G4Media.ro

Moldova: Maia Sandu și Andrei Năstase cheamă la negocieri socialiștii pro-ruși ai…

Moldova: Maia Sandu și Andrei Năstase cheamă la negocieri socialiștii pro-ruși ai lui Igor Dodon

Conducerea blocului ACUM din Republica Moldova îi invită la discuții pe parlamentarii Partidului Socialist (condus de președintele pro-rus Igor Dodon), pentru rezolvarea blocajului din Parlament, unde nu există o majoritate parlamentară, potrivit unui comunicat de presă.

Blocul ACUM, condus de liderii Maia Sandu și Andrei Năstase, își justifică invitația prin existența ”riscurilor social-economice care rezultă din incertitudinea politică cauzată de lipsa unui Parlament funcțional”, dar și prin faptul că ”dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru aducerea Republicii Moldova pe calea normalității”.

Blocul ACUM invocă și ”vedere pachetul de acte legislative antioligarhice înregistrat la Secretariatul Parlamentului și fiind deschiși pentru dezbaterea publică în vederea îmbunătățirii acestuia, precum și discutarea altor potențiale inițiative în vederea dezoligarhizării țării”,

Apelul blocului ACUM este o reiterare a refuzului de a construi o majoritate guvernamentală cu Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc.

Reamintim că, în urma alegerilor parlamentare din martie, în Parlamentul Republicii Moldova s-a dovedit imposibilă realizarea unei majorități guvernamentale, fiecare dintre cele trei mari blocuri (democrații lui Plahotniuc, socialiștii lui Dodon și blocul ACUM) refuzând colaborarea cu ceilalți.

”Blocul Politic ACUM invită fracțiunea parlamentară PSRM la discuții publice pe 9 aprilie 2019, ora 11.00 (sau în altă zi și oră convenite de comun acord), în sala de conferințe a Parlamentului Republicii Moldova”, se arată în comunicatul citat.

Foto: Maia Sandu și Andrei Năstase (Contul de Facebook al blocului ACUM)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.