G4Media.ro

Musta, despre numărul mare de infectări din Timiș: Sunt așa-zise scuze că…

Musta, despre numărul mare de infectări din Timiș: Sunt așa-zise scuze că noi testăm mai mult decât celelalte judeţe. Este adevărat, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile. Spitalul este plin

Şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, a explicat, joi, că scenariul roşu COVID în care se află doar judeţul Timiş şi Timişoara nu se datorează numărului mai mare de testări decât în celelalte judeţe, ci faptului că sunt „foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile de protecţie”.

„Suntem în zona roşie pentru că avem foarte multe cazuri. Sunt aşa-zise scuze că noi testăm mai mult decât celelalte judeţe. Este adevărat, noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile. Consecinţa este faptul că la ora actuală spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele-suport COVID au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a redevenit foarte mare, asemănătoare perioadei de final al lunii noiembrie şi începutului de decembrie”, a declarat presei Virgil Musta.

El a subliniat că încă de la începutul pandemiei medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara au considerat că nu spitalul este soluţia, ci comunitatea, iar acum, când ar putea veni cel de-al treilea val, trebuie respectate şi mai strict măsurile deja cunoscute, respectiv purtarea măştii de protecţie, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, pe lângă vaccinare.

„Acum avem două soluţii de a preveni, pentru că există riscul de a intra în cel de-al treilea val al pandemiei, deoarece noua tulpină englezească B117 foarte probabil este şi în comunitatea noastră. Ca să luptăm împotriva ei, resursele spitalelor de pretutindeni sunt limitate. Numărul mare de pacienţi duce şi la un număr mai mare de forme severe de boală şi de decese. Trebuie să ne vaccinăm cât se poate de repede, fiind cea mai viabilă soluţie de prevenire a bolii, şi trebuie să respectăm cele trei reguli: purtarea corectă a măştii, distanţarea fizică şi spălarea pe mâini”, a mai afirmat dr. Virgil Musta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Știați ca domnul ministru al învățământului a ordonat clar ca nu mai este nevoie de distanțare? Ca școlile au ordine clare, și asa este peste tot, în fiecare școală, copiii stau 2 în banca, în sălile care exista asa cum exista, fiecare cum are. s au reintrodus băncile toate la loc, nu mai exista distanta între ele. Clasele sunt aranjate exact cum erau înainte.. Și sunt f multe scoli cu săli extrem de mici, cu câte 25, 30 elevi înghesuiți fără nici o distanțare. Deci acest domn ministru nu pricepe regulile? Sau are informații mai multe despre virus? Știe mai bine cum se transmite si cum nu? Ptr ca nu mai înțeleg nimic. D nu-l doctor insista pe distanțare, domn onor ministru zice, gata distanțarea, toți la școală în clasele lor, 2 în banca, gata cu băncile și clasele care funcționau înjumătățite si cu 2 m dist între bănci.

 2. ,,Noua tulpina britanică este foarte probabil și in comunitatea noastra’’. Încă unul care are dubii:)).

 3. „Asa-zisele scuze” sunt ale lui Friţ. I-a tras-o Musta trogloditului.

 4. D-le Lista , cu cati bani te plătesc guvernanti ca sa sperii românii. De ce nu spui adevarul si anume ca oamenii din spitale suferă in primul rand de alte boli?
  Dacă eu ma vaccinez si am ulterior probleme de sanatate din cauza vecinului , se ocupă guvernanții sau dvs de familia mea?
  Si mai inteleg ca , PREVENTIV , eu voi fi obligat să injectez in corpul meu agenți chimici , presupunând că , POATE,ma voi îmbolnăvi de COVID?
  Se face vaccinare in masă preventiv , cu un vaccin care conține material genetic si pentru care producătorii nu isi asuma nici o responsabilitate pentru eventualele reacții adverse,iar noi ar trebui să vă credem pe voi medicii si pe guvernanții marionete ale companiilor farmaceutice?
  Niciodată!

 5. Aveti multe cazuri pentru ca sunteti centru universitar si nod economic important , iar lumea tranzitează orașul cu treaba. Ca dacă erați comuna cu asistati care stau acasa, nu erau probleme de cazuistica…
  Tot aud fel si fel de genii si specialiști speciali ca e bine sa te testezi. De ce? Ca sa stii. Ca de vindecat, nu te vindeca testul, de tratat nu te tratează nici dracu inainte de a fi pe moarte…
  Probabil vin oamenii la spital cu alte probleme si intra in protocolul de testare. Si unde pot veni decat la spitalele din orase mari?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.