamnei Mihăilă