G4Media.ro

Moldova va crea un Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Moldova va crea un Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei / Maia Sandu: Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva noastră

O nouă instituție ar urma să apară în R. Moldova. Este vorba despre un Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit Patriot. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu, luni, în cadrul unui briefing de presă, transmite deschide.md.

”Cel mai bun antidot împotriva războiului informațional e dezvoltarea rezistenței cetățenilor la faptele reale. Azi anunț inițiativa legislativă de a crea o instituție care să combată propaganda și să apere cetățenii de manipulare. Voi propune Parlamentului crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit Patriot. Instituția va avea două responsabilități de bază: să transmită informații veridice către cetățeni și să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea” a declarat șeful statului

Potrivit ei, textul inițiativei legislative va fi publicat mâine pe site-ul Președinției pentru consultări, iar până la finalul lunii iunie va fi trimis în Parlament.

„Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva R. Moldova. Vor invoca dreptul la libertatea de exprimare. Dar acest drept nu poate fi un paravan pentru minciună și intoxicare. Eu am încredere în R. Moldova, sunt sigură că avem șansa să construim un stat european, vreau ca și cetățenii să aibă încredere în R. Moldova” a conchis președintele.

Maia Sandu a notat că R. Moldova a fost supusă șantajului, embargourilor, hoției și dezinformării în mod constant în ultimii 30 de ani, atacurile venind de la Moscova. Și s-au găsit trădători și în R. Moldova pentru a face jocurile Kremlinului, cu scopul de a readuce Moldova în zona de influență a Rusiei, a mai spus ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Imi cer scuze si fata de Institutia prezidentiala, si fata de persoana, dar nu ma pot abtine – Minca-o-ar tata, o minune de om; micuta, dar de mare tinuta!

  2. Salvează demnitatea natiei romane.”Sarpe Adrian” mă unge la suflet,ce-ai zis,ce-ai scris! Ti-ar sta bine,ca șarpe,la sînul lui Ciolacu😁! Noi cand vom lua lumină d-asta,ca parca si acum,pe sub birourile decidentilor de la Bucuresti,zace netaiat cablul rosu ce duce la Moscova?