G4Media.ro

Procurorul general din statul american Virginia de Vest îi cere Kamalei Harris…

Sursa foto: Flickr / The White House

Procurorul general din statul american Virginia de Vest îi cere Kamalei Harris să invoce al 25-lea amendament pentru a-l demite pe Biden: „Avem nevoie de un președinte apt din punct de vedere mental”

Procurorul general al statului Virginia de Vest, Patrick Morrisey (R), i-a cerut marți vicepreședintelui Harris să invoce cel de-al 25-lea amendament împotriva președintelui Biden, susținând că acesta nu este fizic capabil să îndeplinească sarcinile de serviciu, relatează The Hill.

Morrisey a susținut că sănătatea mintală a lui Biden este o preocupare serioasă după ce săptămâna trecută a fost publicat un raport de 388 de pagini al unui consilier special care îl descrie pe președinte ca fiind un „om bine intenționat, în vârstă și cu o memorie slabă”. Biden a ripostat agresiv împotriva acestei caracterizări.

„Declinul cognitiv al președintelui Biden îi îngrijorează foarte mult pe americani, mai ales în această perioadă în care națiunea noastră se confruntă cu criză după criză, atât aici, cât și în străinătate”, a scris Morrisey. „Avem nevoie de un președinte care să fie apt din punct de vedere mental”.

Procurorul general republican a declarat că raportul „prezintă o imagine clară a unui președinte care nu este pregătit pentru această funcție”.

Raportul a fost întocmit în urma unei anchete care a durat un an de zile și care a vizat documente clasificate din perioada în care Biden a fost vicepreședinte, care au fost găsite în vechiul său birou și în casa sa privată din Delaware.

Al 25-lea amendament a fost adoptat de Congres în 1965 pentru a clarifica succesiunea prezidențială în urma asasinării fostului președinte Kennedy. De asemenea, acesta a inclus o secțiune care permite vicepreședintelui și cabinetului să înlăture un președinte din funcție dacă acesta este considerat incapabil fizic.

Puterea nu a fost folosită niciodată, dar a fost lansată de criticii anti-Trump după atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, inclusiv de fostul reprezentant Kevin McCarthy (R-Calif.), care a respins soluția ca fiind insuficient de rapidă.

De asemenea, o serie de alți republicani au adus în discuție folosirea celui de-al 25-lea amendament împotriva lui Biden în ultimele săptămâni, inclusiv reprezentanta Claudia Tenney (R-N.Y.). Trump însuși a lansat ideea în septembrie anul trecut.

Apelurile subliniază o concentrare asupra vârstei lui Biden atât în rândul legislatorilor, cât și al publicului larg. Criticile la adresa lui Biden s-au intensificat în ultimele săptămâni în urma unei serii de gafe de memorie.

Biden și campania sa au respins îngrijorările, în timp ce majoritatea americanilor, în majoritatea sondajelor, consideră că președintele este prea bătrân pentru a candida pentru realegere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. SUA se pregateste sa cada din lac in put: sa scape de senil si sa se procopseasca cu un nebun!
    PS. Nu va place presedintele onomatopee „Biiing- biiing… boooum- booum…” ?!