G4Media.ro

Modelul Rikkie Valerie Kollé, prima femeie transsexuală care a câştigat titlul Miss…

sursa foto: Captură Instagram/ missnederland

Modelul Rikkie Valerie Kollé, prima femeie transsexuală care a câştigat titlul Miss Olanda, va reprezenta ţara la concursul Miss Univers

Modelul olandez Rikkie Valerie Kollé este prima femeie transsexuală care va reprezenta Olanda la concursul de frumuseţe Miss Univers ce va fi organizat în decembrie în El Salvador, scrie huffpost.com, citată de News.ro.

Organizaţia Miss Nederland a anunţat că Rikkie Valerie Kollé, în vârstă de 22 de ani, a fost încoronată sâmbătă, în urma unei ceremonii la care au participat Miss Olanda 2022, Ona Moody, şi actuala Miss Univers, R’Bonney Gabriel din SUA.

Nathalie Mogbelzada din Amsterdam a câştigat locul întâi, în timp ce Habiba Mostafa a fost desemnată Miss Congenialitate, iar Lou Dirchs a fost desemnată Miss Social Media.

Kollé va fi a doua femeie transsexuală care va concura în competiţia Miss Univers, după spaniola Angela Ponce în 2018. Organizaţia-mamă a concursului permite femeilor transsexuale să participe la concurs din 2012.

Modelul şi actriţa, care a apărut anterior în emisiunea „Holland’s Next Top Model”, şi-a sărbătorit victoria într-o postare de sâmbătă pe Instagram.

„Este ireal, dar mă pot numi @missnederland 2023”, a scris Kollé. „A fost un proces educativ şi minunat, anul meu nu mai poate merge prost. Sunt atât de mândră şi fericită încât nu pot să descriu”, a continuat ea. „Mi-am făcut comunitatea mândră şi am arătat că se poate”.

După ce a mulţumit juriului, colegelor ei finaliste, familiei şi prietenilor, Kollé le-a spus fanilor: „Şi oriunde te-ai afla în lume, vreau să fiu acolo pentru tine şi să fiu exemplul care mie însămi mi-a lipsit când eram mică. Haideţi să ne pregătim de @missuniverse. Sunt atât de emoţionată!”.

Concursul din 2023 va fi primul care va permite femeilor căsătorite şi femeilor cu copii să concureze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Juriul format din femei, dacă erau bărbați nu cred că ar fi câștigat, toți s-ar fi gândit că nu ar face dragoste cu ea și ăsta ar fi fost un argument hotărâtor.

  2. Nu e corect ca un posesor de cromozimi XY să concureze cu o femeie (XX).
    Se promoveză intens egaliatea de rezultat, dar corect ar fi să se promoveze egalitatea de șanse.
    Pentru tații de fete urmează vremuri grele.

  3. adica olandezii ne spun ca dintre toate femeile, tot barbatii sunt mai buni?