G4Media.ro

Ministrul ungar al agriculturii a lansat programul de sprijinire a creşterii cailor…

Ministrul ungar al agriculturii a lansat programul de sprijinire a creşterii cailor în Transilvania

A fost lansat programul de sprijinire a creşterii cailor în Transilvania, ocazie cu care, la herghelia de la Máta, ministrul ungar al agriculturii a donat patru armăsari. Aceştia vor ajunge în patru gospodării din Transilvania, transmite MTI, citată de Rador.

Ministrul István Nagy a subliniat: pentru Guvernul Ungariei este deosebit de importantă relansarea creşterii cailor în Bazinul Carpatic, ca o continuare a tradiţiei acestei regiuni. Specialiştii au ales „patru exemplare fără cusur, de o frumuseşe rară”, care „vor sprijini activitatea de creştere a cailor şi agricultura din Transilvania” – a declarat István Nagy.

Armăsarii vor ajunge în patru locuri din Transilvania, două din judeţul Cluj şi două din judeţul Harghita. La Turda va ajunge un armăsar din rasa Muraközi, la Vlaha va ajunge un Nonius, la Lăzarea, un Pur Sânge Maghiar, iar la Remetea, un armăsar din rasa Pur Sânge Englez.

Sursa Foto: stiriletransilvaniei.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu mor caii cind vor ciinii !

 2. Cum isi permite un oficial maghiar sa vina in alta Tara si sa FACA ce vrea el??!
  Eu nu inteleg asta!
  Vedeti un Minsitru al Romaniei mergand in Franta sau Germania sau Italia sau Spania si facand asa ceva in comunitati unde sunt concentrati romanii?!
  „Viața ca în Ungaria: Orban susține financiar ‘paralelismul etnic’ în România.
  Ungaria lui Viktor Orban varsă bani în presa de limbă maghiară, în educație, cluburi sportive și biserici din Transilvania, unde peste un milion de etnici maghiari își duc tot mai mult ’traiul ca și când ar fi în Ungaria’.
  Ce spune despre „ajutorul” Ungariei in Transilvania, dl Tamás Kiss, cercetător la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj:
  https://balkaninsight.com/2020/01/30/viata-ca-in-ungaria-orban-sustine-financiar-paralelismul-etnic-in-romania/?lang=ro

  Bogdan Aurescu, Mai 2020, G4media: „Programul Ungariei de dezvoltare economică a Ardealului – Nu există niciun Acord pentru implementarea acestui acord pe teritoriul României. I-am transmis care sunt premisele esențiale pentru discuții pe acest subiect. Am propus că încheiem un acord cu privire la acest program, care să nu fie pe criterii etnice și nici cu încălcarea tratatelor europene. Vom avea discuții în perioada următoare.”

 3. Cresc cai? E bine…
  Înseamnă că se pregătesc să plece. :)))))))))))))))))))))

 4. Transilvania, sat fără câini!

 5. Pentru pisicutze nu au un program ?

 6. Se reconstituie cavaleria austro-ungară.

 7. Și la Ditrău un pur sânge secui

 8. Romania de ce nu investeste? pentru ca fura?