G4Media.ro

Niciun caz de infectare cu coronavirus în județul Harghita

Niciun caz de infectare cu coronavirus în județul Harghita

În judeţul Harghita nu s-a înregistrat, deocamdată, niciun caz de infectare cu noul coronavirus, a informat, miercuri, Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Harghita se află în carantină 25 de persoane, în centrele de carantină fiind disponibile 350 de paturi.

În judeţ sunt în izolare la domiciliu un număr de 2.025 de persoane, iar în ultimele 24 de ore au ieşit din izolare 22 de harghiteni.

Faţă de ziua precedentă, au mai intrat în carantină un număr de trei persoane, iar în cazul a 105 harghiteni s-a impus măsura izolării la domiciliu.

Până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus, a precizat sursa menţionată.

Instituţia Prefectului a mai informat că un număr de 15 persoane din Harghita au fost amendate, în ultimele 24 de ore, din cauza nerespectării izolării la domiciliu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.706 de persoane, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în cuantum total de 21.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.

De asemenea, poliţiştii au verificat şi respectarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona a trei centre în care se află persoane carantinate.

„Reamintim cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei poate atrage aspre sancţiuni cu amendă, sau chiar condamnarea la închisoare. Din aceste motive, este imperios necesar ca cetăţenii să se informeze numai din surse oficiale, să fie responsabili şi să conştientizeze faptul că trăiesc într-o colectivitate a cărei linişte şi sănătate pot fi afectate de acţiunile sau inacţiunile inconştiente ale unor semeni. Rugăm să cetăţenii să respecte întocmai recomandările autorităţilor, iar pentru siguranţa tuturor mesajul şi cuvântul de ordine este: ‘Staţi în casă’!”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

906 cazuri de coronavirus au fost depistate în România până miercuri la prânz. 13 oameni au murit, iar 8 sunt în stare gravă. Detalii aici

Foto: Consiliul Județean Harghita

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Totuși de unde se scot banii astea

 2. are si virusul demnitatea lui

 3. Normal că nu sunt, în teorie, pentru că nu se testează. Nu știe nimeni și nu va ști nimeni, nicăieri cate persoane sunt infectate cu adevărat.

 4. Rezultatul a treizeci de ani de izolare.

 5. Ungurii sunt imuni, autonomi, autosuficienti!

 6. Nu intră la maghioro nici mama coronavirusului, ce dreacu mă, ești nebun… 😉

 7. Nu „muncesc ” in occident,ce tot o aburiti!

 8. Daca si coronavirus sa scarbit de unguri…

 9. Se numește izolare, de aceea nu exista nici un caz acolo !

 10. Noi ne spãlam pe mîini si fãrã sã ne zicã Iohanis.

  • Tu crezi ca 60 000 de Italieni si 20 000 de Germani s-au îmbolnăvit fiindcă nu s-au spălat pe mâini? Nivel intelectual cam scăzut: Mâna dreapta a lui Avram Iancu, Buteanu avea o vorba, maghiarii sunt mândri dar prosti.

 11. Zimbru .Am încercat sã mã încadrez în nivelul antevorbitorilor sã mã ,,ridic” la nivelul lor ,iar de prostie nici Iancu nu ducea lipsã de unii români nici nu mai zic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.