G4Media.ro

Nicușor Dan: Gabriela Firea continuă să fie dominată de nervii și resentimentele…

Nicușor Dan: Gabriela Firea continuă să fie dominată de nervii și resentimentele cu care a condus Primăria. Dacă vrea să facă scandal și ca ex-primar, să fie pe baricade pentru o închipuită „onorabilitate”, îi recomand să dea lumea în judecată pe banii ei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că fostul primar Gabriela Firea continuă să fie dominată de nervii și resentimentele cu care a condus Primăria și îi recomandă să dea lumea în judecată pe banii ei, dacă vrea să facă scandal și ca ex-primar, să fie pe baricade pentru o închipuită „onorabilitate”.

Nicușor Dan precizează, într-o postare pe Facebook, că primăria condusă de Firea a dat în judecată nu doar instituții de presă, ci și persoane fizice și a cerut daune imense, de peste 1 milion de euro.

„În mintea Gabrielei Firea, Primăria Capitalei se confunda cu propria ei persoană. A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă și corupție și a costat foarte mult bucureștenii. Primăria Municipiului București a fost luată ostatică în războaiele Gabrielei Firea, în nesfârșita ei campanie de imagine și în scandalurile pe care periodic le-a provocat. Ieșim acum din această paradigmă, pentru a avea o primărie normală, interesată de soluții și nu de conflicte”, susține Nicușor Dan.

Postarea primarului general Nicușor Dan:

Gabriela Firea continuă să fie dominată de nervii și resentimentele cu care a condus Primăria. Dacă vrea să facă scandal și ca ex-primar, să fie pe baricade pentru o închipuită „onorabilitate”, îi recomand să dea lumea în judecată pe banii ei. Primăria Capitalei a ieșit din stupidele războaie cu presa în care a angajat-o fostul primar și e foarte bine așa. Avem treburi mai importante de făcut.

Sunt de subliniat însă două lucruri privind aceste procese lansate de Firea.

Primul e acela că au fost date în judecată nu doar instituții de presă, ci și persoane fizice, și s-au cerut daune imense, de peste 1 milion de euro. Asta arată clar intenția de a intimida presa și de a descuraja orice jurnalist să critice primarul sau primăria.

Al doilea lucru e faptul că, în mintea Gabrielei Firea, Primăria Capitalei se confunda cu propria ei persoană. A fost un delir de grandoare care a durat patru ani, care s-a combinat cu risipă și corupție și a costat foarte mult bucureștenii. Primăria Municipiului București a fost luată ostatică în războaiele Gabrielei Firea, în nesfârșita ei campanie de imagine și în scandalurile pe care periodic le-a provocat. Ieșim acum din această paradigmă, pentru a avea o primărie normală, interesată de soluții și nu de conflicte.

P.S. Cât despre sfetnicul său procesoman, domnul Aurelian Bădulescu, lăsat să mai otrăvească atmosfera în CGMB cu aceleași metode, îl anunț că nu mă intimidează plângerile penale mincinoase și că va suporta și el rigorile legii privind denunțurile calomnioase.

Context

Primarul Nicușor Dan a anunțat luni că vrea să renunțe la procesele pe care fostul primar Gabriela Firea le-a pornit împotriva mai multor jurnaliști și ONG-iști printre care: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa. Primăria Capitalei este parte în aceste litigii.

Nemulțumită de anunțul lansat de primarul Capitalei, Nicușor Dan, privind renunțarea la procesele pornite pe vremea când ea conducea Primăria, Gabriela Firea i-a răspuns edilului acuzându-l de „trafic de influență”.

„Fratele lui Câine tot în disprețul legii acționează! N-are treabă cu apa caldă și căldura, cu ninsoarea, cu traficul, cu poluarea, cu șantierele blocate…are treabă cu răfuielile ridicole! Azi, faza pe dosare. Atât îl preocupă. Și demolările! În interes personal! Plângerile formulate de Directia juridică a Primăriei Capitalei în mandatul meu se referă la restabilirea adevărului privind acțiunile instituției primarului general, a directorilor, funcționarilor publici. Ne-am îndreptat împotriva celor care au lansat informații false despre Primăria Capitalei. Am dorit ca în instanță să fie apărată activitatea noastră care a fost în conformitate cu spiritul și litera legii. Dacă pe noul primar nu îl interesează adevărul, corectitudinea și onorabilitatea instituției pe care o conduce, este problema lui. Nici nu mă miră! Un om care a făcut trafic de influență pentru niște interlopi care și-au construit casa pe domeniul public, în parc, în disprețul legii, nu poate fi decât o persoană care disprețuiește legea, instituțiile statului, care nu dă doi bani pe colegii săi din primărie și pe adevar”, a scris senatoarea PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Corect.
    Aici a nimerit-o!

  2. ,,… îi recomand să dea lumea în judecată pe banii ei”. Băi Nicușor băi, da’ proastă o mai crezi tu pe Firea a lu’ Pandele!

  3. Recomand totusi ca Nicusor Dan sa pastreze optiunea de a o da in judecata pe escraca de Firea pentru toate minciunile, manipularile, denunturile calomnioase si mai ales pentru infiintarea ilegala a companiilor PMB !

  4. Asta e viața.. unii sunt „fratele lui Câine”, alții sunt „sora lui Cățea”…

  5. Nicusoare nu intra in gura lui Firea ca o are spurcata si nu mai scapi. Zi mai bine ce faci cu apa calda si caldura ca in Militari unde stau eu nu e de cateva zile. Nu ma aștept la minuni dar macar comunica ceva…. nu sta cu capul in nisip.

    • Pai a spus de la inceput: iarna asta nu se poate face nimic, in afara de intervenit la avarii. Ce altceva ai mai vrea sa spuna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.