G4Media.ro

Nicuşor Dan: Au venit senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calităţii…

Nicuşor Dan: Au venit senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calităţii aerului  / Senzorii vor fi instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, în diferite zone din Capitală

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au fost recepţionaţi senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calităţii aerului, urmând ca aceştia să fie instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, relatează Agerpres.

„Am recepţionat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În perioada următoare, vom demara procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care Municipalitatea îl deţine şi care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers. Sistemul, gestionat de Direcţia de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluţia concentraţiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 şi dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentraţiei de poluanţi în aer”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Senzorii vor fi instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, în diferite zone din Capitală, precizează edilul, amintind că senzorii au fost oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării oraşului nostru la Reţeaua Oraşe Sănătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Vital Strategies va suporta contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de 2 ani, urmând ca responsabilitatea acoperirii acestor costuri să fie preluată de Municipalitate. După finalizarea etapelor de calibrare şi instalare a senzorilor, datele obţinute prin această monitorizare vor fi publice şi se vor regăsi pe pagina web a instituţiei: www.pmb.ro”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Excelent Nicușor Dan! Poate așa o să afle și ăia din Poliție și procuratură sursele poluării masive din capitală.

 2. e ca si cum ai vindeca covitul cu termometrizare la intrarea in supermarket

  stai asa, guvernul bisonului galbejit au facut-o si pe asta

 3. Nicusor parca e pe energizante in ultima perioada. Zilnic vad cate o stire legata de diverse proiecte.

  • I-au trebuit vreo doi ani sa se prindă cum merge treaba la primarie…. sa speram ca de acuma face treaba, altfel nu mai vede un mandat.

  • @vct stai relax, mai sunt 2 ani de guvernare psd+pnl in plina criza.
   O sa prindem asa multa ura pe ei ca nu ii mai votam! 🤣🤣🤣

  • … madam Firea stia de la inceput cum sta treaba: dadea niste mici, ceva, vreun spectacol si toata lumea era fericita.

 4. Bun. Să vedem ce mizerie e de fapt aerul din București. Iar în unele nopți, aerul e irespirabil, depășire de 1114% de PM2.5 în Mogoșoaia. De unde? De la arderile ilegale ale prietenilor PNL.

 5. De peste 5 ani este prezent Airly cu zeci de senzori ultra-calibrati si validati in Bucuresti, prezent si la nivel UE, care masoara exact aceiasi parametrii, accesibili oricui/oricand prin aplicatia cu acelasi nume. In plus, exista si reteaua de senzori plantati si administrati de Min. Mediului, mentionati chiar de ND.

  Dar, nu-i asa, tre facuta publicitate gratuita (de un fapt advertorial mascat) fundatiei Bloomberg, conform ordinelor transmise prin Charge d’Aff. Absolut jenant (pentru cine intelege)!