G4Media.ro

Musk va merge la Auschwitz pentru a discuta despre antisemitismul online/ Platforma…

sursa foto: JIM WATSON / AFP

Musk va merge la Auschwitz pentru a discuta despre antisemitismul online/ Platforma X, acuzată de creșterea conținutului extremist după ce a fost preluată de miliardar în 2022

Elon Musk va participa săptămâna viitoare la o conferință Auschwitz pe care Asociația Europeană a Evreilor o va organiza pentru a discuta despre antisemitismul online, potrivit unei invitații trimise de organizatori, scrie Bloomberg.

Musk a acceptat să viziteze lagărul de concentrare operat de Germania nazistă în timpul unei discuții live cu președintele asociației pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, a relatat Jerusalem Post în septembrie.

La acel moment, Musk se afla într-o dispută tot mai aprigă cu Anti-Defamation League (ADL), grupul evreiesc pentru drepturile civile pe care l-a acuzat că a subminat veniturile din publicitate ale X.

ADL, o organizație nonprofit care luptă împotriva antisemitismului, a subliniat, împreună cu alte organizații de supraveghere a drepturilor civile, o creștere a conținutului extremist pe platformă după ce Musk a preluat conducerea la sfârșitul anului 2022 și a concediat majoritatea personalului.

Musk s-a confruntat cu reacții de respingere pe scară largă în noiembrie după ce a amplificat conținutul antisemit pe X, determinând clienții de publicitate, inclusiv Apple și Disney, să se retragă de pe platformă. Mai târziu în acea lună, el a zburat în Israel, unde gruparea militantă islamică Hamas a ucis aproximativ 1.200 de persoane într-un atac din 7 octombrie.

Directorul executiv al Tesla va discuta cu antreprenorul media de dreapta Ben Shapiro pe 22 ianuarie, la ora locală 17.00, potrivit invitației. Evenimentul va include un simpozion la Cracovia și o ceremonie la Auschwitz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...