G4Media.ro

Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu o delegație SUA: A fost abordată problematica…

sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei

Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu o delegație SUA: A fost abordată problematica exporturilor ucrainene şi a eforturilor României pentru a susţine securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, dar şi a Ucrainei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman, în cadrul întrevederii fiind abordate subiecte legate de sprijinul american pentru investiţiile în energia nucleară şi facilitatea oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat transmis de guvern, s-a discutat de asemenea despre situaţia de securitate a României şi a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

„Premierul României a prezentat problematica exporturilor ucrainene şi a eforturilor României pentru a susţine securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, dar şi viabilitatea economiei ucrainene. Portul Constanţa, Portul Galaţi, circulaţia pe Dunăre către inima Europei, transportul pe cale ferată şi pe drumuri au fost prezentate ca variante de suport de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă. De asemenea, o parte importantă a discuţiei a vizat invazia rusă din Ucraina şi nevoile de sprijin concret pentru vecinii noştri”, transmite Guvernul.

sursa foto: Facebook

Senatorul Robert Portman a mulţumit României pentru eforturile întreprinse şi a subliniat interesul pe care îl are pentru ţara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are importante comunităţi de români şi de ucraineni.

„Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute ţara noastră în finanţarea proiectelor energetice nucleare, dar şi în transportul de cereale, irigaţii şi investiţii în industria de profil. Robert Portman este un susţinător al prezenţei americane în Flancul Estic al NATO şi al importanţei strategice a Mării Negre pentru securitatea aliată. Senatorul american a remarcat producţia românească de grâu excelentă de anul acesta, dar şi deciziile ţării noastre în materie de independenţă energetică, foarte apreciată de către partea americană”, reiese din comunicatul Guvernului.

Nicolae Ciucă a subliniat că, pentru victoria Ucrainei în războiul declanşat de agresiunea militară rusă, „este esenţială unitatea Occidentului, în special prin manifestarea susţinerii tuturor statelor care sunt încă dependente” de produsele energetice ruse.

„Ambele părţi au convenit faptul că întărirea serioasă a Flancului Estic cu capabilităţi militare moderne, de ultimă generaţie şi prezenţa americană şi aliată substanţială sunt cruciale pentru menţinerea posturii de apărare şi descurajare necesară în faţa avansului şi proiectelor strategice ofensive ale Rusiei în regiune”, mai precizează Guvernul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. … despre exporturile … României în SUA, nimic ?

  2. D-aia de ați vrea dvs, gen Stalin, Ghadafi, Sadam, Putin, niciodată.

  3. Dl. General și-a ales culoarea cravatei in mare graba, ca la alarma ?
    Sau dotarea de cazarmă e foarte săracă ?

  4. Unui Ciuca-Bolovan trebuie sa-i spui mereu ce si cum sa faca.

  5. Poza exprima pozitia de forta a noului jug-de fier!

  6. Ia zis romanu la cel din nicaragua sa faca 28 de copii ca ii hraneste el,nu inteleg!?

  7. Despre vizele alea nimic? Nu de alta da noi suntem prietenii SUA că aduc ce vor aici. Dar noi nu putem merge în vizită la ei, nu?