G4Media.ro

Mintea adolescenților și tehnologia. Datele de până acum nu confirmă că problemele…

Foto: Pixabay.com

Mintea adolescenților și tehnologia. Datele de până acum nu confirmă că problemele mintale s-ar adânci în timp, pe măsură ce sunt folosite mai mult telefonul smart, social media sau televiziunea – studiu britanic

Nu există, în acest moment, dovezi suficiente că folosirea tehnologiei de către adolescenți are un impact în creștere asupra sănătății mintale a acestora, potrivit unui studiu realizat de experți de la Universitățile din Oxford și Cambridge. Cercetătorii au încercat să verifice dacă, în timp, se amplifică asocierile negative dintre folosirea tehnologiilor digitale și sănătatea mintală, așa cum, până în prezent, mai mult s-a speculat la nivel științific și în dezbaterea publică, dar dovezile găsite au fost mai degrabă limitate.

În studiul menționat, autorii au examinat modul cum s-au schimbat asocierile dintre folosirea tehnologiei și diverse aspecte ale sănătății mintale pe trei eșantioane reprezentative. Aceste verificări au dus la 3 tipuri de rezultate-cheie:

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Lipsa dovezilor nu este si dovada lipsei.”

    • *Satul de subiect, tentat sa tac(G4Media este plina de parerile mele pe acest subiect, in special cand vine vorba de „Retele”), totusi:

      Nu exista consens pe ce inseamna „Sanatate Psihica”, liniile din DSM sunt pur arbitrare, deci, inca suntem la ‘patratica zero’.

      „Omul sanatos este acela care-si accepta soarta.” Nu suna bine, nu ? Alta Pandora.

  2. Da, da si cei de la Oxford au cursuri de marketing digital si chiar incurajeaza folosirea tehnologiei. Tot pe acolo a fost cercetat si Astra Zeneca, nu?

    Astept poate fac si cei de la Stanford un studiu sa vedem daca ei trag o concluzie asemanatoare, oricum ma bucur pentru interes. Asa da.

    Din studiile mele mie mi-a dat ca tehnologia cam afecteaza un picut, dar este drept nu pe o panta ascendenta, adica deosebirea se vede intre cei care incep sa foloseasca tehnologia in adolescenta si cei care o folosesc dupa 18 ani. Sa mai studieze …

    • Tehnologia Afecteaza ! Daca vezi articolul complet o sa vezi o inferenta logica de-ti explodeaza mintea(lasand „slippery slope”-ul cu AZ facut de tine…):

      Compara ziarul, radioul, TV-ul, cu haosul total, exponential, pe care l-a adus smartphone-ul. TV-ul era grav inca din anii ’70, erau trei posturi in America dar fiecare facea cat 1000 de TVR-uri …

      Stiu oameni care rup serialele de-o viata. Zeci de mii de ore pierdute !

      Tehnologia a creat un haos dezlantuit, e buna dar mult mai periculoasa.

      Gandeste-te ca majoritatea oamenilor sunt zilnic bombardati cu procente cand ei n-au habar ce-i aia ‘crestere exponentiala'(spun asta ca sa va ganditi cat de mult inteleg cum ii afecteaza tehnologia…).

      Ganditi-va asa… Toate „Dopaminergiile”(actiunile ce afecteaza hormonul motivatiei): Advertising(a explodat in ultimii 17 ani), jocuri peste jocuri, smartphone, retele de desocializare, toate generand frustrare n-dimensionala, dau un ‘dopamine hunger’ fara precedent.

      Se rezuma la indobitocire in masa, sa zicem involuntara … Scopul e sa faca fiecare profit, problema e ca putini stiu sa dea ‘cash out’.

      De la ultimul sarac pana la primul bogat, stilul de viata e dat peste cap(exceptiile chiar nu fac diferenta).

      Am facut o ciorbita specifica, „A la Lu’ „. Pofta buna !