G4Media.ro

Naționaliștii ruși îl atacă pe „generalul Armageddon” și îi cer să justifice…

Sursa foto: Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Naționaliștii ruși îl atacă pe „generalul Armageddon” și îi cer să justifice retragerea din Herson

Deși inițial au susținut retragerea din Herson, naționaliștii ruși din linia dură îi cer acum comandantului trupelor din Ucraina, Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armageddon”, să justifice retragerea din Herson, transmite The Jerusalem Post.

„Așteptăm rezultatele tale strălucitoare și ne rugăm pentru tine, eu mă rog pentru tine în fiecare zi”, a declarat Margarita Simonian, redactor-șef al postului de televiziune de stat RT, pe rețelele de socializare. Simonian este o susținătoare vocală a invaziei din Ucraina.

Referindu-se la naționaliștii ruși care activează pe bloguri militare și care nu sunt mulțumiți de retragere, ea i-a cerut lui Sorovikin să ignore „prostiile” criticilor.


Unul dintre acești critici, care s-a opus retragerii, este Vladlen Tatarsky, care are peste o jumătate de milion de adepți pe Telegram și Vkontakte.

Tatarsky a fost furios când l-a văzut pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski vizitând Hersonul după retragerea rusă, întrebându-se de ce Moscova nu l-a ucis pur și simplu.

„Pentru ce ne vărsăm sângele? De ce poate Zelenski să vină liniștit la Kherson? În mod simbolic ar fi fost grozav dacă un Gran (un tip de vehicul aerian fără pilot folosit de Rusia) ar fi aterizat pe capul lui stupid – dar nu s-a întâmplat. De ce? Ori ne angajăm să ducem un război total, ori nu va funcționa nimic”, a declarat bloggerul militar într-un videoclip.

Ultra-naționalistul rus Alexander Dughin, a cărui fiică Daria a fost ucisă într-o explozie de mașină în afara Moscovei în august, în ceea ce Rusia susține că a fost un asasinat orchestrat de Ucraina, a început, de asemenea, să exercite presiuni asupra lui Surovikin, spunând că Herson este „ultima bucată de teritoriu ucrainean la care Rusia își poate permite să renunțe”.

„Limita a fost atinsă”, a declarat Dughin pentru publicația de știri online naționalistă rusă Tsargrad.

De asemenea, Surovikin a fost presat să intensifice atacurile aeriene care vizează infrastructura energetică a Ucrainei, o tactică pe care Kremlinul a sugerat că este menită să slăbească Ucraina, sperând să o convingă să vină la masa negocierilor.

Propagandistul Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai proeminenți prezentatori de televiziune ultranaționaliști din Rusia, a declarat săptămâna trecută: „Fac apel la generalul Surovikin, erou al armatei Rusiei: Tovarășe general de armată, vă cer să finalizați distrugerea completă a infrastructurii energetice a juntei naziste ucrainene”.

 


Pe de altă parte, Ucraina a promis că va continua să recucerească teritorii, iar oficialii ruși au avertizat că suspectează că va fi deschis un al treilea front în vest, folosind forțele redistribuite din Herson.

Alți comentatori TV proeminenți au început să pună la îndoială public modul în care este gestionat războiul.

Dmitri Abzalov, de exemplu, s-a plâns de ceea ce a numit un „vid de informații”, spunând că ar vrea să știe „măcar o dată, pentru o schimbare” care sunt obiectivele reale ale Kremlinului în războiul din Ucraina.

Maxim Iușin, un alt „comentator TV”, s-a plâns în timp ce era în direct de ceea ce a spus că sunt „minciuni colportate de unii politicieni la televiziunea de stat”, lăudându-se că armata Rusiei este atât de puternică încât ar fi capabilă să ajungă la „granițele Poloniei, Berlin, Canalul Mânecii și chiar la Lisabona”.

„Este un spectacol de clovni”, a spus Iușin.

 


Retragerea forțelor rusești de pe malul vestic al râului Nipru a fost ordonată de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în 9 noiembrie, în fața atacurilor ucrainene din apropierea orașului Herson din sudul țării, potrivit presei de stat ruse.

„Decizia privind apărarea de pe malul estic al Niprului nu este ușoară”, a declarat Șoigu, „în același timp vom păstra viețile soldaților noștri și capacitatea de luptă a formațiunilor militare”.

Comandantul Grupului Comun al Forțelor Ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, într-un raport către ministrul apărării, Serghei Șoigu, a cerut ca forțele ruse să se retragă dincolo de râul Nipru pentru a stabili linii de apărare adecvate.

„Este recomandabil să se organizeze apărarea de-a lungul liniei de barieră a râului Nipru, pe malul stâng al acestuia”, a declarat Surovkivin.

„Sunt de acord cu concluziile și propunerile dumneavoastră”, i-a spus Șoigu lui Surovikin. „Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Care mai de care mai experți între rușii care stau acasă după perdea.

  2. si acum ii ustura hersonu? nu s-au impacat cu ideea nici dupa o lunā de zile?

  3. Rusi nu au nici un interes sa il ucida pe consumatorul de etobotanice numit Jele……o sa il elimine patronii occidentali cat de curand…..