G4Media.ro

Ministrul ungar de Externe: Declaraţiile privind trimiterea de trupe europene în Ucraina…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ministrul ungar de Externe: Declaraţiile privind trimiterea de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie cu deciziile NATO în vigoare

Toate planurile sau declaraţiile privind o eventuală desfăşurare de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie directă cu deciziile NATO în vigoare, a declarat ministrul ungar Péter Szijjártó, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, conform MTI, transmite News.ro.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Ciad, Mahamat Saleh Annadif, ministrul a fost întrebat despre recenta declaraţie a preşedintelui francez Emmanuel Macron, în care acesta nu a exclus trimiterea de militari occidentali în Ucraina. Ca răspuns, ministrul a calificat ca fiind extrem de periculoase declaraţiile care riscă o escaladare a situaţiei.

„Aceasta pentru că situaţia este tensionată, iar într-o asemenea situaţie cuvintele şi declaraţiile au o greutate mult mai mare decât dacă ar fi fost făcute într-un context paşnic”, a argumentat el.

„Prin urmare, este foarte important să fim fermi şi clari în poziţia noastră. Ungaria nu este dispusă să trimită trupe în Ucraina sub niciun pretext şi nu va furniza arme nici de acum înainte”, a avertizat ministrul.

În continuare, el a declarat: este oarecum liniştitor faptul că mai mulţi lideri europeni au precizat şi ei că nu vor trimite trupe în Ucraina, ceea ce, de altfel, ar fi în contradicţie directă cu decizia NATO în vigoare.

„La Roma, am avut discuţii cu ministrul italian de externe, care mi-a spus clar şi el că nici Italia nu este dispusă pentru a trimită trupe, a susţinutPéter Szijjártó.

Alianţa nord-atlantică a declarat în urmă cu doi ani că nu este o parte beligerantă şi că trebuie făcut totul pentru a evita o confruntare directă cu Rusia, a reamintit el.

„Aceasta este o decizie NATO în vigoare, care a fost luată cu acordul tuturor membrilor NATO. Această decizie nu numai că nu a fost abrogată, nici măcar nu am discutat despre o eventuală modificare a ei”, a subliniat ministrul.

„Aşadar, toate planurile sau declaraţiile privind o eventuală desfăşurare de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie directă cu deciziile NATO în vigoare”, a precizat Péter Szijjártó.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Stai liniștit că nu ne bazăm pe voi, oricum voi veți lupta în cealaltă tabără.

    • Dar nu cred ca ii vrea nimebi aliați , la ce caractere vânzătoare au .
      Tu ai sta cu unguru lângă tine pe front , eu unu nu , l as hăcuit rapid sa fiu sigur ca nu ma vinde el primul . 😂

  2. Gigi Kent l @ tu și istoria sunteți complet paralel…tupeu ai dar asta nu-i de ajuns.