G4Media.ro

Neo-nazistul american, admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu, neagă implicarea sa în…

sursa foto: Captură foto/ Fox News

Neo-nazistul american, admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu, neagă implicarea sa în asediul Capitoliului, spunând că nu se afla în Washington DC

Matthew Heimbach, un cunoscut neo-nazist american, admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu, neagă implicarea sa în asediul Capitoliului, spunând că nu se afla în Washington DC în ziua actelor de vandalism, transmite Fox News.

Bărbatul a declarat vineri pentru postul de televiziune citat că informațiile apărute în social-media sunt false, pentru că miercuri el se afla în Tennessee.

Disputa a început în momentul în care o postare de pe rețelele de socializare îl lega pe Heimbach de protestatarii care au asediat Capitoliul. Bărbatul a fost caracterizat ca fiind ”neonazist” de Southern Poverty Law Center.

Heimbach a negat vehement orice implicare în actuala mișcare naționalistă și de supremație a albilor, spunând că a părăsit mișcarea de mai bine de un an și a adăugat că postările din social media sunt ”fake news”.

În luna mai 2020, un tribunal federal a împărțit amenzi în valoare de mii de dolari pentru mai multe persoane, printre care și Heimbach, care a luat parte în 2017 la mișcări extremiste de dreapta.

În 2016 urma să intre la închisoare pentru că a încălcat termenii probațiunii impuse de judecători după ce a hărțuit un protestatar al președintelui Donald Trump la mitingurile din urmă cu 4 ani.

În timpul procesului, Heimbach a susținut că președintele Trump l-a împuternicit să îndepărteze protestatarii respectivi, spunându-i:„Scoateți-i de aici”. Pentru a evita încarcerarea, Heimbach a pledat vinovat.

sursa foto: Captură foto/ Fox News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asta e chiapciul sau iankoi, acelasi personaj trist care sta la panda sa posteze toate bazaconiile pe g4.

  2. De ce va e frica de un erou.
    Iar baga vomentarii pustani care trebuiau sa aiba maxilaru mutat de la 10 August

    • „Eroul” e un infractor de duzina ce se milogeste acum sa nu fie iar inculpat pentru ca de data asta face puscarie. Cat despre „ideile si simpatiile” ipochimenului acestea tin de domeniul psihiatriei clinice.

  3. Voma versi tu pe aici !