G4Media.ro

Moderna dezvoltă un vaccin super-booster pentru a protecție împotriva variantelor Coronavirus Omicron…

Moderna dezvoltă un vaccin super-booster pentru a protecție împotriva variantelor Coronavirus Omicron și Delta, anunță directorul medical Paul Burton

Într-un rar interviu, directorul medical al companiei Moderna a declarat la Sky News că valul Omicron a atins apogeul în multe țări și că „ieșim din faza de pandemie”.

Medicul Paul Burton a avertizat că subvarianta BA.2, care este deja dominantă în Danemarca, trebuie monitorizată îndeaproape, dar primăvara ar trebui să aducă o stabilizare relativă.

Cu toate acestea, el a prezis că Omicron va reveni ca o amenințare semnificativă în toamna viitoare – iar Delta nu trebuie uitată.

„Considerăm că Omicron va fi în continuare prezent. Acesta este un virus pe care nu îl vom putea eradica prea curând. Delta a provocat multe spitalizări și decese. Omicron provoacă și multe dintre acestea, dar este mai mult prin numărul mare al infecțiilor”, a declarat Paul Burton.

„Deci, ceea ce trebuie să facem este să fim pregătiți cu un vaccin care poate proteja împotriva tuturor acestora. În acest moment, vom folosi un booster anti-Omicron, dar credem că ar putea fi nevoie să-l combinăm și cu o protecție Delta”.

Moderna a început recent testele clinice ale unui booster specific împotriva variantei Omicron.

Dar doctorul Burton a dezvăluit că Moderna va începe în curând testele unui super-booster care protejează și împotriva gripei, care ar putea deveni o „ajustare anuală de iarnă”.

„Sunt încrezător că putem ajunge la un vaccin o dată pe an. Așadar, poți să mergi la farmacie sau la doctor și să faci o singură injecție împotriva gripei și a COVID-19, să fii pregătit pentru iarnă și să te protejezi. Și sperăm să reușim să lansăm acest lucru la iveală în iarna lui 2023. Oamenilor nu le place să se facă injecții, este un inconvenient, ustură puțin. Iar  o singură injecție este foarte atrăgătoare”, a comentat dr. Burton.

Doctorul Burton a mai spus că rezistența la vaccin din partea unor personalități cunoscute precum Novak Djokovic trebuie contracarată cu fapte clare cu privire la beneficiile vaccinului.

„Cred că există multă dezinformare și, de asemenea, multă confuzie”, a spus el. „Faptul că vaccinarea, cu booster, reduce riscul de a muri și de a fi internat în spital cu 97% se omite de mulți oameni. Dacă alții vor să facă o alegere și să nu se vaccineze, asta depinde de ei. Dar publicul larg trebuie să cunoască informațiile și să fie încrezător”, a conchis medicul Burton.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Degeaba. E pe bani.
    Rafila e in stare sa ni le injecteze doar daca are bani de aruncat pe noi

  2. 😄😄😄😄

  3. Deci nu trebuia sa ne grabim cu boosteru?

    Eu nu mai inteleg nimic. Prin urmare gata. Imi iai jucariile si plec. M-am vaccinat destul.