G4Media.ro

BREAKING 144 noi cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de…

BREAKING 144 noi cazuri de coronavirus în România în ultimele 24 de ore, bilanțul total urcă la 906/ 13 oameni au murit

144 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul total al infectărilor urcă la 906. 13 oameni au murit, iar 8 sunt în stare gravă.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

În același timp, 86 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

În carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane, iar alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu, în București și în județe.

Sursa: Grupul de comunicare strategică

Buletinul informativ integral:

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de astăzi, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

 1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
 3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
 5. e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
 6. f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
 7. g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 8. h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 9. i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoanevârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația persoanelor peste 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care prezintă urgențe medicale, vor apela numărul unic de urgență 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanță.

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru toate situațiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3, persoanele vor prezenta și documentul de identitate.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 450 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 8 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Menționăm că aceste cifre referitoare la persoanele carantinate și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București, pentru care vom comunica în cel mai scurt timp posibil.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.391 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 9.359 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 24 martie 2020, au fost raportate 182.470 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

 2. Oare cate or fi cadrele medicale?

  • Foarte multe ca nu s-au protejat. Azi a scazut numarul ca au inchis 3-4 spitale si le dezinfecteaza.

 3. Daca nu ne dau si impartirea pe zone, e degeaba statistica asta.
  Daca sunt doar cei testati in centrele de carantina si cadre medicale, din nou nu ajuta.

 4. extrem extrem de putine teste. daca la 14500 de teste avem 900 de infectati si luand in calcul si faptul ca unii au fost testati de 3-4 ori, avem extrem de putini oameni testati.
  cred ca nu stam bine deloc…

 5. E doar inceputul,numai maidanezii au infectat cel putin inca cateva zeci de mii,dupa ce trecem de o mie o sa inceapa sa moara ca mustele,va fi sfarsitul electoral al malaului si a peneleului(singurul lucru bun).Apoi va urma apocalipsa!

  • Ei, nici chiar asa. Crezi ca acum nu mor mai multi oameni, pentru ca nu apar in statistica? Pe de alta parte, ai dreptate. A fost gestionata extrem de prost situatia rromilor intorsi in tara.

  • Pudila bos vezi ca e 5 ani incitarea la violenta. Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane (de exemplu, faptele de instigare la discriminare a persoanelor infectate cu COVID-19) este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la 5 ani

  • Pentru dobitocul bogdan,boss unde vezi tu incitare la violenta in postarea mea imbecilule,eu doar am am facut o constatare,maidanezii au infectat multi Romania,asta e un adevar universal valabil!

 6. Odată cu ieșirea armatei pe străzi s-a zis cu virusul, fuge ăsta ca de dracu de România, ați văzut că deja a dat înapoi, numărul infectaților scăzând astăzi. Nu a știut covidul cu cine se pune, i-a tras-o plăvanul. Acuma devenind serios, va fi prăpăd, o situație gestionată catastrofal nu se poate încheia decât dezastruos. Vă dați seama cât de lipsiți de soluții și măsuri sunt acești nărozi dacă au ajuns să scoată armata pe străzi! Înapoiați am fost, suntem și vom fi, cu așa cretini conducători, așa viitor! Poate ne salvează covidul de cele două găști ce au jucat șotronul pe această țară timp de 30 de ani, poate în tot răul să fie și un astfel de bine. Dacă minunații noștri cetățeni, după cum se vede, ușor de manipulat și de îndobitocit, nu au renunțat a mai gira două găuri negre, poate acest nenorocit virus ni le va lua de pe cap, permițându-ne și nouă să devenim o țară. Dacă nici covidul nu ne ajută, niciodată nu ne va salva cineva!

 7. Foarte proasta organizare. Am stat si eu in izolare la domiciliu 14 zile. Nimeni nu te controleaza cum trebuie. Dsp-ul te suna o data la 3/4zile, prima zi vine politia sa vada daca esti acasa, in urmatoarele uneori vine jandarmeria, alteori doar te suna sa vada daca esti acasa. Deci asta inseamna ca cei in izolare pot sa umble brambura pentru ca nu este destul control. Eu totusi sper sa respecte toti izolarea cum am facut eu. Pentru binele lor si a celor din jur.
  Cu toate astea am o paranteza de facut… S-au comportat toate autoritatiile cu noi de parca eram infractori. Chiar daca respectam izolarea si toate alea, ne urlau de zici ca eram idioti(asa preventiv). Eu nu am cuvinte.

 8. Anul trecut cati au infectati cu gripa si cati au murit?

  • Ce mai conteaza daca AU FOST? Covizii inca sunt in crestere, nu s-a terminat!

   De gripa anul trecut au fost infectati vreo 2300 si au fost 199 morti. Acum spune tu, cati au fost infectati cu CoVid-19 pana acum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.