G4Media.ro

Nicolae Ciucă, despre bugetul 2022: ”Cea mai mare alocare a investițiilor din…

Nicolae Ciucă, despre bugetul 2022: ”Cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 23 de ani/ Se fundamentează pe stabilitate, predictibilitate și evitarea risipei”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri seară, în Parlamentul României, că bugetul anului 2022 prezintă cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 23 de ani și se fundamentează pe ”stabilitate și predictibilitate”.

Ciucă a dat garanții că în întâlnirile pe care le-a avut cu oficialii europeni în urmă cu câteva zile a reiterat interesul României de a menține stabilitatea economico-financiară și de a reveni în limitele pactului de ”stabilitate și creștere”.

Premierul a mai spus că bugetul are la bază ”transparența, eficientizarea, realismul, evitarea risipei și reconsiderarea priorităților de finanțare în raport cu UE”:

 • ”Bugetul pentru anul 2022 are la bază următoarele principii: Transparență, eficientizare, realism, evitarea risipei banului public, reconsiderarea priorităților de finanțare în raport cu UE, folosirea fondurilor UE și a celor pentru reforme finanțate prin PNRR pentru creșterea rezilienței economiei. Ținta noastră este reducerea treptată a deficitului bugetar, în condițiile în care efectele pandemiei încă sunt resimțite. Suntem foarte responsabili în respectarea angajamentelor externe. În întâlnirile din zilele trecute am evidențiat preocuparea noastră pentru menținerea stabilității economico-financiare în ceea ce privește revenirea în limitele pactului de stabilitate și creștere. Bugetul pentru 2022 se fundamentează pe stabilitate și predictibilitate. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 23 de ani”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți seară, în Parlament.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cu tot respectul domnule Ciucă, presupun că dv. ați citit un buget prima dată când ați ajuns premier(!) și deja ați trecut la comparații, neștiind care au fost resursele bugetelor anilor precedenți! Dacă ați fost înaintea prezentării în fața domnului președinte Johanis, și ați răspuns ” -Da, să trăiți!” atunci vă cred…

 2. Cine spunea ca ge’alul Ciuca nu stie sa minta?
  Au bagat din burta niste cifre umflate, ca sa para ca investitiile se apropie de 7% si ca PNL nu e chiar in genunchi in fata PSD, dar cand se va trage linia nici 4-5% nu se va atinge.
  Ciuca, dar la Educatie de ce ati dat doar 2,3% din PIB (plus niste fonduri europene care AR PUTEA veni, daca se fac reforme), daca in lege e 6%?

 3. Voi puteti sa scrieti toate tampeniile in bugetul ala, o sa faceti vreo 2 rectificari pana la final si din 6.7% o sa vedem 2% executie pe terenuri in panta.
  Deja pe 10 ianuarie „profesorii” vor greva, vor urma si restul…
  2022 nici o reforma, printam bani si dam la toata lumea, vedem noi in 2023 cine rezolva problemele pe care le-am amanat in 2022…

 4. Evident, de la PM la trol, fiecare vorbeste despre ce crede el ca… foloseste.. la ceva.
  A calculat statul câți bani risipeste?

 5. Banii nu trebuie risipiti, trebuie sa ajunga cit mai multi la partidele la guvernare si clientela lor politica.