G4Media.ro

Moscova „speră” la un schimb de prizonieri între Rusia și SUA care…

Foto: Viktor Bout extradat in SUA in 2010 sursa - Departamentul de Justitie al SUA

Moscova „speră” la un schimb de prizonieri între Rusia și SUA care să-l includă pe Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții”

Rusia a declarat vineri că speră că ar putea avea loc un schimb de prizonieri cu Statele Unite în care să fie implicat traficantul de arme rus Viktor Bout, deținut de autoritățile americane. Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, a declarat că negocierile au loc „într-un mod profesionist” prin intermediul unui „canal special dedicat”, potrivit Le Monde.

Aceste declarații vin la o zi după anunțul transferului într-o colonie penitenciară din Rusia a baschetbalistei americane Brittney Griner, arestată la Moscova și condamnată pentru „trafic de droguri”. Susținătorii baschetbalistei în vârstă de 32 de ani denunță un caz politic, acuzând autoritățile ruse că o țin ostatică în contextul tensiunilor dintre Moscova și Washington pe tema Ucrainei.

Discuțiile dintre Rusia și Statele Unite durează de mai multe luni în legătură cu un schimb care o implică pe Griner și alți americani deținuți de Moscova, care speră la rândul ei să îl recupereze pe Bout.

Supranumit „Negustorul Morții”, Viktor Bout a fost arestat în Thailanda în 2008 și execută în prezent o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite. Povestea sa a fost una dintre sursele de inspirație pentru filmul Lord of War, în care Nicolas Cage joacă rolul unui cinic traficant de arme.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...