G4Media.ro

Nadia Badrus, protestatar din Sibiu: Cum și eu sunt evreică, iată-mă definită…

Nadia Badrus, protestatar din Sibiu: Cum și eu sunt evreică, iată-mă definită ca șobolan din două părți – nazistul Goebbels și PSD-istul Dragnea

Unul dintre participanții la protestul tăcut de la Sibiu a afișat pe o pancartă un mesaj în care îl asociază pe Dragnea cu Goebbels, după ce liderul PSD i-a numit, duminică, șobolani pe câțiva protestatari care l-au abordat după mitingul organizat în Piața Victoriei. Nadia Badrus (67) a scris pe o bucată de hârtie următorul mesaj și a protestat în fața sediului PSD din Piața Huet: ”Oamenii au fost comparați cu șobolanii încă în 1940, în filmul de propagandă nazist ”Der ewige Jude” (Evreul etern), comandat de Goebbels și regizat de Fritz Hippler. Este vorba de evrei. Cum și eu sunt evreică, iată-mă definită ca șobolan din două părți: nazistul Goebbels și PSD-istul Dragnea.”

Contactată de G4Media.ro, Nadia Badrus spune că a început să meargă la protestul tăcut din Pața Huet după ce Guvernul Dăncilă a adoptat memorandumul privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. ”Cred că una din lecțiile evreiești este să milităm pentru pace și să-i sprijinim pe cei slabi, să nu-i umilim. Mutarea ambasadei, dacă se va face, nu va acționa în direcția păcii”, explică Badrus poziția ei față de această temă controversată.

De luni de zile, membrii comunității ”Vă vedem din Sibiu” participă zilnic la un protest tăcut în fața sediului PSD din Sibiu.

Întrebată dacă nu consideră exagerată comparația între discursul nazist și cel utilizat de liderul PSD, Nadia Badrus spune că a fost surprinsă să constate că Dragnea a preluat un vocabular pe care îl considera depășit. ”Nu am exagerat pentru că nu am făcut decât să spun că eu ca evreică mă simt identificată de două ori cu un șobolan. Din punctul de vedere al lui Dragnea sunt un șobolan al statului paralel. N-am făcut decât să compar limbajul. Este o formă civilizată de a ne manifesta dezacordul de cei care ne fac șobolani”, adaugă femeia.

Sociolog de profesie, în prezent pensionară, Badrus s-a stabilit la Sibiu în urmă cu mai bine de 50 de ani. Este membră a comunității evreiești.

Ce a declarat Liviu Dragnea duminică seara la Antena 3: “Ăştia s-au organizat în felul ăsta, puși de cine îi finanțează. Până la urmă va ieși adevărul la iveală, cine îi plătește, de ce îi plătește. Trebuie să mai fac o precizare: a fost un miting organizat legal. Ei de fapt acționează pentru a susține un stat polițienesc, un sistem de poliție politică. Nu mi-a fost teamă de provocări. Știam că se organizează, dar știam că sunt puțini. Toți cei care am decis și participat la organizarea mitingului am avut o responsabilitate uriașă. Sunt mândru că nu au răspuns la provocări. Aseară, am plecat de la scenă la mașină. Am stat de vorbă cu presa, și erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări. Cu mine mai erau vreo 30-40 de oameni participanți la miting, încărcați cu adrenalină, puteau fi nervoși.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Babona asta cine mai e?

 2. Cineva să-i spună doamnei să folosească litere mai mari.

 3. Citat din dragnea: „Nu mi-a fost teamă de provocări. Știam că se organizează, dar știam că sunt puțini. Toți cei care am decis și participat la organizarea mitingului am avut o responsabilitate uriașă. Sunt mândru că nu au răspuns la provocări. Cu mine mai erau vreo 30-40 de oameni participanți la miting, încărcați cu adrenalină, puteau fi nervoși.”
  Traducere libera: „Abia asteptam sa iasa provocari. Pacat! Erau pregatiti niste baieti aici sa le rupa oasele. Poate data viitoare!”
  Chiar nu s-a prins ca aia pe care ii numeste sobolani au actionat in mod constient SA NU RIPOSTEZE LA PROVOCARI ordinare, mizerabile? De la un anumit nivel de inteligenta oamenii stiu sa se abtina de la riposta, in baza principiului : „Cu prostu’ e bine sa nu te pui!”
  Atunci cand oamenii cu scaun la cap vor vedea ca e chiar cazul „sa se puna”, atunci sa te tii sobolanule rosu/maroniu de latrina!

 4. Vad ca in sibiul sasului pt care evreii sunt “niste evrei”, pana si membrii comunitatii noastre aduc deservicii comunitatii… rusine!

 5. Ea este singura care a votat impotriva ca Nicu Ceausescu sa fie numit vicepreședinte pe Centrul Universitar Bucuresti in 1973. Cu greu a evitat sa nu fie exmatriculata. RESPECT!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.