G4Media.ro

Ministrul Predoiu: ”Desființarea SIIJ a monopolizat discuția despre Justiție/ Continuarea acestei discuții…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Predoiu: ”Desființarea SIIJ a monopolizat discuția despre Justiție/ Continuarea acestei discuții aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, că desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a ”monopolizat” discuţia despre acest domeniu, dar sistemul are nevoie, în special, de încredere în capacitatea sa de a performa.

„Desfiinţarea SIIJ a monopolizat discuţia despre justiţie, dar sistemul are nevoie de foarte multe lucruri şi, în special, de încredere în capacitatea sa de a performa. Magistraţii români au demonstrat profesionalism şi integritate, iar continuarea acestei discuţii aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar. Trebuie să desfiinţăm SIIJ şi să mergem mai departe”, a declarat, miercuri, Cătălin Predoiu, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Dr. Peer Gebauer, la cererea părţii germane, a transmis Ministerul Justiţiei într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, discuţiile din cadrul întrevederii s-au axat pe aspecte privind stadiul demersurilor întreprinse de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi promovarea statului de drept.

În ceea ce priveşte stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea atingerii acestui obiectiv, dar şi a continuării celorlalte proiecte, vitale pentru buna funcţionare a sistemului judiciar, arată MJ.

Ambasadorul Gebauer a menţionat că înţelege foarte bine situaţia existentă şi necesitatea adaptării soluţiilor legislative la particularităţile perioadei actuale şi a subliniat că va fi foarte atent la parcursul proiectului până la adoptarea sa de către Parlament. Ambasada Germaniei va fi, ca şi până acum, un partener de încredere în dialogul cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeană.

La discuţii a mai participat din partea Ministerului Justiţiei şi Mădălina Manolache, directoarea Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. hahahah
  pai nu asta a fost argumentul papagalului citzu cand l-a dat afara pe stelian ion la ordinul lui iohannis ? ca n-a desfiintat sectia speciala.
  acum trebuie sa fie liniste. daca e liniste, nu mai exista coruptie.
  predoiu eternul ministru care face reforma saptamana viitoare.

  • Kakaia justiția, măi Predoi ? Aia a lui Savonea, Netejoru, Dormeanu, Gârboveanu ?
   Dacă la aliații ăștia ai tuturor infractorilor din Șparlament, din politică, din guvernele și grupurile de crima organizată numite partide, dacă la ăștia te referi, justiția asta a ta merită un mare scuipat din partea cetățenilor români cinstiți.

 2. „Magistraţii români au demonstrat profesionalism şi integritate, iar continuarea acestei discuţii aruncă o umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar”.

  Predoiule, daca magistratii ar fi integri nu ar fi fost nevoie nici de infiintarea SIIJ si nici de desfiintarea ei.

  • Dacă in PSD ar fi fost oameni cinstiți nu ar fi înființat SIIJ. Sau in PNL, UDMR ca să fim corecți. 😉

 3. Vorbe goale, știu toți că reprezinți mafia în guvern!

 4. Predoiu e un sclav umil si obedient,executa si el ce i se ordona

 5. Umbra de ȋndoială asupra sistemului de justiţie este ȋn cea mai mare măsură datorată coaliţiei toxice PSD + PNL + UDMR + Johannis.

 6. Dl Predoiu sa recunoască cinstit câți infractori speciali PNL a spălat SIIJ la intervenția președintelui Iohannis.

 7. G4media: „Două asociații ale magistraților critică dur afirmațiile lui Iohannis că România nu mai are probleme cu statul de drept: Președintele a IGNORAT recomandările MCV când a numit procurorii-șefi deși aveau aviz negativ de la CSM, Secția Specială nu a fost desființată, Legile justiției au rămas la fel
  19 Iulie 2020
  Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție au criticat duminică seară afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora ”în România tema statului de drept a fost rezolvată în sens pozitiv prin referendumul de anul trecut și prin schimbările politice care s-au făcut”, avertizând că șeful statului a nesocotit rapoartele MCV când a numit procurorii-șefi deși aveau avize negative de la CSM, Secția Specială nu a fost desființată și nici celelalte modificări nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legilor justiției nu au fost corectate.
  Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică la Bruxelles că, pentru acordarea fondurilor europene, „foarte multe state solicită o legătură strânsă cu verificarea statului de drept, aceasta reprezentând „o temă care a dus la multe discuţii”.
  „Ca o notă, pentru România, statul de drept nu este o problemă şi nu ne opunem unei legături, fiindcă, din fericire, tema statului de drept a fost rezolvată în sens pozitiv prin referendumul de anul trecut şi prin schimbările politice care s-au făcut. Deci, iată, la acest capitol stăm bine”, a susţinut Iohannis.”
  https://www.g4media.ro/doua-asociatii-ale-magistratilor-critica-dur-afirmatiile-lui-iohannis-ca-romania-nu-mai-are-probleme-cu-statul-de-drept-presedintele-a-ignorat-recomandarile-mcv-cand-a-numit-procurorii-sefi-desi-avea.html

  De la ultimul MCV din Decembrie 2019, cel mai dur MCV din ultimii 10 Ani, Romania NU a schimbat nimic in Justitie!
  Iar Predoiu se face ca nu stie!!!

 8. Sunt foarte integrii mai ales cand isi stabilesc singuri salariile!

 9. hahahahahaha, „umbră de îndoială nemeritată asupra întregului sistem judiciar”, hahahahahahaha

 10. A monopolizat așa bine discuția că MJ nici nu vrea să audă despre vârsta de consimțământ, e pur și simplu copleșit.

 11. Umbra de îndoială este asupra domnului Predoiu!

  De fapt este mai mult decât o umbră… Este o imensă pată întunecată!

 12. Dacă are nevoie de încredere înseamnă ca PNLPSD să nu mai pună Predoi în capul ministerului justiției care să protejeze mafiile serviciilor.

 13. Dacă in PSD ar fi fost oameni cinstiți nu ar fi înființat SIIJ. Sau in PNL, UDMR ca să fim corecți. 😉

 14. „Cat am stat cum am stat, e de neexplicat… nu-i nevoie sa ma mai prezint, reprezint cu succes pierderea de timp…”