G4Media.ro

Moody’s retrogradează ratingul Vanke, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din…

pexels.com

Moody’s retrogradează ratingul Vanke, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China

Agenția Moody’s a retrogradat ratingul dezvoltatorului imobiliar chinez Vanke cu o treaptă, la categoria „speculativ”, o companie considerată mult timp solidă din punct de vedere financiar, dar care a fost slăbită de criza imobiliară fără precedent care afectează China, transmite agenția AFP.

Vanke este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din China și deține mai multe șantiere în Hong Kong.

Grupul este deținut în mare parte de municipalitatea din Shenzhen (sudul Chinei), un acționariat public considerat mult timp drept o garanție a solidității financiare.

„Moody’s se așteaptă ca condițiile din sectorul imobiliar din China și situația sa financiară să continue să cântărească asupra vânzărilor Vanke și a accesului său la lichidități”, a declarat luni agenția de rating.

În acest context, Moody’s a coborât ratingul de credit al Vanke cu o treaptă, de la „Baa3” (calitate medie inferioară) la „Ba1”, sinonim cu „speculativ”.

Moody’s a avertizat că dificultățile de finanțare ale Vanke se vor înrăutăți probabil „în următoarele 12-18 luni” și a plasat grupul „sub revizuire”, nefiind exclusă o nouă „retrogradare”.

Anul trecut, Vanke a fost al treilea cel mai mare dezvoltator din China în ceea ce privește vânzările, potrivit firmei specializate Cric.

După Evergrande și Country Garden, acesta este ultimul nume mare din sectorul imobiliar chinezesc care a fost prins de această criză.

Acest sector, care s-a bucurat de două decenii de creștere fulminantă pe măsură ce nivelul de trai al populației a crescut, a reprezentat mult timp mai mult de un sfert din PIB-ul Chinei.

Acum se află sub presiune, cu unii dezvoltatori în pragul falimentului și cu scăderea prețurilor care îi descurajează pe chinezi să investească în proprietăți, toate acestea pe fondul încetinirii economice.

În încercarea de a relansa activitatea, guvernul intensifică stimulentele și anunțurile liniștitoare.

Dar până acum rezultatele au avut un efect redus.

În special, China a publicat o listă a șantierelor eligibile pentru sprijin financiar, chiar dacă în China locuințele sunt adesea plătite înainte de a fi construite.

„Sarcina de a stabiliza piața este încă foarte dificilă”, a recunoscut ministrul locuințelor Ni Hong în cadrul unei conferințe de presă sâmbătă.

Referindu-se la dezvoltatorii imobiliari „grav insolvabili”, ministrul a declarat că „cei care trebuie să dea faliment trebuie să o facă, iar cei care trebuie restructurați trebuie restructurați”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...