G4Media.ro

Netflix ia în calcul să afişeze reclame la un abonament mai ieftin,…

sursa foto: Pexels/ Cottonbro

Netflix ia în calcul să afişeze reclame la un abonament mai ieftin, după ce a pierdut abonaţi pentru prima oară în mai bine de zece ani

După mulţi ani în care a susţinut cu tărie că nu vrea reclamele, şeful Netflix pivotează la 180 de grade şi spune că este cât se poate de deschis la ideea unei variante cu reclame şi un preţ mai mic, transmite News.ro.

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a declarat pentru prima oară că reclamele sunt o variantă pe care o ia în calcul şi o opţiune pentru cei care le tolerează, pentru a plăti un abonament lunar mai mic.

Cu alte cuvinte, Netflix va oferi la un moment dat un plan mai ieftin, dar care va include reclame. Nu vor fi probabil la fel de multe reclame ca la televizor, însă, va fi totuşi un abonament plătit, chiar dacă cu un preţ mai mic.

Netflix are nevoie de un an sau doi, spune Hastings, pentru a analiza şi a alege opţiunea cea mai bună în ceea ce priveşte planul cu reclame. Acesta recunoaşte că va fi un pas important pentru serviciul american.

Nu poate fi o coincidenţă faptul că schimbarea de atitudine vine după ce Netflix a pierdut abonaţi pentru prima oară în mai mult de o decadă. Faţă de T4, Netflix a pierdut 200.000 de abonaţi la nivel global.

Mai mult, Netflix estimează că în al doilea trimestru ar putea pierde încă două milioane de abonaţi.

Compania dă acum vina pe password sharing, însă entuziasmul cu care a crescut preţurile în ultimii ani, plus concurenţa mai acerbă şi mai ieftină, au, cu siguranţă, un rol în scăderea Netflix.

sursa foto: Pexels/ Cottonbro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dupa continutul slabut, daca mai baga si reclame o sa dea lunea fuga sa se aboneze…

  2. get woke, go broke.

  3. Everything that is woke turns to sh*t.

  4. Eh, s-au mai vazut cazuri. Cel mai ieftin Kindle, de exemplu, e ieftin tocmai pt ca afiseaza reclame.

    Problema Netflix e alta: pe masura ce studiourile isi fac propriile servicii de streaming, platformele independente vor ramane, in mod inevitabil, fara continut. In loc de 15€/luna la Netflix, o sa ajungem sa platim 15 la HBO, 15 la Disney, 15 la Paramount si tot asa 🙁

  5. Gayflix ar trebui sa i-si plătească abonații la cat conținut de roluri gay tot împing in prim plan cu nemiluita, nu sa ceară bani sau și mai bine, mai baga și reclame peste.. Totuși, au foarte multi abonati, cel mai probabil le va merge, pentru că va merge.. Mai ieftin, mai bun.