G4Media.ro

Nicușor Dan la RFI: Companiile municipale vor fi desființate, cu excepția celor…

Nicușor Dan la RFI: Companiile municipale vor fi desființate, cu excepția celor care gestionează termoficarea și iluminatul public

Candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni într-un interviu la RFI că dacă ajunge primar, va desființa cele mai multe companii municipale înființate în mandatul Gabrielei Firea. Excepție vor face societățile care gestionează termoficarea și iluminatul public.

”Sunt lucruri care se pot face într-un mandat, sunt lucruri care nu se pot face într-un mandat. De exemplu, nu poți să faci într-un mandat să ajungi să ai întreaga flotă de transport în comun electrică, dar poți să faci pași importanți în direcția asta. Metroul de suprafață poți să-l faci într-un mandat și aici e vorba de o colaborare cu Ministerul Transporturilor și cu Ministerul Fondurilor Europene. Să schimbi 50 de kilometri, că noi avem o rețea de aproximativ 150 de kilometri, în care 100 de kilometri de tramvai sunt modernizați, 50 nu sunt modernizați, să-i modernizezi pe cei 50 poți să faci într-un mandat. Să cumperi 200 de tramvaie poți să faci într-un mandat. Să faci semaforizare inteligentă asta se face chiar mai repede, în doi ani și jumătate. Să rezolvi problema termoficării nu se face într-un mandat, dar poți să schimbi 300-400 de kilometri într-un mandat și începând cu locurile despre care specialiștii știu că sunt cele mai vulnerabile la avarii, deci poți să îmbunătățești considerabil calitatea serviciului de termoficare. Poți să faci, asta poți să faci în doi ani, registrul spațiilor verzi, în sensul că toate spațiile verzi, cele care aveau destinația de spațiu verde în planurile de sistematizare comuniste să le identificăm, pentru ca ele să nu mai fie retrocedate, în special spațiile verzi dintre blocuri, să le identificăm astfel încât să nu mai fie retrocedate și să le includem în Planul Urbanistic General ca spații verzi, astfel încât să le garantăm statutul ăsta pentru totdeauna”, a spus Nicușor Dan într-un interviu telefonică la RFI.

Citește integral și ascultă audio pe rfi.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. de acolo se alimenteaza carduri ale clientelei de Partid. greu, foarte greu. imposibil ?

 2. Un viitor primar rational ,nu panglicar , cotcar , jepcar , sau cioflingar .

 3. Va curge lapte si miere, bere la robinet si canepa pe balcon! Traiasca marele viitor primar!

  • Dimpotrivă, omul tocmai a stabilit care i se pare limitele raționale ale așteptărilor pe care le putem avea de la un primar care încearcă să facă treabă. În loc să promită lapte și miere, spune se poate face câte ceva, cam atât. Adică moderație și bun simț.

  • Pentru voi, mai psd-acilor, va curge zeama de lamiie. Da, vin vremuri grele pentru voi.

  • Mi-e nu mi-e clar cum curge cânepa pe balcon.

 4. acuma intelegeti disperarea miilor de indivizi angajati pe sume imense din banii publici sa falsifice semnaturi in birourile de la stat ….

 5. De vorbit, vorbește frumos. Sa vedem și ce va face daca ajunge primar.

 6. Nicusor Dan. A venit vremea sa-l votam primar!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.