G4Media.ro

Ninsori, frig, furtuni şi inundaţii au lovit sudul Italiei

Sursa foto: G4Media

Ninsori, frig, furtuni şi inundaţii au lovit sudul Italiei

Italia suferă la începutul acestei săptămâni din cauza unui front atmosferic rece, care a produs ninsori abundente chiar şi în regiunile sudice Apulia şi Basilicata, transmite luni DPA, preluată de Agerpres.

Şcolile din multe localităţi au fost închise din motive de siguranţă.

A nins peste noapte chiar şi în provincia siciliană Siracusa, unde vara temperatura poate atinge valori de peste 45 de grade Celsius, notează DPA.

Departamentul pentru Protecţie Civilă a emis o alertă de precipitaţii pentru regiunile Emilia-Romagna şi Marche din centrul Italiei.

Pe coasta Adriatică a Italiei s-au produs inundaţii din cauza precipitaţiilor abundente. În zona din jurul Senigallia, unde 12 persoane au murit în furtuni în cursul toamnei, rezidenţii au fost rugaţi să se refugieze la etajele superioare ale imobilelor.

Pe insula Ischia, unde alunecările de teren au ucis 12 oameni la sfârşitul lunii noiembrie, aproximativ 400 de rezidenţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urmă cu câteva zile. Deocamdată nu se ştie când vor putea să se întoarcă.

La sfârşitul săptămânii trecute, legăturile prin feribot cu insulele Eoliene, Sicilia şi Calabria au fost reluate după o întrerupere de peste 40 de ore din cauza vremii nefavorabile. Luni, satul Ginostra, de pe insula vulcanică Stromboli, era încă inaccesibil de pe mare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Grav! Zici ca este iarnă.