G4Media.ro

NASA a anunţat că va încerca din nou să lanseze spre Lună…

sursa foto: Captură video

NASA a anunţat că va încerca din nou să lanseze spre Lună mega-racheta Artemis în luna noiembrie

NASA a anunţat vineri că va încerca din nou să decoleze mega-racheta sa către Lună în noiembrie, fără a anunţat data exactă pentru această lansare foarte întârziată a misiunii Artemis 1.

Agenţia spaţială americană a anunţat că se pregăteşte pentru „decolarea Artemis 1 pe o perioadă cuprinsă între 12 noiembrie şi 27 noiembrie”. „În zilele care urmează”, responsabilii „vor identifica data exactă pentru următoarea tentativă de decolare”, a adăugat NASA într-un articol pe blog.

Oficialii au refuzat până acum să închidă complet uşa unei încercări mai rapide în octombrie. Dar racheta SLS, cea mai puternică construită vreodată de Agenţia spaţială americană, a trebuit să fie transportată în clădirea sa de asamblare de la Centrul Spaţial Kennedy la începutul săptămânii pentru a fi protejată de uraganul Ian care a devastat părţi din Florida. Racheta nu a suferit „nicio avarie”, a asigurat agenţia spaţială.

Publicitate electorală

NASA a făcut deja două încercări de lansare pentru această rachetă, la sfârşitul lunii august şi apoi la începutul lunii septembrie, dar ambele au fost anulate în ultimul moment din cauza unor probleme tehnice. În dezvoltare de peste un deceniu, SLS încă nu a zburat. Artemis este noul program emblematic al NASA, care va permite oamenilor să se întoarcă pe Lună şi să ducă acolo prima femeie şi prima persoană de culoare.

La cincizeci de ani de la ultima misiune a programului Apollo, misiunea Artemis 1 nu va lua un astronaut la bord. Ea are drept scop să verifice dacă capsula Orion, aflată în vârful rachetei, este sigură pentru a transporta un echipaj în viitor.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De unde stii ca nimeni nu crede…? Ai mers din usa in usa si ai intrebat?

  2. Mai bine sa o lase balta 😄😄😄 si mai aveau pretentii mari spre Marte 😃😃😃

    • Așa se progresează in zboririle spațiale. Musk a avut vreo 13 rateuri pana sa reuseasca aterizarea cu SpaceX. Si acum face transport pana la statia spațială cu 10% cost per zbor față de ce era înainte.

  3. nu va zbura bre, ca au pierdut harta de data trecuta.

  4. „Oficialii au refuzat până acum să închidă complet uşa unei încercări mai rapide în octombrie”.
    Daca vedeti ca Google translate e beat, lasati-l sa doarma. Va traduce el mai corect cand se va trezi din mahmureala.