G4Media.ro

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit la Moscova cu un…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit la Moscova cu un oficial de la Kremlin: „Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană”

Ministrul Afacerilor externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, şeful-adjunct al administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak, în cadrul programului său de la Moscova, potrivit TVR Moldova.

„Am discutat cu această ocazie despre o serie de subiecte de interes comun de pe agenda relaţiilor moldo-ruse precum semnarea recentă a contractului de livrare a gazelor naturale ruseşti către Republica Moldova, eliminarea barierelor şi restricţiilor din comerţul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate faţă de unele categorii de produse”, a menţionat Nicu Popescu, şeful diplomaţiei de la Chişinău.

De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu a abordat în cadrul discuției cu oficialul rus subiectul legat de conflictul din Transnistria și a reconfirmat poziția Republicii Moldova privind desfăşurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale paşnică, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

„Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dar şi evacuarea şi distrugerea muniţiilor din depozitul militar de la Cobasna.”, a subliniat Popescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cand ii vad pe moldoveni cum se agita ca USR ma apuca rasul.

  2. Asta de ce nu publicati TRADATORILOR ???

    La întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, „Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?”, Nicu Popescu a răspuns: „Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic… Eu nu sînt doar Nicu Popescu, sînt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova”. El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. „Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat”, a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.